Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
pontosan
Helló mindenkinek!Ilyen lett a Quad-405.ötösöm
Egy szám-tech. boltos barátom számára készültek 'digitális' árcédulák. Hétszegmenses LED-kijelzőkkel, teljesen 'manuális programozással'.
Igazából nekem az első smd-s projektem. A végére már egész belejöttem (30db-os széria, 1100+db smd).
Zsír!
Anno 1990 tavaszán volt a szakmunkásképzőben (elektroműszerész tanuló voltam), az osztályunkban egy "QUAD-405 verseny", ki építette meg jobban és szebben. A tanárunk mérés órán értékelte a "pályaműveket." Sajnos én annyira csóró voltam akkor, hogy nem tudtam nevezni, de az osztálytársaim azért szép munkákat mutattak fel.
Sziasztok!
Ez az első munkám, amit megosztok Veletek. Készítettem egy torzítópedált gitárhoz, méghozzá a Boss SD-1 overdrive pedálja alapján. Minden az én munkám, a nyákot én terveztem és készítettem, a beültetést is én csináltam, és a dobozolást is. A dobozolásnál a kicsit lepattant kinézett volt a cél, mert a gitárom is kicsit ütött-kopott, és így összeillenek. Ezért van a pedál bal oldalán kicsit elkenve a lakkozás. A feliratozást Autocad-ben terveztem, és a nyák készítéshez hasonlóan műnyomó papírral és vasalóval vittem fel az alu dobozra, majd lakkoztam az egészet. Nem lett a legtökéletesebb a felirat, lehetne kicsit sötétebb, de első próbálkozásra elégedett vagyok vele. És akkor a hangjáról: Nekem nagyon tetszik, a félvezetős erősítőm beépített torzítójánál sokkal jobb, melegebb, teltebb hangja van. A beépítetten ráadásul nem lehetett a torzítást állítani, csak a bemenő jel erősségével (gitár hangerőpotijával) lehetett rá hatni, ezért is kezdtem el az építést. Ha teljesen letekerem a torzítást, akkor gyakorlatilag boosterként viselkedik, nem torzít semmit a jelen (hangkártyával is megmértem). Teljesen feltekert torzítással már elég kemény hangja van, szóval a lágy, enyhe torzítástól kb az AC/DC-ig lefedi a palettát, metálhoz már kevés, de ahhoz majd épül másik A képek között látható hangkártyás mérés teljesen feltekert torzításnál készült. (Nagyon szép Batman-t csinál a jelből ) A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2014
Énmég megturbóztam volna egy Eu-s digitális átalakítóval Tudom folosleges lenne.
Majdnem olyan mint az első kínai telefonom Tiszta karácsonyfa!
HELLO !
Azert nemartana atlosan pl . az IC egyes es nyolcas labat beleforrasztani foglalatba nehogy valaki kipedalozza veletlenul. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2014
Szia! Ez egy jó ötlet, meg fogom csinálni, köszönöm az ötletet. Előtte még ki fogom próbálni más műveleti erősítőkkel is, kíváncsi vagyok, hogy hallok-e különbséget.
A lecsiszolt tetejű led a dobozon belül a gyári rajz része, vagy az miért oda került és nem például az előlapra?
Az a led gyárilag lapos homlokú, nem én csiszoltam, és azért van ott, mert plexi alsó lapot fog kapni a pedál, így lesz némi fehér alávilágítás. Gyárilag ez nem volt a kapcsolásban. Az előlapon van egy narancssárga led, az az jelzi a bekapcsolt állapotot.
Így már értem. Érdekesnek találtam volna, ha a zárt dobozban lett volna.
Szia! Nem túl szokványos, hogy elől vannak a bemenet csatlakozók és a ventilátor. Furcsa a ledes és műszeres kijelző egyszerre.
Tipikus túlcsicsázott karácsonyfa amit hamar meg lehet unni.
Szia!
Belsejéről is láthatunk képet? Buvarruha-ra ne hallgass, biztos csak irígy.
üzenem a fikázóknak hogy tranzisztorhibásan vettem december elején kapott új tranyókat relés hangszóróvédő áramkört led-es fényorgonát mutatós kivezérlésjelzőt hangszínszabályzót.Házibulikat tartok vele és brutális!A ventilátor az elején volt mikor hozzám került.Belseje profin van építve
Ez nem fikázás volt, hanem csak vélemények, azt nem írtad eddig, hogy ez csak felújítás és nem is Te építetted. Nagyon sok helyesírási hibád van.
Szerintem nem a munka minőségével van gondjuk.
Ha egyenként megvizsgáljuk az előlapon az alkatrészeket, kapcsoló, potméter, kijelző, minden esztétikusan, szakszerűen meg van csinálva, a gond az összhatással van. A letisztultság az ami hiányzik, ha megnézel egy autó hátsó lámpáját az index nem üt el a többitől úgy mint régen, inkább sárga izzót tesznek bele, így optikailag jobban néz ki. Remélem ezzel nem fikáztam le a munkádat, csak a véleményemet írtam le. Üdv
Sziasztok.
Készült egy kivezérlésjelző IN-13 Bargraph Nixie csővel, Vicsys cikke alapján, amit ezúton is köszönök neki. Sajnos egyenlőre csak egy darab ilyen csövem van. Elsőre, hiba nélkül indult. Következhet a dobozolása.
Szép, gratula!
Sziasztok, építettem egy PIC égetőt soros portra. Már egy ideje tervezem hogy elkészítem. Az alkatrész felhozatal a tőlem megszokott vegyes. Ami akad a dobozban. Csak egy-két dolgot kellett venni. Sokat gondolkodtam, végül erre esett a választásom. Még nem tudom működik-e, az majd valamikor a héten kiderül.
Jó ez az oldal, előbb összeomlott a windows, mondom újra kell írnom a hozzászólásomat, most hogy észheztért a rendszer, jövök írnám a hozzászólást, és itt van a hozzászólásom, eddig nem értettem mi az az automatikusan mentve felirat. Köszönöm Topi. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
Jól néz ki, jól mutat rajta a pozíciójelzés. Viszont egy kérdés, a középső trimert hogy fogod állítani.
Szép munka.
Várjuk a fojtatást.
Szia.
Ha jól látom JDM égető. Én is ezzel kezdtem azzal hogy én rögtön ráraktam egy 19 pin-es foglalatot. Szép munka. Kezdetnek tökéletes mert egyszerű és nagyobb a siker esély. Azért a haveromnak javasoltam hogy rögtön szerezzen be egy Pic kit égetőt, mert előb utóbb kelleni fog. Az RS232-vel az a gond hogy csak régi számítógépeken megy igazából. Sok sikert.
Én sem tétlenkedtem. Elkészült a DCF-es VFD órám IV-11 -es csövekkel. (Sajnos ilyen fényviszonyok mellett, nehéz gusztusos képeket lőni)
Igen ha jól tudom az. Ismerem a PIC kit égetőt, de azt ágyúval verébre kategóriának tartom, valójában csak arra kellett hogy meg tudjam építeni a Vicsys féle frekvenciamérőt. Köszönöm Vicsysnek hogy megosztotta velünk a kapcsolási rajzot. Holnap ha minden jól sikerül annak a nyákját fogom rajzolni, elkészíteni.
Vicsys: Jó lett az óra, én ilyen szépet egy hamar nem csinálok az biztos. Nekem nagyon tetszik a VFD kijelző színe, lehet én is majd összerakok valamit ezekkel a kijelzőkkel.
Király! Ez nagyon tetszik, a tetején a fekete micsoda? Festék aztán lakk? Csak engem zavar, hogy a vfd-k nincsenek egy síkba forgatva? Persze tudom, ez nem építési hiba, de én lehet megpróbálnám kiküszöbölni.
Biztosan figyeltél rá, hogy az egyik BC182 tranyó emitterére hogyan megy áram.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |