Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Használd nyugodtan,annak idején adtak ki gyári szériát ezzel a tranzisztorral.
Köszönöm a válaszod!
Szia. Éppen elég hozzá a szerény 10A-es kollektoráramával. De ha ez van otthon akkor használd. Ennél jobb választás a 2N3773, az már 16A-es.
Jóestét Mindenkinek!
egy nagyrakés szemét alatt kincset találtam vagyis hát a doboz kinyitása után kiderült hogy kincs egy régi erősítőt találtam típust nemtudok meg semmi pontosat a masinárol ,ezért is írok ,hogy ti hátha tudtok valamit. Ami számomra is egyértelmű ,hogy Quad 88 panelek vannak az erősítőben de az is érdekelne ,hogy mit tud még
Szia!
Ezek Quad 405 végfokok. A tápfeszt kellene megmérni a nagy kondikon. +-50 ha megvan akkor 100W-ot tud 8 ohmon.
Akkor a nyák hátuljára mért van Quad 88 írva?
Nekiálltam árnézni a dolgot hogy egyátalán bemerjem e dugni mégiscsak nagyrakás szemét alján volt,érdekes mert eddig nemtaláltam Graetz hidat benne lehet csak eldugták
Lehet, hogy azért, mert ez egy Quad panel és 1988-ban készült...
Erre nem is gondoltam de van benne valami Nem semmi amúgy pöcc-röff indult és megy :O
A Graetz híd ott van ( első képen a puffer kondik alatt ) alu lemezekkel hűtött csavarozható diódák formájában.
[szerintem]
Sziasztok!
Kezembe került egy Quad 405-ös végfok felújításra. 2N3442 végtranzisztorok és eredetileg BD246-os meghajtó tranzisztorok voltak benne. A BD 246 -os tranzisztort kicseréltem BD244-re és egy bordára tettem a végtranzisztorokkal. LM301AN műveleti erősítővel van szerelve. Indításkor a következőket tapasztaltam: - nem lehet "lineárisan" szabályozni a hangerőt a potméterrel (10K log poti van benne). Picit mozdítok a potméteren máris szinte ki van vezérelve. - Valamiért torz hang jön ki a kimeneten. A tranzisztorok jók. +-33V a tápfeszültség. Valami ötletetek van, hogy mi okozza a torzítást? Válaszotokat köszönöm.
igen azok azok szétszedés után rádöbbentem hogy azok diódák )) ilyet sem láttam még,már ezt is tudom.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam az Alkotós féle (5.1) Quad élesztésében. T9 és T10 nélkül mértem a B-E feszültséget ami ugye max. 0,5-0,6V lehet. T9 B-E feszültsége nálam 190 mV körül van, viszont a T10 B-E feszültsége 800 mV körül. Kérdezném, hogy merre induljak tovább. Az élesztés labortápról, +-40V-ról megy és mindkét panelemen ugyanez tapasztalható. Uki=6,7 mV, áramfelvétel + oldalon 95,6 mA, - oldalon 88,5 mA. A segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Tegyél jelet a bemenetére és a kimenetére tegyél terhelést. A 6,9mV elfogadható a kimeneten. Mérd meg az IC kimenetén is a DC offszetet,ott is pár mV lesz.
Szia! Le van zárva a bemenet, nem a zajt méred véletlenül?
A T10 zárva kéne legyen. Sajnos a nem látom Alkotó rajzát, így csak tippelem. A 47 ohm-on (R37) 0,7-0,8V esik D5, D6, T8 B-E által. Durván ez az áram ejt feszültséget a 22 ohm-on (R35), tehát ott 0,4-0,5V lenne az igazi. Ellenőrizd az ellenállások értékhelyességét, mérd a 47 ohm-on eső feszültséget!
Most éppen nehézkes a keresés, de hogy a gondolatok tudjanak szárnyalni, mellékeltem az említett rajzot. Feltételezésem szerint erről van szó.
Először is köszönöm a segítséged! Tettem jelet a bemenetre, terhelést a kimenetre. Erősítés van, a kimeneten ott az erősített jel, de az IC kimenetén 1,1 V az offszet! A többi érték természetesen változatlan.
Köszönöm! Akkor lazac323 kollégának nagyjából rendben van az erősítője, itt kinyitnak a T10-esek 0V kimeneti feszültségnél.
Az 1,1V az IC 6-os lábon normál érték. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2014
Ha erősít torzítás mentesen akkor rendben van. Az IC DC szervóként is működik azaz kompenzálja a kimeneti DC szintet. Az értékek rendben vannak.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2014
Köszi, pedig ezt a rajzot is nézegettem párszor, de elkerülte a figyelmem ez az érték. Akkor ahogy látom a válaszokat, jó lesz ez...És természetesen köszönöm a segítséged, és hogy ránéztél a rajzra. És köszönöm a segítséget Andrasirexnek is, és főleg Alkotónak a paneltervért. Nagyon átgondolt terv, sok munkád lehet benne, és úgy néz ki, hogy pöcc-röff indul, nincs vele probléma, ha normálisan ülteti be az ember az alkatrészeket és nem aggódja túl az élesztést (vagy kicsit ért hozzá) Szóval köszi srácok, öröm az ilyen fórum.
Hello mindenkinek!
Quad 405 javításban vagyok. Kis hangerőn torzít ahogy növekszik a a hangerő, úgy csökken a torzítás. Működik de ezt nem értem. Nem találok rossz alkatrészt. Esetleg merre keressem a hibát? Üdv!
A B-osztályú végfokozat alsó teljesítménytranzisztorán rajta van az 1-4,7nF a B-C között? Ha nem akkor lehet az a baj. Nálam egyszer ezt eredményezte a hiánya.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod ez volt a probléma! Egy fél napi munkám volt benne
Nincs mit. Én meg így jártam:
Kint volt a negatív táp a kimeneten. Eltöltöttem vele pár órát mire jó lett, kimértem az összes félvezetőt (persze kiszedve) de semmi. Az elején a kis 560 Ωos ellenállás értéke 5,6K volt pedig kinézetre ugyanolyan volt mint a másik csatornában lévő. Rosszul festették rá a csíkokat. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
Elhiszem! Én azért nem értettem a helyzetet mert nálam a végtranyók és a 242 ők úgy vannak huzalozva. Átkötöttem a jól működő oldalra és jól szólt. valószínű azok régebbi végtranyók voltak és azoknak nem kellett a kondi. Mindég tanul az ember
Lehet, hogy azok a tranyók lassúbbak voltak és azokhoz nem kellett a gerjedésgátló kondi.
Helló!
Olyan problémám lenne, hogy megépítettem az urbán féle quadot és amikor ráadom a feszültséget a kimeneten 49.5voltot mérek. A táp +-50V Tudnátok segíteni hol keressem a hibát?
Szia! A mellékelt ábrába írd be a bal felső sarokban lévő megjegyzés figyelembevételével a nálad mérhető feszültségeket. Az "E"-földhöz képest mérések polaritása is fontos. Példa.
Köszi a segítséget
Épp most vagyok túl egy kisebb műtéten, miént jobban érzem magam kifogom mérni. (Egy kérdés: az "E"-föld az most melyik lenne ami az egyenirányításról megy az erőlködőre vagy az egy másik?) |
Bejelentkezés
Hirdetés |