Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szerencséd van ,,csak" szétugrott az optika, ha peched van akkor nem szétugrott, hanem eltört. Esetleg valami kép van róla?
Köszi a tanácsot !!!!
Nem tudom milyen képre gondolsz ? A gépet nem szedtem még szét. 3 éves a s ez volt a első "esése". Most ismerkedek a szétszedhetőségével. Sajnos nem találtam olyan leírást /robbantott ábra stb./ , ami megkönnyítené a dolgom. Tudom, hogy a javíttatás során többek között ezt kell megfizetni. Mondjuk úgy, ahogy valahol olvastam; digi fényképezőgép javítás 8.000.-Ft, /óra vagy összesen ? ezt nem írták/ leadáskor 3.000.-Ft az árajánlat, s ha nem lesz javítás ez ugrik. Igaz ezt a javítás esetén beszámítják. Pl.: A gép új ára 19.900.-Ft esetleg anyagköltség 8.000+8.000 a javítás akkor........? Hát megéri kisérletezni vele,mert a végeredmény a legrosszabb esetben egy "új" gép / tandíj/, vagy sikerélmény és okosodás amely tovább adható, ahogy Tőled is kaptam .Ezért még egyszer köszönet illet.
Az a baj, hogy messze laksz Budapesttől. Mert én már szedtem szét a sajátomat, és javítottam meg(az mellékes most, hogy a vakuja nem működik, de az az én hibám volt, tanultam belőle, egy életre...) és működik jól. Én panelház pincéjében fotóztam bútort eladásra, és hogy vagy hogy nem, sikeresen kicsúszott a kezemből. Természetesen kint volt a lencse, így mire másra eshetett, mint arra a részre. Még szerencse, hogy volt annyira jó reflexem, hogy lábbal utána tudtam ,,nyúlni" és nem közvetlenül a rücskös betonon landolt. Aztán mondom ennek úgyis mindegy, itthon nekiálltam szétszedni, és rájöttem hogy jééé! Csak szétugrott az optika. Szétszedtem az optikát(hála égnek nekem egy totál külön egységet alkot, szalagkábel köti össze a benne lévő ccd-micromotor párost az alaplappal.
Szevasz !
Írom a helyzetet,ugyanis megakadtam. Ha tudsz akkor most jól jönne a tapasztalatod: Tehát a gép Kodak C195 Easy Share. A szétszedés simán ment, ahogy mondtad. Meg van a hiba is /azt hiszem/. Levettem az optika hátulját. Hosszas bámészkodás után a visszahúzó motorhoz tartozó fogaskereket kivéve megmozdult az optika s kézzel a lencseház első csöve mozgatható lett ki-be. S itt az egyik hiba, hogy csak félig megy vissza/fogaskoszorú is jól működik/ s ott úgy ütközik mintha véghelyzetben lenne. Mozgatás közben viszont az első csőben lötyögnek a lencsék s lehet látni, hogy emiatt akad meg a visszatoláskor. Megfejtettem az első csövön levő takaró redőny levehetőségét. Hibátlanul lejött, de itt megakadtam s nem jövök rá hogy lehetne a lötyögő részekhez bejutni, ugyanis lezárja az első lencse meg a tartója.Nem látom, hogy hogy lehetne kivenni. A másik /belső oldalról sem látszik kiszedhetőség, csupán egy kis csavar volt ami szerintem a lötyögő lencsék valamilyen rögzítője lehet.Minden amellett szól, hogy elölről kell szétszedni, de hogyan ....?
Általában mikor teljesen behúzottra csavarod akkor még tovább csavarod egy kicsit és akkor jönnek szét a tubusok. Hátra szeded szét mindet, ha az első cső eleje zárt, akkor biztos.
Az a baj, hogy én nem mentem bele ennyire részletesen, nekem csak szétugrott az optika, és könnyen össze tudtam rakni. Az a baj, hogy Szekszárd messsze van sajnos, így nem nagyon tudok látatlanban segíteni...
Rákerestem a típusra, amennyiben nem jön le nagyon egyszerűen az elejéről az objektív tulajdonságairól szóló címke és nem találsz alatta csavart, akkor biztos hátrafelé szeded szét.
Üdvözöllek !
Örülök, hogy beszálltál. Lehet, hogy nem pontosan írtam le. Az elején az általad írt feliratos lencseburkolat egy ici-pici csavarással lejött.Csak mögötte van az első lencsetartó keret amelynél sok alakos kivágás van amelyek egyeznek tubus belső falán található apró fülecskék helyzetével , ami azt indikálná,hogy erre kellene kijönnie, de nem látható egyértelműen,hogy megmozdítható lenne. Ezért nem is erőltettem. A másik amit írtál, hogy teljesen alaphelyzetbe tolva tovább kell csavarni, ez az egyik problémám,hogy a második tubus mozdulatlan s az első csak félig megy be,pedig a belső fogaskoszorú normálisan működőnek tűnik a megakadásig.A belső oldalon mint írtam egy süllyesztett kis csavar volt, amikor azt kivettem a tubuson belüli lencsék még jobban lötyögtek.Az teljesen látható, hogy az első tubus akkor akad meg amikor összenyomáskor a tubus belső-hátsó falának ill. az első tubus első-külső lencséjének ütközik. Hátul sem látszik semmi jel arra, hogy arra-felé kellene szétjönnie. Irtad, hogy rákerestél a típusra. Valami jobb v. müszaki leírást találtál vagy csak azt a 2 oldalas használati utasítást ?
Képet kerestem, tudjam egyáltalán miről beszélünk.
Hátrafelé szétszedés: a beljebb lévő gyűrű külsejéből áll ki három pöcök, ez illeszkedik a kivülebb lévőn lévő hornyokba (vájatok). Általában 120fok alatt vannak, tehát három egyforma részre osztva a kört, elméletileg minden pozícióban összerakhatók, de szokott lenne valami vezető. Csak egyetlen pozícióban működőképes. Ha jól vettem ki neked 3 gyűrű van, a belső, egy tubus rajta és egy amit a motor forgat, esetleg utóbbi kettő azonos. Mikor a gyűrűt túlfordítod eljut oda, hogy a külső az objektív eleje felé simán lecsúszik. Szerintem neked is ezt kell megoldani. Amennyire bírod bontsd le a hátulját, ha be tudsz nyúlni csipesszel igazgasd meg a belsejét, amit bírsz szedj ki. Át kell fordítanod, anélkül sajnos nem fog szétjönni. Még egy kellemetlenség, az objektív behúzásának végén, a belső tubus egy pöcke, megnyomja a legelső tubus karját ami csukja a védősapkát, ez is nehezíti a behajtást. (Belső tubus, az amit kívülről nem látsz, a blendét és pár lencsét visz.) Ez általánosságban, a legtöbb kompakt ilyen felépítésű.
Hello!
Vakut valaki javított már? Van nálam egy Villanj körte, ami nem villanj. Amúgy elég borzalmas, de ha valakinek van tapasztalata, azt szeretném megkérdezni pár dologról Köszi mindenkinek
Szia!
Legalább egy típust írj ilyenkor, mert kb. olyat kérdeztél, minthogy valaki gyümölcsöt láttott már?
Nincs neki Mc Goat-os borzalom... 45M van a dobozán
Képet tehetek fel majd a nyákról :S
Sziasztok!
Van egy R707 HP kompakt fényképezőgépem. Hibátlanul működik, egy problémám van vele. A frontrésze szálcsiszolt acél, de a teteje és a hátoldala valamilyen gumi/műanyag burkolat, ami nemes egyszerűséggel ragadós. Lehet, hogy hülyén hangzik, de úgy tűnik, hogy a levegő páratartalma oldja ezt az anyagot, mert egyszerűen kellemetlen fogni. Tapasztalt már valaki ilyet? Lehet ezzel kezdeni valamit? Előre is köszi Tomchy
Szia!
Sajnos nekem is egyre több gumifestett eszközöm lett ragadós. Valami a gumi anyagában van amitől elfolyósodik vagy devulkanizálódik. Sajnos más módot nem találtam mint gondosan letakarítani az egészet. Így még használható. Valamelyik weblapon találkoztam ilyen spray-al ami hasonló bevonatot képez de ahhoz vagy szét kell szedni és úgy lefesteni, vagy alaposan lemaszkolni. Üdv: Gábor
Hello!
Van egy Nikon S9300-as gépem, ami alaplap hibás lett. Az ebay-ről rendeltem hozzá egy új alaplapot, amit kicseréltem benne. Viszont most meg az a probléma, hogy zoomoláskor a képek teljesen homályosak. A CCD-t az objektívhez rögzítő csavarok állítgatásával csak azt sikerült elérnem, hogy zoom nélkül jók legyenek a képek, a fenti problémán azonban nem segített. Alaplap csere esetén lehet, hogy valamit szoftveresen kell beállítani a gépen, hogy megfelelően működjön a régi objektívvel/CCD-vel? Ha igen, akkor ezt, hogy lehet megcsinálni? Mert így nem túl használható a gép. Előre is köszi, István
A fényképezőgép gyártásakor az optikát, az érzékelőt és az elektronikát összehangolják, kalibrálják. A kalibrációs adatokat pedig az alaplapon levő eepromban tárolják el. Ha az alaplapot kicseréled, ezek mind elvesznek, így minden kalibrációt újra el kell végezni. (A szervizkönyvben benne van a beállítás folyamata, de azt házilagosan kétlem hogy meg tudnád csinálni. Kellenek hozzá speciális eszközök is.)
Sziasztok! Bocs ha előttem már kérdezte valaki,de én nem találtam... Van egy panasonic dmc tz3 gépem és a kislányom leejtette. Az első leejtés után még egy évig használható volt úgy,hogy a kijelző kicsit homályos de látható volt. Most újból leesett és a kijelzőn semmi nem volt ezután. Képeket ugyanúgy csinál, feltöltöttem gépre és tökéletes. Szétszedtem és az egyik szalag ami vissza volt hajtva a kijelző mögött(ennyire értek hozzá ) el van törve. Ha "csak" ennyi a baja akkor ilyet lehet venni és én ki tudom cserélni? Előre is köszönöm!
Ha valaki hozzáértő olvassa tudna nekem válaszolni? Nemsokára mennénk nyaralni és nagyon rosszul esne most új gépet venni... Köszi!
Nem kifejezetten hightech megoldás, de gumikesztyűnél, gumi játékoknál, cipőnél gumi talpszéllel stb abszolút beválik - és amíg víz nem éri, sokáig hat - a sima bármilyen hintőpor Felesleget le lehet törölni róla, nem ken össze akkor már semmit és a felület kellemessé válik.
Üdv! Sajnos az a szalag az LCD kijelző része, azon keresztül kapcsolódik a géphez, nem lehet külön megvenni, csak együtt a kijelzővel, és cserélni sem lehetne rajta csak azt, ha pl lenne egy ugyanilyen törött kiejlző. A keskenyebb, vagy a szélesebb szakadt meg? Ha a szélesebb, akkor komplett kijelző csere, ha a kesknyebb, kb 4 eres, akkor egy jó szemű, és kézügyességű szerelő, lehet hogy összetudná forrasztani még, és működne egy darabig. Amúgy az LCD típusa: VYK2C31 nem olcsó, ahogy nézem.
köszi,hogy válaszoltál...Természetesen a szélesebb törött el... Még annyit segítenél,hogy hol tudok venni ilyet?
Sziasztok! Vásároltam két darab pentax optio m20-as gépet olcsóért, gyerkőcökne "tönkretenni". Az egyik működik tökéletesen, csak a tölthető ceruzaakkuról alig illetve csak keveset üzemel, majd telep kimerült felirattal kikapcsol, gondolom oké, régebbi ts gazdaságos akkuk, és különben is csak két telepről üzemel, tehát zokon veszi a kissebb kapocsfeszültséget. Na sebaj, vettem bele méregdrága nyuszis "tartós"elemeket, ezekkel már jóval hosszabb volt az üzemidő, de nem az igazi pár kép készítése után már csak egy csíkot mutatott a telep jelző. Természetes ez, ennyire " leszívná "a vaku feltöltése? Mondjatok valamit, érdemes vennem bele márkás újratölthető cellákat? A másik gép "beindul" Kitolja az objektívet, majd mozgatni kezdi, "fókuszál?", majd semmilyen üzenet nélkül kikapcsol, mi lehet a baja? Köszi, Laci!
Szia! Én Eneloop 1900MAh aksikat vettem,hát ezek valami hihetetlen jók! Videózás,nyaggatás van bőven,és nagyon jól bírják. Persze nem olcsók,de amennyit én is kinlódtam másik tölthetőkkel,meg ,,nyuszis" elemekkel,ez felüdülés azóta. A menüben nem lehet állítani az elem/aksi típusát?És kb mennyi képet tudsz készíteni a nyuszissal? Üdv!
Szia! A kérdésedre a választ nem tudom, még egyenlőre, mert mérgemben kikapcsoltam a vakut, de egyébbként úgy tünik, hogy akárhányszor bekapcsolom a gépet és használom, nyomkodom nem " megy" egy csík alá a telepjelző. Érdekes bírják ezek az elemek, csak az elején nagyon "megszívja" a gép a feszkót, aztán már nem nagyon. Sajnos a menüben egyenlőre nem találom, hogy meg lehet-e adni a telep tipusát és lehet, hogy csak annyi a baja a ts akkuval, ami más készülékben még tökéletes.
Mérd meg a gép áramfelvételét kikapcsolva, majd bekapcsoláskor és bekapcsolva. Bekötöd az ampermétert és figyeled az áramot (5-6A várható bekapcsolásra, kikapcsolt nagyon minimális)
Feltételezem, hogy bekapcsoláskor feltölti az akukondit. Ez nagyon meghúzza az áramot. Erre nem nagy kapacitás kell, hanem kis belső ellenállás. Vagy Eneloop (volt Sanyo), vagy keress NiCd akukat próbára, hátha van kéznél. Ezek bírják a nagy áramokat. Nagy kapacitást úgy érnek el, hogy csökkentik az anyagvastagságot és így nem bírja a nagy áramokat, nő a belső ellenállás. Ha feszültségérzékeny lehet venni NiZn akukat (1,5V os ha nem tévedek) ezek nagyobb feszültségűek de kisebb kapacitás, energia azonos marad. Másik gép, ebben a kategóriában belső fókuszossal találkoztam csak. Tehát az utolsó lencse amit mozgat fókuszálásra, ezt te nem látod. Amit látsz az csak a zoom. Ha láttál már ilyet belülről szedd szét, és nézd meg, kép alapján megmondhassuk mi a baja. Amit sejtek, tudja egy mikrokapcsolóval (optokapu esetleg) mikor van teljesen bent a tubus. A zoom motor enkoderes /optokapu/ számolja hol áll. Amivel találkoztam annak egy optikai szenzora volt az elvárt zoom területen pedig ezüstfólia, így tudta, hogy ott van. Gond volt a kicsinyítés, képes volt teljesen kizoomolni és bemenni a "váz"ba, ezzel megnyomva az utolsó fókusz elemet is. Valami gondja volt/van a szenzor körül, még nem javítottam meg, ha egyáltalán fogom. Neked is a tartomány érzékelésével lehet gondod, kimegy a tubus teljesen, nem látja a végét, de a motor már megakad, keres vissza, megint nem találja, megunja és kikapcsol. Mindez persze csak feltételezés. A fóliakábel vékony és érzékeny, az optika tubusok precízen illesztett műanyag, szóval kell egy kis érzék és elszántság.
Köszi szépen mindkettőtöknek! Ma strandolni voltunk és a nyuszis teleppel jól szerepelt a gép. Minden egyes bekapcsolás után le ment az akkufeszültség jelző, de 30. kép után se kapcsolt le, tehát semmi baja. Ha jól értem, akkor kissebb kapacitású akkut érdemes keresnem a gépbe? Vagy adjatok valami tanácsot, mert az asszony rá akarja szánni a pénzt akkukra, mert az előző gépünk is tök ilyen pentax volt,és nagyon szerette csak annak olyan akkuja volt mint egy mobil telójé, csak hát egy rossz pillanatomban a földhöz vertem, (az asszony fél,hogy a gép akkor kapcsol ki, amikor egy megismételhetetlen pillanatot akar megörökíteni) A másik géppel nem foglalkozok, mert én csak egy hétvégi forraszgató vagyok, akinek a szeme és a kezei, de leginkább a türelme nem az smd alkatrészek világára való)
Üdv! A leggazdaságosabb az Ebay-ről rendelni, igaz hosszabb idő, de csomó van fent. Van csak LCD is, amire a háttérvilágítást átkell szerelni a régiről, az kb 5000Ft-ra jön ki, vagy kompletten is van, amit csak bekell pattintani a régi helyére, és bedugni a kábeleket ez kb 10 ezer ft... Nálunk kb három-négyszeres áron lehetne hozzájutni, leggyorsabban egy Panasonic szervizen keresztül, pl Videopart kft BP. Vagy ha nem sürgős, nézegetni kell az aukciós oldalakat, sokszor van fent jó áron PL optika vagy CCD hibás "donor" készülék, amiből átépíthető.
Szia! Egyenlőre ilyen opciót a gépben nem találtam, hiszen olyan a menüje mint a régi gépnek és ott nem lehetett alkáli elemet alkalmazni. Különben engem nem zavar a telep kijelzés, ameddig tudom használni a gépet....csak hát a nők. ( a próbált akkuk 1950mAh-ak voltak)
Ja és igen van benne valami, abban hogy mire való egy akku, mert az említett a ts akkuk minden hangerő csökkenés nélkül hajtottak egy kb fél vattos rádiót csutka hangerővel egész nap, és nem eshetett sokat a feszkó, mert nem kelett hozzá nyúlni, tehát az oszcija a fesz miatt nem mászott el. Ki milyen akkut használ a két akkus gépében(kapacitás)? Lehetőleeg olyat, amit nagyáruházakban is kapni kis hazánkban.
Én a 4betűs svéd áruházból pl szeretek ilyet venni, bár nem olcsó, de JÓ minőségű a cucc, és emellé töltővel együtt lévő verzió is van(mármint hogy töltővel együtt csomagolt) és mind az akku, mind a töltő jó nagyon, uc-s vezérlésű, nem olyan mint az occó fajták, hogy csak beleteszed azt lesz ami lesz, hanem ha nem jó a belerakott akksi akkor nem tölti, stb... A kapacitásuk 2Ah, és nálam fényképezőtől kezdve rádiós egéren át mindenfélébe van használva, pakolva, sokszor rátöltve különböző töltöttségi foknál, de így is kibírnak nálam jó két évet. Mindezt úgy úgy hogy néha télen kint a szakadó hóesésben fotózok, bár olyankor picit hamarabb merül le, de egész jól bírja. Meg van 2450-es energizáló fajtám is, azok is simán bírják ezt az igénybevételt aminek nálam vannak kitéve. Árukról nem tudok sokat, mert általában kapom őket, de nem a megfizethetetlen kategória. Olcsó, 600ft-os akkukat is vettem netről, fél év garival, na hát azok hulladék gagyi minőségűek. Emellé töltés közben szeretnek forrósodni(míg a többi elem max langyos szokott lenni) Szóval vissza fogom őket vinni a bótba ahol vettem őket... Van rá fél év garancia, szóval élni is fogok ezzel...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |