Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A MALÉV gépek vezetői is angolul kommunikáltak, mert az a légiközlekedés hivatalos nyelve.
Az elektronikában is leginkább az angol nyelvet használjuk.....
Én nagyon örülök, hogy a lengyel multiméteremen angol feliratok vannak, szörnyű lenne lengyelül ... ( és magyarul is mert a feliratai: start - indítás, auto - automatikus, mains - hálózat, display time - kijelzési idő, gnd - föld (?) ac - váltóáram , filter-szűrő, guard- őr (?), zero dc - egyenáramú nullszint (?) )
Az angol feliratok rövidebbek és sokszor egyértelműbbek, mint a magyar megfelelőik. Egy műszernél nem hátrány, ha bárki (akár egy orosz, kínai, lengyel kolléga) tudja, hogy mit mutat, ehhez viszont kell a közös nyelvként elfogadott angol. Szerencsére a műszerek nagy részében már van lehetőség nyelvválasztásra, de ott meg úgy jársz, mint a magyarított windows hibaüzenetekkel.
Megépítettem Vicsys kolléga által tervezett nixie meghajtó áramkört. Első komolyabb SMD munkám. Ezúton is szeretném megköszönni Vicsysnek a küldött profi nyákot
Gyorsan ki is kellett próbálni egy nagy "uborkával
Nekem tetszik az angol felirat, kivéve az Informations, nem megszámlálható ezért a többesszáma is Information.
Nagyon komoly!
Ez nagyon jó, Mr Taylor tápjai se kisebbek...
Hajrá!,hát még ha abba a dugóba be tudod szuszakolni,akkor már elmondhatod,hogy elértél valamit!
Köszönöm! Igen, jól látod, 5110-es a kijelző.
Köszönöm!
- A kijelzők rögzítését sajnos másképpen nem tudtam megoldani - esetleg kettős előlappal: a belsőhöz csavarokkal rögzítem a kijelzőket, a külső pedig eltakarja a csavarfejeket. - Hidd el, feltúrtam a netet, de nem találtam olyan kijelzőkeretet, ami méretben megfelelt volna (kb. 64x12 mm-es belső kivágással kellene rendelkeznie). (A Conrad-nál van egy fajta, aminek a kivágott része méretben stimmel, de a külső kerete nagyon nagy.) Ha tudsz adni egy elérhetőséget, ahol rendelhető ilyen keret, azt megköszönöm! - Az LCD csak a fotó fehéregyensúlyának nem megfelelő beállítása miatt zöld - a valóságban sárgás. - Igen, a felirat szitázott.
Nem, a riasztási hőfokot lehet beállítani vele.
Köszönöm! (A hozzászólást is és természetesen legfőképp a kiváló kapcsolást!!) A panelt tényleg kicsit átrajzoltam (pontosabban Eagle-ben újra megrajzoltam), mert pár dolog nem kellett rá, szűrőkondi kettő ment bele és pár alkatrészem mérete is más volt. A hőmérséklet mérése persze hogy nem egy kardinális kérdés - de helyem volt, LCD-m volt, a programot kb. 20 perc volt megírni (Ebből 15 perc volt a hibajavítás) - miért ne? )
A magyar/angol vitát nem szándékszom újrakezdeni - az orvosoktól elfogadott a latin, a diplomatáktól a francia - az elektronika/számítástechnika nyelve pedig az angol. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
Gratulálok! Nagyon szépen megépítetted!
Gratulálok a szép kivitelezéshez, a vita pedig itt off!
Nagyon tetszik, igényes munka!
Szerintem nagyon szép darab. Ne felejtsük el - hobbi elektronika kategória. Ahhoz mérten a kivitelezés szép, az előlap és a funkcionalitással sincs baj. Nekem tetszik, kapott is egy felfelé fityiszt tőlem
Idézet: Meg is szűnt a Malév :/ Aki angolul beszél - angolul is gondolkodik. A XIX. században sokan meghaltak azért, hogy Magyarországon a saját anyanyelvünket hasznhassuk - óvjuk amíg még megvan! „A MALÉV gépek vezetői is angolul kommunikáltak....”
Ebben Neked tökéletesen igazad van! De ezért megint ki fogunk kapni. Ez nem az a hely...
Ez így van. Ezt a vitát (magyar vagy angol nyelv használata) rengetegszer megtárgyaltuk itt is, másutt is. Személy szerint én a magyar nyelvet preferálom, de hajlandó vagyok elfogadni az angol nyelvű feliratokat is, de ha valakinek a hottentotta tetszene, lelke rajta. Egyetlen dolgot kérek csupán:
Ne kezdjük el minden alkalommal elölről ezt a parttalan vitát! Köszönöm.
Egy két észre vétel lenne annak ellenére , hogy egyébként első ránézésre egyben van a készülék.
A 230 volt feszültséghez menő kábel megoldása helytelen .Megérdemelt volna egy PC táp 230 volt os aljzatát vagy hasonló csatlakozást. Általában a teljesítmény leadó alkatrészekhez a lehető legközelebb szokták az összekötést csinálni , ha nem a bordához , akkor a lehető legrövidebb vezetékezés. A kijelző ragasztó pisztollyal való rögzítése érdekes , de ha jól meg tartja , akkor nem gond. A táp paneleken a trafó szekunder kivezetéseinél a be nem kötött sorkapocs ? Az előlapon kicsit zavaró az , hogy bár a kijelzőn igaz látszik , hogy mennyi is az annyi , de a potik forgatógombján lévő beosztást nincs mihez kalibrálni.Tehát az előlapon nincs erre való beosztás. Egyébként dizájnos , és van helye az asztalon. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
Szééép lett! Egy hibát felfedeztem: Az 1R-os ellenállásokból 4 kell, 2-2 egymás tetejére ültetve. Így nem tudod kivenni a maximális áramot.
Köszönöm szépen, módosítom.
Publikus erről a mini nixie tápról valami? Kapcsolási rajz, esetleg?
Sziasztok. Elkészült egy hangszínszabályzós bemenetválasztó a HT-A30-as erősítőm alá, színben méretben passzol. A hátlapi csatlakozók még hátravannak, de rendelés alatt van. Képek ITT Köszönet Reloop-nak a segítségért!
Szép munka !
Nem kell semmi hangromboló a HTA elé csak rosszat csinál !
Köszi Laci. Nekem szükségem van rá, valahogy jobban kedvelem ha alul felül emelve van.
Szia!
Lacival értek egyet. Hangszínszabályozó első hallásra sokszor kedvező hatást kelthet. Viszont többet árt mint használ (nézd meg csak a szimulációját) fázisban hatalmas torzítást okoz (alul és felül) , ami nagyon sokat rombol, jobb / bal csatornára korlátozódik a színpad, apró részletek vesznek el a zenéből. Házi körülmények között magas / mély emeléssel szobaakusztika hibái sem korrigálható. Nézd meg szkópon, mit csinál 1KHz négyszöggel egy erőteljes kiemelés...
Szia,
Én úgy gondolom, hogy erről a kapcsolásról van szó, csak SMD kivitelben. Ha tévedtem, vicsys mester úgyis kijavít. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2014
Ok, elhiszem, (ezt az 1kHz-et megnézem, kiváncsi vagyok) de mit tegyek, ha jobban tetszik ha kiemelem? Értem, hogy az már az eredeti zene, de nekem valahogy jobban tetszik a hangzása.
Én is elkészültem a daneg86 által épített GI-30-as füles erősítővel.
Még a kábelezés és a dobozolás maradt
Szokatlan de ettől még lehet jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |