Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   185 / 313
(#) Buvarruha válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Mint referenciafeszültség, de igen.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Mindegyik borda, meg a trafó is melegszik, így szerintem ez inkább az ilyen kategória. De köszi még egyszer a tippet.
(#) havranarpi hozzászólása Júl 10, 2014 /

Sziasztok!
Lenne egy nagy bánatom lehet ,hogy ti tudnátok segíteni.
Van egy LCD monitorom ami tegnap délelőtt el kezdtett vibrálni és később a háttérvilágítás is elment.Ha kikapcsoltam és újra be akkor egy pár másopercig ment ,de utána újra le állt.
elvittem egy LCD cuccokkal foglalkozó szakemberhez.Ő azt mondta ,hogy voltak az inverter részben elszállva kondik.Kicserélte ,de az a gond ,hogy a csövek öregek és letilt az áramkorlát.Ez a diagnózis mennyire helytálló?Illetve ilyen esetben lehet-e tenni valamit?
(#) Buvarruha válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Helyes lehet a diagnózis, a transzformátorok szekunderét lehet mérni (ellenállás), ha nem egyformák, akkor azok a rosszak. De a tünetek alapján (villogás, majd leállás) valószínű, hogy a csövek hibásak, vagy a kábelük. Szét kell szedni a kijelzőt és ellenőrizni.
(#) havranarpi válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Lehetséges ilyen csövet szerezni?
2005-ös darab 19"-os Fujitsu Siemens
Vagy marad a Led szallagos megoldás?
(#) Buvarruha válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Lehetséges, ha kell van nekem is.
(#) verwolf9999 hozzászólása Júl 13, 2014 /

Üdv a kedves fórumtársaknak . lenne egy kis problémám egy fujitsu siemens 43b1-m monitorommal ami produkál egy érdekes hibát . ha 75 Hz-re állítom a monitor frissítési frekvenciáját akkor 2 függőleges csík jelenik meg a monitoron ez még nem is zavar jó lenne az 60 Hzen is csakhogy van még egy problémája , konkrétan az hogy néha beugrik egy csík a monitorra amit ha kikapcsolom és vissza eltűnik . háttér jól megy a kép is szép de sajna ez a probléma azért már idegesít . Engem az érdekelne hogy ez javítható probléma lehet e vagy valamilyen vezérlő probléma amit nem nagyon tudok cserélni .Mellékelem a képeket a kijelző hibákról .
(#) Buvarruha válasza verwolf9999 hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Lehet, hogy csak a táp zajos és amiatt őrül meg. Cseréld a kondenzátorokat a scaler-el.
(#) verwolf9999 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Hát nem az eredeti tápjával hajtom mert az szépen elfüstölt az előző gazdájánál de azt mondta hogy már akkor is csinálta . Szóval én is a kondikra gondoltam csak addig nem mertem megbontani hátha vki ismeri a típust és ez szériahiba .de most felbátorodtam a hozzászóláson Holnap megbontom az átkondizásban már úgyis jártas vagyok
(#) verwolf9999 válasza verwolf9999 hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Hmm hát kipróbáltam egy másik monitorban a kijelzőt és ott meg állandóan ott volt a 2 csík . Vajon ez csak azért lehetett mert egy LG LCD meghajtó paneljével próbáltam vagy a kijelzővel lehet a probléma . Én így már a 2.ra tippelnék
(#) Buvarruha válasza verwolf9999 hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Valószínű, hogy a kijelző döglött.
(#) kereszke hozzászólása Júl 14, 2014 /

Sziasztok.Van egy Samsung SyncMaster 214t tipusú monitorom.Az utóbbi időben bekapcsolàskor nehezen,vibràlva jön be a kèp.Egyre többször kikapcsol.Gondoltam valamelyik indító,vagy kondi.De szètszerelve a panelon semmi bajt nem làtok.Valakinek ötlete van-e?Mi lehet meghibàsodva?Előre is köszi!

image.jpg

(#) spgabor hozzászólása Júl 16, 2014 /

Sziasztok!

Egy 22"-es Acer monitorral kapcsolatban szeretnék kérdezni. A monitor semmi életjelet nem ad, csak világít egyszerre a sárga és a zöld led folyamatosan. Vezérlés baja lehet, vagy valami más?

Köszi és üdv:
spgabor
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Júl 16, 2014 /

Agyhalál. Egy FW frissítés és mikrokontroller csere (ha külön kontroller) megoldhatja éppen. De kezdetnek nézd át a kondikat a scaler panelen az IC körül.
(#) elektroncso válasza kereszke hozzászólására (») Júl 16, 2014 /

Lehetnek a kondenzátorok. Ha egy kondi púpos akkor az már a végső stádium. Attól hogy nem púposak még megnőhetett az ESR értékük, azt pedig a kapcsolóüzemű táp nem szereti. Pont a hétvégén javítottam meg 8 éves monitorunkat, az összes elektrolit kondenzátor kicseréltem, azóta működik. Volt amelyik púpos volt, de volt ami nem. Láttam már olyat ami felülről nézve jó volt, kiforrasztás után láttam hogy a nyomás alulról a gumi lezárást nyomta ki. Csak ez alulról nem látszódott.
(#) kereszke válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 16, 2014 /

Mindenkèpp kondira gondoltam.Lènyegèbe pont ez èrdekelt.Kösziii!
(#) Raiden válasza verwolf9999 hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

A kijelző hátoldalán ahol a szalagkábel csatlakozik nyomogassad meg, valószinű nincs csatlakozása.... ha ott a ahoba óvatossan hőlégfúvóval javíthatod. próbát megér, nekem sikerült
(#) verwolf9999 válasza Raiden hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Már próbálkoztam vele Megmozgattam olyankor nem jelentkezett a hiba az a legérdekesebb hogy időszakos és valamikor egyátalán nincs hibajelenség a kijelző vezérlőpanelja eléggé nagy őszintén megmondva még nem is láttam olyat amin ilyen elszórtan vannak az alkatrészek . Azon gondolkodom hogy szét kéne szednem , megkeresni az adatlapját és szépen mindenen végigmenni hogy helyes e az értéke . Úgyis akkorák az alkatrészek hogy a pákámmal simán forrasztom Szerintetek lehet értelme ?
(#) Buvarruha válasza verwolf9999 hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Semmi értelme ezzel kínlódni, legjobb esetben is csak ideiglenesre sikerülne nyomkodni és egyre rosszabb lesz, hagyd a fenébe, keress bele másik kijelzőt.
(#) verwolf9999 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Hát őszintén megmondva ezt is kijelzőnek hoztam egy LG monitoromhoz aztán hát ja ott megvolt az a 2 csík állandóan és visszaraktam ebbe a monitorba valamire csak jó lesz még =D
(#) zsoltee0001 hozzászólása Júl 18, 2014 /

Sziasztok
Van egy samsung syncmaster 940-es aminek az inverter trafója (szekunder) szakadt.
Lehet ezt kapni valahol, ill mi alapján keressek rá?
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 18, 2014 / 1

Közbe szétnéztem, a világon nincs.
TM-1222 a típusa, ha valakinek van eladó, akkor van egy vevője rá.
Üdv
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Fényképet tudsz mutatni róla? Gugliba beírva ugyanaz jön ki, mint amik vannak nekem, de ezek nem TM-1222-ők. Illetve a jónak a szekunder ellenállását írt le légyszíves.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2014
(#) eyess válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Nézd csak .

Bővebben: Link

Annyi van , hogy az eladóval beszélni kell , mert alapesetben nem küld Magyarországra.
De ez csak általánosságra érthető , mert volt nekem is hasonló vételem , és megtudtunk egyezni , tehát volt üzlet hiába a kiírás.Ha nincs más lehetőséged , és hasonló bontott sem , akkor csak ez az út marad.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2014
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

1,358 kohm a jó.
Közbe agyalok, mitől szakadt a szekunder, nyilván valami túlterhelte, mert pl öregek a csövek, akkor az új is ki fogy nyiffanni?
A tápba kicseréltem a púpos elkokat, lehet ez nyírta ki?
Üdv
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

A tipkus ok a csővek hibája, de a púpos elkó is okozhatja. Amúgy gyakran semmi különösebb oka nincs, csak elfáradt. Ha döglődnek is a csövek, előbb fogod észrevenni, minthogy kinyírná a másik trafót. Találatam ilyen trafót, kicsit karcosak, de működnek 1500/db+posta, ha érdekes írj PÜ-t.
(#) zsoltee0001 válasza eyess hozzászólására (») Júl 18, 2014 / 1

Köszi, már meg egyeztem Búvárruha fórumtársal, de ha az nem jött volna össze, vaterán még mindig ott van egy kijelzőhibás 940-es 3.000-ért.
Üdv
(#) eyess válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Ok semmi gond lényeg , hogy van.
(#) tibike32 hozzászólása Júl 28, 2014 /

Sziasztok !

Van egy Viewsonic VP231WB típusú monitorom aminek azbalábbi problémája van, lásd a képeket.
Segítségeteket kérném a hiba behatárolásához.
Tibi
(#) Buvarruha válasza tibike32 hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Ha jól látom, a menü rendben van. A beállításokat tároló eprom-ot kellene üríteni, vagy bekapcsoláskor kösd össze az adat lábakat egy rövid időre, ekkor teljesen resetelődik.
Következő: »»   185 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem