Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó riasztó (bekötés)

Témaindító: tom79, idő: Szept 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   36 / 42
(#) zosza18 válasza huligan82 hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Akkor annyi a helyzet, hogy kirelézed a riasztót és a relén keresztül hajtod meg a motort. Én a leírásból és a bekötésből ezt vettem ki, nem én írtam a könyvet.
Itt van a megvalósítás, mellékeltem.
(#) huligan82 válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Zosza Köszönöm a segítséget még egy megerősítő válaszra lenne szükségem. A fent említett relét ha a csatolt rajz alapján bekötöm az megfelelő? Illetve rajzoltam az állandó +12V -hez egy biztosítékot. A kérdésem szűkséges az oda, ha igen mekkorát érdemes odarakni?

RELÉ

KÖSZÖNÖM!!!
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014

222.png

Nézd meg a rajzomat jobban! A biztosíték a motornak kell, 5A-es. A dióda a riasztó védelmére van betéve. Úgy csináld ahogy lerajzoltam.
Itt a számozott rajz, a relédhez.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014

Nézem nézem, de nem vagyok az a nagy rajzról olvasó figura... (tudom minek kezdek akkor hozzá).

Inkább vizuális típus vagyok....

De megértem ha már ha fogod a fejed.... ha még is megszánsz írd le kérlek a gyakorlati megvalósítást.

Köszönöm!!!
(#) zosza18 válasza huligan82 hozzászólására (») Jún 21, 2014 / 1

Mindjárt megrajzolom Neked akkor érthetőbben. Kis türelmet.

Köszönöm rendes vagy tényleg!!!!

Sikerült összevarázsolnom Neked fapadosra a rajzot. Így már be tudod Te is kötni!
Több idő volt ezt megcsinálni, mint egy kapcsolási rajzot vagy NYÁK-ot egy egyszerűbb áramkörről.

Így már érthető. Köszönöm a segítséget és befektetett időt is.

Diódáért elszaladtam de csak 1 amereset kaptam. Két boltban sem volt nagyobb :S Ebben a kisvárosban meg nincs több bolt ahol ilyesmit kapni.... remélem ez is elég lesz....?

Elégnek kell lennie bőven. Nincs mit, nagyon szívesen!

Szóval!

Elkészült a remekmű, hála neked. Köszönöm a rajzot még egyszer. Nem lett profi de az átlagtól jobb lett és ami fontos működik is!!! Ami még fontosabb közelebb kerültem eme területhez és nem ment el a kedvem főleg mert volt aki segített a személyedben!

Minden jót!
(#) zosza18 válasza huligan82 hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Örülök neki, Gratulálok! Annak meg főleg örülök, hogy nem ment el a kedved ettől a területtől.
(#) Junkie hozzászólása Júl 2, 2014 /

Szaisztok, lenne nekem egy olyan problémám , hogy kezembe került egy bontott SPAL AS-80 típusú riasztó, nemtudom , hogy életképes-e, ezt szeretném kideríteni, viszont nem kaptam hozzá csatlakozó dugaszt és nemtudom meik láb mien szín. Valakinek ha lenne egy ilyen csalakozója és lenézné nekem a szinsorrendet azt nagyon megköszönném. Bekötési rajzom az van hozzá, csak nemtudom meik láb mien szín.

Üdv. Szabi
(#) Inhouse válasza Junkie hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Talán itt régebben már volt kérdés ez és benne van...
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014
(#) Junkie válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Valóban, nem láttam pedig keresgéltem, nagyon szépen köszönöm a linket .

Üdv: Szabi
(#) huligan82 hozzászólása Júl 9, 2014 /

Új projektet szeretnék kivitelezni. Gondolom már zosza18 fogja a fejét

A lényeg. Ismételten adott a riasztó amit vettem és sikeresen megvalósításra került a csomagtér nyitás funkciója zosza18 fórumtárs segítségével.

A riasztóm tudja azt a komfort fokozatot hogy felhúzza az ablakokat központi zár zárásakor. A kérdés hogyan kell ezt kivitelezni

Riasztó

Az elektromos ablak kapcsolási rajzát csatolom....

Kérdés a vezető oldali konzol csatlakozójánál elég lehet a bekötés vagy más módon kell megoldani?

Köszönöm!

11111111.PNG

(#) zosza18 válasza huligan82 hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Szia! Nem fogom a fejem, szívesen segítek. Most nem érek rá, leülni, de ha nem egít senki addig mire ráérek, akkor ígérem segítek!
(#) huligan82 válasza zosza18 hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Köszönöm előre is!!!!!
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) huligan82 hozzászólása Júl 10, 2014 /

Logikusnak az tűnik, hogy az AU/AD által jelzett helyre kell bekötni a riasztó ezen részét. Viszont ez nem jelenik meg a központi csatlakozón. Továbbá kérdés az, hogy meddig kell húznia az ablakokat, nem e égeti le a motorokat vagy az elektronika erre fel van e készítve.
(#) Inhouse válasza huligan82 hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Az a kérdés, hogy mit jelent, hogy a riasztó tudja a komfort fokozatot? Ha csak annyi, ami szokott lenni, hogy van egy kimenet, ami mondjuk 30mp-ig kapcsolt pl. testet élesítéskor, akkor ahhoz kell még egy ablak komfort elektronika. Ez utóbbi oldja meg, hogy ne égjen le a motor.
(#) zosza18 válasza huligan82 hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Megnéztem a riasztó adatlapját, de én nem láttam leírva a komfort kimenetet. AUX 1/2-es kimenetekkel lehet ezt megoldani, de az nem komfort kimenet, hanem csak egyszerű programozható kimenet, max 250mA-es terhelhetőséggel. Ehhez akkor ugyebár kell tranyó, dióda meg egy relé, amivel megoldható az autómata felhúzás lábainak a zárása. Az ablakemelő rajzán, ott van leírva, hogy az 1-es kapcsoló az autómata fel-le húzás kapcsolója, ezt kel a relével zárogatni, hogy magától menjen. Jóformán, ugyan azt kell elkövetni mint a csomagtartónál, csak itt még egy tranyóval meg kell felelni a gyári kimenetet, hogy tudjon egy relét kapcsolni.
(#) huligan82 válasza zosza18 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Sziasztok!

Elnézést hogy csak most reagálok, de el voltam havazva. Szóval a nagy reklám szöveg nem takarja a valóságot és nem tudja alapból a funkciót.

A trafót hová kell pontosan raknom ha esetleg hozzákezdek?

Köszönöm
(#) Inhouse válasza huligan82 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Ha trafót akarsz hozzá, akkor ne kezdj neki egyedül! Keress szakembert! Nagyobb kárt tudsz okozni, mint amit spórolnál.
(#) zosza18 válasza huligan82 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

TRAFÓÓÓT??? Minek?
(#) molnarp hozzászólása Júl 30, 2014 /

Sziasztok!
Opel tigránál (A) a jobb oldali ablakot hogy tudnám kpzár záróparancsra felhúzatni?
A bal oldali megy szépen, ha testre húzom az egyik szálat az ablakmotornál, de a jobb oldalon nem működik a dolog.
Valószínű az kavar be,hogy a jobbnak van az a funkciója, hogy ha a csomagtartót lecsukom, akkor lehúzza 10 centire, majd vissza. A légnyomás miatt... Emiatt bármit húzok itt testre nem hajlandó magától felmenni.
Egy régebbinél nincs ez a funkció, ott gond nélkül meg tudtam csinálni.
(#) Inhouse válasza molnarp hozzászólására (») Júl 30, 2014 /

Nézd meg, hogy mit csinál a jobb oldali ajtónál a kapcsoló, amikor megnyomod és felmegy magától.
(#) molnarp válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Az csak gyújtáson megy fel és nekem anélkül kell felmennie.
(#) Inhouse válasza molnarp hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Nagyon jó. Nézd meg, hogy hova kap +12V-ot, amikor gyújtás van! Ezt kell pótolnod és zárni a gombot. Magyarán 2db kis relé kell. Az egyik egy váltó (morze) érintkezős. Megszakítod azt a szálat, amin jön a gyújtás +12V-ja és bekötöd közé a relét. A bejövő +12V a NC, a tovább menő a COM. Viszel egy fix +12V-ot, ezt pedig bekötöd a NO-re. Így megmarad minden alap helyzetben olyannak, mint volt. Amikor behúzatod a relét, nem a semmit kapja (nincs gyújtás), hanem a fix +12V-ot, közben zárod a másik relét is, ami zárja a gombot. Gondolom a +12V-nak meg kell lennie amíg fel nem ért. Arra kell egy időzítő, egy monostabil. Remélem automata ez az ablak is?!
Idézet:
„bármit húzok itt testre nem hajlandó magától felmenni.”

Ilyet ne csinálj többet!
(#) molnarp válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Ha van más megoldás, relék nélkül szeretném megoldani.
Igen, tudja az auto módot.
(#) Inhouse válasza molnarp hozzászólására (») Aug 5, 2014 /

Mi a baj a relékkel?
(#) BOSS69 válasza molnarp hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

ha a kulcsot elfordítod a zárban és úgy tartod fel viszi az ablakokat?
Ha igen, akkor azt a vezetéket kell az ajtóban megkeresni , ami a zárról vezérli a modult....
Következő: »»   36 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem