Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello! Ha a 12V amin jön az 50ms terhelhető is néhány mA-el, akkor inkább egy optocsatolóval próbálkoznék. Ekkor nem lesz galvanikus kapcsolat a két gép között, nem kell a GND-t összekötni és baj sem származhatna az összekötéssel. Az opto diódájával sorba egy 1kohm ellenállás, a tranyót meg bekötni a nyomógomb helyére. Ha nem jó a tranyó polaritása, meg fordítani.
Sziasztok!
PDF formátumban lévő nyáktervet hogyan lehetne szerkeszteni? Szerekesztés alatt annyit értek, hogy egy oldalra több példányban kinyomtatni. Illetve A4-ről A5-re állítani. Köszönöm a segítséget!
Megnyitod, majd Edit -> Take a snapshot. Ekkor a vágólapban meglesz a kép.
Nyitsz egy képszerkesztőt -> Új lap/oldal (kiválasztod hogy A5 méret, vagy 1754X2480 (300dpi)) Majd Beillesztés. Vigyázz a méret megváltozhat, de ezt is javíthatod a képszerkesztőben. Szerk.: Ha nem középen van és jó A4-ben is, én szoktam úgy hogy kinyomtatom, majd megfordítom a lapot és még 1-et rá, minden változtatás nélkül, pdf-ből, ha a pozició megengedi. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Köszi.
Részben sikerült. Jobb híján Word-be raktam a képet, de eléggé lerontotta a minőséget. Mire kinyit hétfőn a nyomda addigra akár sajátot is csinálhatok ![]()
Beállítod a legnagyobb nagyítást, és kijelölöd, amit másolni akarsz. Utána CTRL/C, maje egy képszerkesztő programban CTRL/V. Ezuntán elmented fájlba, biztos, ami biztos. Utána már könnyen lehet beilleszteni egy képszerkesztőbe. Fontos, hogy a ellenőrizd a kész képed felbontását, a tényleges méretet lehet, hogy be kell állítani.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Még egy alternatíva: pdf creatorral tudod több képformátumban is menteni. Ingyenes progi.
Sziasztok.
Előre is bocsi a kérdésért, de a Tina -val ismerkedem, és szeretnék egy bináris számlálót csinálni amihez kell egy 4040 -es IC amit meg is találtam, de akármit csinálok nem jeleníti meg a VDD -t és a VCC -t. Így nem tudok semmilyen áramkört létrehozni hogy tesztelni tudjam. Nézegettem a többi IC-t is, de egyiknél sem jelenik meg se a VCC se VDD. A 16 pólusból csak 14 -et mutat. Hogy lehet megjeleníteni a VCC és a VDD lábakat? Előre is köszönöm a segítséget!
A Tinát konkrétan nem ismerem de szinte az összes szimulátorprogram így működik. Attól, hogy nem jeleníti meg még megkapja a szükséges feszt a működéshez. És általában ki lehet választani milyen feszültség legyen a rejtett lábon.
Bipoláris áramkörnél Vcc és Vee, MOSFET-alapúnál pedig Vdd és Vss.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy 2,8V -os akksi helyére betehetnék e egy lithiumos akksit? Két pici gombelem akkumulátor van egy fogyasztásmérőben, de már halottak, ezért le kell cserélni őket. Próbáltam sima LR44 -es elemet tenni bele, de nem volt jó. Ezért gondoltam hogy bekötnék egy lithium akkut. Megoldható ez egyszerűen és biztonságosan? Megmértem és 2,85 V feszültséggel tölti az eredeti gombelemeket. Nem gond ha a lithium akkut is csak eddig tölti? Köszönöm előre is a segítséget!
Ez hogy jott ki, ez a 2.8V?
Vagy 3V-os gombelem van benne vagy ket, masfel voltos gombelem vagy egy NAGYON lemerult lithium akksi. A lithium mar kb 3.2 alatt tonkrement, szoval nem eleg neki....
Két darab gomb elem van sorbakötve benne. Én is ettől tartottam, akkor majd kigondolok valamit. Köszi!
Szia!
Könnyebb lenne segíteni, ha pontosan leírnád mit vettél ki a fogyasztásmérőből. A 2,8 V-os töltőfeszültség alapján Ni-Cd akkumulátor lehetett. Üdv: Feri
Két darab LR44 elem volt benne. Gondolom akkuk lehettek. Próbáltam sima LR44 elemet tenni bele de nem volt jó. Lehet már merültek voltak, de kikapcsolt a fogyasztásmérő amint volt egy kis áramkimaradás.
Szia, azok ilyen "elemek,, lehettek:Bővebben: Link Ezek nem elemek hanem gombakkumulátorok. És igen NI-MH akkuk.
Az LR44 az 1,5 V-os alkáli gombelem, nem akkumulátor. Ha ezek helyett "sima", megfelelő feszültségű LR44-et teszel ( AG13, GP76A ), akkor a kapcsolásnak működni kell. Miért nem mérted meg a betett elemek feszültségét, akkor tudnánk, hogy le voltak merülve vagy sem.
Üdv.: Feri
Sziasztok!
Motoromon van egy digitális műszeregység, a sebességet egy 3*7szegmensens zöld LED-es kijelző jelzi. De szép napos időben nem látni rajta a számokat. Ha lecserélném egy szuper pirosra (erre) az vajon mennyivel lenne jobb?
Elvileg jobb lenne. Már csak az kell, hogy a lábkiosztás is olyan legyen, mint amilyen most benne van.
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni hogy a csatolt mellékletben a panelon rajzolt induktivátásnak hogyan lehet kiszámolni vagy megállapítani mekkora lesz az induktivitása és áramfelvétele. A fájlok eagle 6.2.0-val készültek
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2014
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy bemenő jel szerinti kapcsoló áramkörhöz. Pontosabban egy olyan kapcsolásra lenne szükségem, ami ha kap egy bizonyos jelet, akkor zárja az áramkört, de ha nincs jel, akkor pedig szakítja. A hangkártya kimenetére szeretném kötni, tehát a vezérlő jelet az adná. Milyen kulcsszavakkal tudnék ilyen kapcsolásokat találni? Előre köszönöm a segítséget, remélem érthetően írtam le, amit szeretnék ![]()
Ez az.
Az ULN és az ULQ között tokozásbeli a különbség, tudtommal.
Ok köszi,km órába lesz remélem a méretek egyformák.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |