Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok

Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   9 / 62
(#) marty9228 válasza neocska hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Ez igen hasznos válasz, köszönöm. Már csak az a kérdés, hogy én ezt a fájlt tudom-e módosítani, vagy esetleg kicserélni. Na meg, hogy ha igen, akkor ez segíthet-e.
A szoftverhez nem nyúltam ,de nem tudom a készülék előmenetelét. Én használtan vettem, eleinte csak néha csinálta ezt, mostanra már teljesen megszűnt működni.
(#) neocska válasza marty9228 hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Kilehet ha ROOT-olva van.

Link

A linken megtalálod a leirást, hogy hol keresd ezt a Filet. Ez csak az oprendszer futtatására érvényes, a Boot(softolo) menüben sajnos nem lehet változtatni ezt.

De elöször ajánlom, hogy gyári softot rakj rá.
(#) mhatalyak hozzászólása Aug 16, 2014 /

Sziasztok!

HTC sensation telefont vett egy jó barátom, de nem enged képet csinálni, SD kártya nélkül és nem találjuk a beállítási lehetőséget. Ez alapból ilyen lótrágya, vagy mi nem értünk hozzá?
(#) SzervízMacska válasza mhatalyak hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Elképzelhető, mert az 1GB ROM, ami van benne, néhány közösségi app telepítéséhez is kevés. Mit vársz egy lassan 4 éves készüléktől? De ennek leltél volna témát az offon kívül is. Képzeld, külön androidos is van...
(#) Csongi_ válasza mhatalyak hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Nekem is volt HTC mobilom, egy S710-es, es az se engedte, hogy kepeket csinaljak, ha nem volt benne SD kartya.
(#) cupika97 válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Az én Samsung Galaxy 3 - I5800 sem engedi. Android 2.2 van rajta.
(#) Csongi_ válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Nekem Xperia Ray van, az elobb kiprobaltam, es nekem sem engedi. Szerintem mindegyik "okostelefon" igy van gyartva, hogy ne teljen meg a belso memoriaja. Bar szerintem amelyiknek van 16-32GB belso tarhelye, avval mar lehet.
(#) minicooper válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Ez erősen telefonfüggő. Nekem pl a HTC Wildfire 512mb ROM-al enged fényképet készíteni persze semmiképpen sem sokat mert rátöltöttem egy cpu-z-t meg egy antutu benchmarker-t és annyi a fotózgatásnak.
Idézet:
„Mit vársz egy lassan 4 éves készüléktől?”

Naigen. Ez meg persze a informatika /ezenbelül is a hardveres dolgok/ rohamos fejlődésének köszönhető. Csak példakép a kis HTC-m benchmark eredménye 1800 a galaxy s4-emé pedig 27000
És persze kinehagyjam hogy ezen a benchmarkon a jelenlegi rekord 50829!
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
(#) javorp hozzászólása Aug 17, 2014 /

Sziasztok! Kérdésem az lenne. Valaki tud e HTC ONE SV készüléknél olyan hibáról, hogy a kijelző hátérvilágítása elhalványul ill. néha villog.(alig látszik valami)
Összetört az érintőpanelja a telefonnak a háttér világítás elhalványult.
Szereztem egy pár hónapos alaplap hibás telefont.A kijelzője teljesen ép. A kijelzőét átraktam de a hiba ugyan úgy fen áll. A szalag kábelt is cseréltem, igaz a másikból de nem változott semmi.
Nem tudom, hogy ez a kijelző hibája e, vagy valami más.
Előre is köszönöm.
(#) lanti válasza javorp hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

A hiba az alaplapon van ha mást nem találtál. Az érintő nem kicsi erőhatásra tört meg... meg kell keresni a háttérvilágításért felelős alkatrészkört!
(#) javorp válasza lanti hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Köszönöm a választ! Még azt vettem észre, mikor a töltőt rádugom a telefonra fölvillannak a ledek.
Illetve mikor teljes töltésen van, míg le nem húzom a töltöről addig világít a hátérvillágitás.
(#) gernerakos hozzászólása Szept 3, 2014 /

Hello!
Tud valaki egy megbízható okostelefon szervízt lehetőleg Bp.-n a IV. kerületben, vagy Dunakeszin?
Egy samsung galxy mini 2-ről lenne szó, egy totál véletlen folyamán kapott szegény 12V-ot a fülhalgató kimenetére, és nem szól, ami nem csoda.
Remélem tudtok segíteni!
(#) rockersrac hozzászólása Szept 15, 2014 /

Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy az xperia u tud-e hdmi jelet kiküldeni? (mhl micro usb--> hdmi átalakítóval) Mert nem igazán találtam erre választ sajnos...
(#) cupika97 válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Szerintem elképzelheto hogy mukodne. Ki kell próbálni.
(#) bbb hozzászólása Szept 24, 2014 /

Sziasztok!

Adott egy android 4.2.2-es (kínai) telefon. A probléma a következő. A mikrofon egy darabig teljesen jó (hangfelvevővel értelmes hangokat lehet vele felvenni), majd hívás és egy pár másodperc után elmegy a hang és csak sistergés hallatszik. Ez persze olyan szinten, hogy csak az imádkozás segít rajta. Ha a saját vezetékes fülesét rádugom, akkor azzal nem úgy tűnik, hogy előjönne ez a probléma. És másik ugyan ilyen telefonnal egyáltalán nem jelentkezett ez. Vajon a kondenzátor mikrofonja mondta be az unalmast? Ha igen, akkor hol lehet itt elérhető távolságon belül (ne kelljen hetekig várni rá) 4mm átmérőjű 2mm magas mikrofont venni hozzá?

A másik gond, hogy bár MTK6572-es proci van benne, létezhet, hogy a GPS modul lemaradt belőle? Az árnyékoló lemezkén lévő címke erre utal (meg az, hogy csak az agps megy és holdakat nem talál), de valahogy nehéz elhinni...

_9169214.JPG

(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Szept 24, 2014 /

Szia! Kicsit védendő a kínai mobilokat... Gondolom egyszerű csomagként érkezett. Nekem is volt olyan negatív tapasztalatom, hogy egy ilyen telefon hangszóróján a tekercs megszakadt a drasztikus szállítás miatt - persze ez használat közben is előfordul. Nekem több mint 2 órába és 3 nagyítóba tellett megtalálnom csak a vezeték végét, mert olyan vékony anyagból tekerték. Lehet, hogy neked is ilyen problémád van. Azt szerintem egy másik - akár régi bontott telefon mikrofonjával is ellenőrízheted, hogy a panel hibája, vagy sem. Az alkatrészbeszerzés már problémásabb. Ezeket a telefonokat "egyszeri" használatra tervezik, azaz vedd meg, használd, dobd el.*
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2014
(#) rockersrac hozzászólása Nov 12, 2014 /

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek: Adott egy Xperua U telefon, ami eddig egészen jól működött. Most viszont ,,megkergült" ugyanis a wifit állandóan eldobálja, de néha csatlakozni sem hajlandó normálisan, úgy kell csatlakozni vele manuálisan a wifihez. Használat közben is eldobja a wifit, nem csak alvó módban(bár nem szabadna akkor sem, mert direkt úgy van beállítva hogy soha ne váltson vissza mobilnetre ha a wifihez csatlakozott) A wifi router(pontosabban gateway) kb 5 m távolságban van a telefontól, a gtw 2x volt újraindítva. Barátnőméknél szintén folyton eldobja a wifi kapcsolatot, és ez elég bosszantó tud lenni. A telefon nem volt rootolva, meg semmi nem volt piszkálva benne általam.(más kezébe meg nem kerül a telefon) Remélem valaki tud nekem segíteni.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
(#) csibai hozzászólása Nov 12, 2014 /

Tisztelt Társak!

Ha már létre jött ez a topic kihasználom, és felteszem a kérdéseimet.
Van egy sony okos telefonom amit már nem használok mert kaptam a lányomtól egy újabb típust.
Arra gondoltam, hogy miután olyan sokat tudnak ezek a kis kütyük érdemes lenne az autóban felhasználni. Kidobni kár, eladni nem érdemes.
Tulajdonképp benne van minden ami kell, navi, internet, zene-film lejátszó, rádió, sőt elképzelhető, hogy valami megoldással ha a riasztó beindul akkor megcsörget. Néhány ezer forintért lehet venni BLUETOOTH adapter amivel a motorvezérlőt is látod.
A lényeg - szerintetek hogyan lehetne megvalósítani hogy pl. akkumulátor nélkül a gyújtás ráadásakor induljon, a hangját ki tudjam küldeni a kocsi hangszórójára, stb.
Tulajdonképp beépíteném esztétikusan a műszerfalba mert a "halálom", hogy mindenhonnan a vezetékek lógnak.
Ti hogy csinálnátok? Minden ötletet előre is köszönök.

(Bocs a hosszú szövegért.) Üdv: csibai
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
(#) cross51 válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Hát akkor ha neked is és a barátnődnek is megszakad akkor valószínűleg nem a telefonba/telefonokba keresendő a hiba hanem maga a routerben, ilyen problémám nekem is volt, hogy hol volt kapcsolat a telefonom és a wifi router között hol nem a megoldás az, hogy új router kell nagyjából 2 évig használhatóak a routerek az újabb telefonoknál.(a régi telefonom az még mindig hibátlanul tudta használni a routert, de az új már meg-meg szakadt)
(#) rockersrac válasza cross51 hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Barátnőmé nem szakadozik, az enyém dobálja el a wifit, mindegy hogy otthoni vagy barátnőmék wifijére csatlakoznék, csatlakozik, majd kb azonnal el is dobja(max 10 perc) a jelet... A routernek semmi baja nincs, ugyanis mondom hogy gateway van nekünk, mem router...(dsl kábelen net, tv, telefon jön, mindezek a gtw-ből kapnak jelet. A laptopon hibátlanul megy a net...
(#) cross51 válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Bocsánat félreolvastam, akkor lehetséges, hogy software hiba akkor az újrahúzás segíthet ha az sem akkor valószínűleg hardware hiba, ott vagy szerviz vagy új telefon.
(#) Csongi_ hozzászólása Nov 25, 2014 /

Sziasztok!

A tegnap visszaallitottam a gyari beallitasokat a telefonomon, es veletlenul toroltem az osszes elmentett telefonszamot. Telefonszamok hilyan nem tudom rendezni a dolgaim.
Letezik modszer arra, hogy ezeket valahogy visszahozzam?
(#) eSDi válasza Csongi_ hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Üdv!

Ha nem volt elmente a névjegyzék a google fiókodban, vagy Outlook-ban, akkor sajnos nincs rá mód.
(#) Csongi_ válasza eSDi hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Csakmert tudom, hogy PC-re van olyan, hogy "Get data back", meg hasonlok, gondoltam mobilon is van ilyen lehetoseg.
(#) neocska válasza Csongi_ hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Sajnos nem lehet visszaszerezni ha nem volt elmentve, ezért ajánlott egy programot használni ami lementi a külsö memoria kártyára az adatokat. Google play store majd contacts vcf kulcsszó alatt találsz jopár ingyenes programot.
(#) rockersrac hozzászólása Dec 2, 2014 /

Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy a Mhl funkció támogatása hardveres vagy szoftveres ,,eredetű"?
(#) kocsgab002 válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Hardveres, természetesen. Milyen készülékhez keresel kábelt?
(#) rockersrac válasza kocsgab002 hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Xperia M2. Ha nem tudja az sem baj, csak érdeklődök.
(#) gernerakos hozzászólása Dec 23, 2014 /

Sziasztok, van egy Samsung galaxy S advance telefonom, és a fülhallgató aljzata meghibásodott, ezért azt hiszi, hogy a fülhalgató csatlakoztatva van, pedig nincs. Emiatt nem lehet vele telefonálni, mert nem hallok semmit, meg nem is hallanak engem. Semmien alkalmazás nem szól a külső hangszórón, csak az értesítések, meg ha hívnak. Felvenni fel lehet, csak ugye senki nem fog semmit se hallani.
Gondolom ki kéne pucolni a jack aljazot, csak hogyan? Vagy szoftver baja van?
Remélem tudtok segíteni, fontos lenne.
(#) eyess válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Sajnos ezen a pucolás nem segít . Ugyanis ezen aljzat a telefonnak elég gyenge pontja .Főleg akkor , ha nagyon sokat használják fülhallgatóval.A sok ki be dugdosás ugyanis azt eredményezi , hogy az aljzat egy elég érzékeny fólia mikro áramkörön van elhelyezve a hangszóróval együtt.Ami azért rossz megoldás mert a hangszóró , és az aljzat szoros kapcsolatban vannak egymással,és ha a telefon hibát érzékel innen , akkor azt eredményezi , amit leírtál , illetve van rá példa , hogy hívást követően a képernyőről eltűnik minden , és süket néma helyzet áll elő.
Ezt az egységet csak a telefon szétszedésével lehet kicserélni , és ez egy komplett részegység .Tehát hangszórót , aljzatot , fólia áramkör , és egy mikro érintkező sort tartalmaz egyben.Ennek az egységnek a cseréje után jól fog működni a telefon.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Következő: »»   9 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem