Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2322 / 3611
(#) Gery78 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Idézet:
„A negyede máris elkopott...”
Akkor még nem etted meg a kenyered javát.
(#) Qju hozzászólása Júl 14, 2014 /

mérges vagyok. Este mobiltelefonról (opera mini) hosszasan válaszoltam pjg kérdésére. Látszólag el is ment a [Hozzászólás elküldése] megnyomása után. ... De mégsem ...
Szóval a válaszom röviden:
akkor jó az ecetes hal amikor már meg lehet enni. Ez nálam azonnal van.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 14, 2014 / 1

Én délbe a számba is vettem a villámat. Most már tudható, hogy gyenge a villám.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
(#) nagym6 hozzászólása Júl 14, 2014 /

Ecetes hal lényege, hogy ecet oldja a csontokat. Kb. 3-4 nap után puha, hajlékony lesz a szálka, simán ehető. Elvileg ekkor van kész. De ha ezt mindenki tudja, akkor ne olvassa. Ha mégis elolvasta, miközben tudta, akkor potyára olvasta. Nem baj, ennyivel tovább ázott a hal az ecetben. Nálam sem bírja 3-4 napig, eltűnik.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Az ecet nem csak a csontot, a halat is oldja?
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Nem nagyon, de azért előbb utóbb a hús is szétmegy. Talán 7-8-9 nap múlva. Kb. 4-5-6 naposan jobb megenni.
(#) sargarigo válasza pjg hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Aztamindenit!! Tud a fickó! Felindultam!
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Most kapcsolok, hogy mire kérdeztél. Úgy gondoltam, hogy 3-4 nap múlva eltűnik, mert megesszük. Nem bírjuk kivárni.
(#) tungsram válasza pjg hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Persze nem lehet általosítani. Itt van sok olyan barátom aki foci megszállott.Itt is volt kivetítő stb. Csak oda már a kemény mag nem jut be. Jobb is így..Épp most javítok egy barátomnál, akivel fogadtunk a VB-re Már az elején mondtam neki, hogy a németek nyernek. Vesztett.. nem is keveset..Pedig én be vagyok oltva a foci ellen.
(#) Szárnyas hozzászólása Júl 14, 2014 /

Sziasztok!
A kutyánknak kikezdték a fülét a legyek. Tud valaki ajánlani olyan szert, ami távol tartja tőle a legyeket, és ami nála be is vált?
(#) zolika60 válasza tungsram hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Pedig ismerhetné a mondást: A foci az a játék amit huszonketten játszanak egy labdával és a végén a németek nyernek.
(#) tungsram válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Igazad van.
(#) Szárnyas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Szabadon van igen, a házát ki szoktam takarítani, bár nem tudom ennek mi jelentősége van. Olvastam ezeket én is, csak annyi félét ajánlanak, hogy nem tudom melyik lenne a jó. Gondoltam, hátha volt itt másnak is ilyen gondja, és tud ajánlani olyan szert ami már a sajátjánál bevált.
(#) Szárnyas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Ja, értem. Én úgy szoktam, hogy tavasszal kitakarítom a kutyaházat, és utána neostomosan-nal lefújom kívül-belül, így általában nem szokott gond lenni év közben, de ezt főleg a bolhák ellen teszem. Akkor megismétlem ezt újra, vagy a te módszeredet. Bár ahogy figyeltem bárhol időzik a kutya, mindenütt megtalálják a legyek.
Egyébként köszönöm a tanácsot!
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
(#) bapeti válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

A sebhintőpor is jó szokott lenni.
(#) Szárnyas válasza bapeti hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Ki fogom próbálni, köszi!
(#) mate_x hozzászólása Júl 14, 2014 /

Ha már kutya-téma van én is kérdeznék. Kullancs elleni nyakörvet szeretnék venni a kutyámnak(kaukázusi juhász), szegénybe mindig bele megy egy pár, főleg sétáltatás közben. Szerintetek ez jó lehet: nyakörv ?
(#) Ricsi89 válasza mate_x hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Nekünk ultrahangos riasztó van a kutyán, eddig úgy néz ki bevált. Vagy 8 hónap után cseréltük ki a biztonság kedvéért, de a régit szétszedve az elem még jó volt benne, így el is lett rakva tartaléknak.
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Ez a riasztó a rovarokat elűzi? Mert akkor UH-s szúnyogriasztó is megoldott lenne, amit nem egyszerű összehozni. Csak a frekit kellene tudni.
(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Azt nem tudom, csak annyit, hogy bolhára és kullancsra jó. Nem kizárt, hogy más rovaroknál is hatásos.
(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Hol lehet beszerezni, mi a típusa? Ja, és az ára. Kullancs ellen emberre is jó lehet szerintem. Köszönöm.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Idézet:
„És persze öt perc alatt elfogy, akármekkorák.”
Még szerencse. Képzeld el, hogy dolgozol vele és csak fintorogva tologatják a tányéron, aztán meg kidobod a szemétbe. Na az az igazán drága.
(#) Gafly válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 15, 2014 / 1

Azért lepik a legyek, mert seb van rajta.
Vastag baba popsikrém (márkát nem írok, TV-ben úgyis nyomják eleget) és már nem is érzik a szagát/nem mennek rá, majd hamarosan be is gyógyul, ha nem "járnak rá a legyek"...
Durvább esetben fertőtlenítés (annyira nem utálja, csak ha fújod rá ).
Ha nagyon lepik a kutyát a legyek, és büdös is, akkor alaposan körbe kell nézni (nem csak a fülét!), mert mindig oka van...
Kutyaház takarítás, bolhapor, féreghajtás persze alap (ahogyan mondták is már egy részet többen is).
Nekem ezek a saját "be is vált" ötleteim...
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2014
(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Bővebben: Link
Ilyen van nekünk, ezt a helyi állatgyógyszertárban vettük. Leírása szerint ember is használhatja.
Nekünk skótjuhász kutya van és sajnos a kullancsok nagy részében jelen van olyan betegség, amit ha megkap a kutya, akkor nagy eséllyel bele is halhat. Két éves a kutya és eddig kétszer kapta el a betegséget, eddig csak a szerencsén múlt, hogy időben észrevettük és megkapta az oltást. Előző kutyánk alig 1 évesen halt bele ugyanebbe a betegségbe.
(#) Xman hozzászólása Júl 15, 2014 /

Sziasztok!
Nekem német juhász kutyám van és évek óta Kiltix, nyakörvet és Advantix cseppet használok. A nyakörv jó a kullancsok és bolhák ellen, a csepp pedig a legyek és szúnyogok ellen. Évek óta nagy megelégedéssel használom ezeket. A kutyába nem megy bele a kullancs, nincs benne bolha és a legyek és a szúnyogok sem bántják. Csak javasolni tudom.
(#) kérdező hozzászólása Júl 15, 2014 /

Sziasztok!
Kb. mennyiért varrnak meg egy autós üléshuzatot? Pesten, vagy Veszprémben lenne a legjobb. Igazából az a cél, hogy MÁV-os elsőosztályú kocsiból bontott (de újszerű állapotú) üléshuzatot szeretnék a Ladába. Nem gond, ha így drágábban jön ki, mint egy gyári huzat. Meg egyébként is nagyon tartós, kopásálló a vasúti ülésszövet.
(#) Alkotó válasza kérdező hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Úgy hallottam, az antilop bőr is elég tartós, illetve a Ferrári marha bőrt használ, amit kézzel varnak erre kiképzett és nagyon ügyes emberek. A kormányon is ilyen borítás van.
Nem érdemes a ladával ennyit bíbelődni.
(#) kérdező válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Kicsit ki akarom pofozni. A nagypapámé, és gondoltam meglepem MÁV-os huzattal. Mégis, mennyiért varrnának meg egy ilyet?
(#) Szárnyas válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Azért van a fülén seb, mert a legyek kicsipkedték. Előtte nem volt rajta sehol, kutya baja se volt (szó szerint). Ha lett volna rajta, észrevettem volna, nem szoktam elhanyagolva hagyni. Én nem tudom hogyan, de a legyek megtalálják a fülén azt a helyet, ahol hozzáférnek a bőréhez. A másik kutyára is rászállnak, de őt nem tudják bántani, mert tömöttebb a szőre a fülénél.
Ez a krémes dolog lehet, hogy ideig-óráig működik, de mint a köbzoli által linkelt fórumon is a többen leírták, amint begyógyul a seb, ugyanúgy visszatérnek rá. Meg valószínűleg a másik kutya le is nyalná róla, ha vastagon bekenném. Egyébként a sebet bekentem tetrán kenőccsel.
A kutyaházat is tisztán szoktam tartani, mint írtam, de mivel ott napközben nem igazán tartózkodnak ilyenkor, nem hiszem ez lenne a gond, mindenesetre lefertőtlenítettem újra.
Most lefújtam neostomosan-nal mind a két kutyát, majd meglátom mennyire lesz hatásos (ha ez a szó jobban tetszik). Ha nem, veszek olyan szert, amit Xman javasolt.
Azért köszi a tanácsokat!
Következő: »»   2322 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem