Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem azt mondta egy orvos, hogy kb. 5 év mire jócskán kitisztul a szervezet. Állítólag ez az adat -külföldi- felmérések eredménye. De azért addigi káros hatásokból valamennyi marad, olyan már soha nem lesz, mintha sosem dohányzott volna az ember.
Sajnos engem elég sokat engednek, így minden alkalmat kihasználok, a nem nekem kell vezetni csak örülök. Egyébként egy szerelővel épp próbálgatjuk a Budaörsi úton. Akkor tetszett meg valakinek az autó.
Nem. Innen van. Azóta megtaláltam. A sajátomra viszont olyat kaptam a minap. 60000 mínusz.
Szép kis autóban ültetek akkor. Húú, hát ez nem jó hír, nagyon sajnálom. 60.000Ft az nagyon sok pénz.
Hogyhogy? Mennyivel mentél mennyi helyett?
Vigyázok amennyire tudok, de nagyon sokat autózom és többnyire sietek. Már csak azért is, hogy ne kelljen az autóban ülni. Ezért aztán néha belefutok, de ez az utóbbi kicsit durva volt 50 helyett 87. Eléggé benéztem.
Hát az tényleg sok volt. Tavaly karácsony előtt volt egy olyan esetünk, hogy Tesómmal mentünk Unokaöcsém koncertjére, és Tesóm vezetett. Ő is nagyon gyorsan ment, mert sietett, hogy el ne késsünk, természetesen az út csúszós volt akkor, és egy autós megállt két sáv között, mert leejtette a telefonját. Tesóm meg majdnem beleszállt hátulról. Aztán mondtam neki, hogy ne menjen ilyen gyorsan, mert az őrangyala nem repül ilyen gyorsan. 50 helyett 70-75-tel ment az Üllői úton. Aztán utólag meg is köszönte, hogy felhívtam a figyelmét arra, hogy gyorsan megy, mert odafigyelt és elkerült még egy súlyos balesetet ami még rosszabb lett volna. Úgyhogy nekünk majdnem balesetünk lett ebből, mert alig tudott megállni.
Tetőtér építéshez milyen faanyagot kell használni? Pontosítok: mit mondjak a tüzépesnek amikor feladom a megrendelést? (Annyi szakkifejezés van, hogy én ezeket nem ismerem). Ma már nem bajlódok vele de holnap lerajzolom nektek milyen megoldásban gondolkodok. Még vagy 3 sor és kész a fal.
Kész tetőtérbe utólagos beépítés? Gipszkartonnal?
A tüzépesnek elegendő, ha a szükséges fa méreteit mondod. Aztán ő majd eldönti magának, hogy az gerenda, palló, vagy deszka, esetleg léc. Ha nem tudod milyen méret kell, rajzold le mit szeretnél és segítek megsaccolni.
Csatlakozom.
1 csak kezelt (tűz és kártevők ellen) 2 rajzold le... Ugyanakkor építési engedélyt csak akkor kapsz, ha van elfogadott terv, abban meg ezek benne vannak, ugye... A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
Ha jól sejtem melléképületet épít talán nem is kell rá engedély.
Hát mondjuk azzal az esettel nemigen lehet mit kezdeni, ha van egy arcátlan gyökér, aki a forgalom kellős közepén megáll, esetleg több sávot elfoglalva. Pláne, ha mindezt satufékkel teszi. Ott már nem sok múlik a helyes sebesség megválasztásán, se így, se úgy. Őrültek mindenhol vannak. Inkább őket kell igyekezni elkerülni, vagy minél hamarabb lehagyni.
Hát igen vannak ilyen marhák az utakon, akik nem törődnek másokkal. Mondjuk ez a mobilos muki meg a barátnője jól elvoltak az autóban, a pasas nyugodtan keresgélte a leesett mobilját, a forgalom kellős közepén, a két sáv között állva, a piros lámpától kb. 40 méterre, úgy, hogy előtte nem volt senki. Tesóm viszont abban hibázott, hogy gyorsan ment, bár még viszonylag messzebb állt meg előttünk a pasas, de a nagyobb sebességnél hosszabb lesz a fékút és rövidebb idő marad a reagálásra. Ezért is mondottam neki, hogy ne menjen mint az állat, (tudod mint az úthengeres ) mert a téli viszonyok közepette óvatosabban kell vezetni. De aztán szerencsére hallgatott rám és visszavett a tempóból, aminek meg is lett az eredménye, mert elkerült egy súlyos balesetet.
Sziasztok!
Óriási nagy fényképezőgép vásárlási dilemmával küzdök.Jelenleg egy Olympus VR 340 es gépem van amivel tökéletesen elégedett vagyok de a videó felvétel alatti fókuszálást nagyon hiányolom így ezt megtartanám egyfajta másodlagos gépnek.Körbenéztem a piacon.A Sony gépei tetszenek.Ezt szemeltem ki:Bővebben: Link A kérdésem a következő:Megéri? Én (annyira) nem értek hozzá ezért kérdezlek meg Titeket hátha valaki otthon van a fotós témában. A márkához nem ragaszkodom csak tudom hogy ez a gép rendelkezik a funkcióval(láttam élesben)Természetesen más javaslatokat is meghallgatok de szeretnék a 25000FT os árkategóriánál maradni! Előre is köszi! Idézet: „vannak ilyen marhák az utakon” Meg őzek is. Két hónapja 90-el megyek a széles főúton (lakotton kívül). Nagy őz előttem 15-20 méterre fut át az úton. Ez még nem volt annyira veszélyes, de a haverja (vagy csaja) utána jött, de visszaugrott. Talán az autómtól. Ha nem megy vissza, kb. találkozunk. Akkor nem írtam volna ezt itt. Télen erős ködben a vaddisznó család sétált előttem át az úton. Mivel az átlagnál is lassabban megyek a tejködben, meg tudtam állni. Ezután már az embertől kellett félnem, nehogy belém jöjjön amíg állok. Én régóta félek a vadaktól, erdős helyen nem merek gyorsan menni. Ezeken kívül több hasonló esetem volt, ütköztem is őzzel, de csak csuszára, azaz a kocsi oldalának futott neki.
Na "ehun van ni". (elnézést a tájszólásért). A rajzot painttel csináltam kb 5 perc alatt.
50 helyett 147 ? 3 hónap megvonás lett a Román jogosítványnak,aztán beült és indult tovább a magyar jogsival hazafele magyarba. Kicsit sietett ismerősöm.
Egyszer majdnem szarvassal ütköztem. Pár méteren múlt. Kivert a víz rendesen. Azóta nagyon óvatos vagyok, ha olyan helyen járok.
Valamikor ősszel vagy télen tej ködben én is összefutottam egy őz párral. Szép nyugodtan az út szélén bóklásztak. Szerencsére lassan mentem, mert semmit nem láttam, ráadásul sötét is volt. Csak akkor láttam meg, amikor kb 5 méterre voltak előttem. Ők is jól megijedtek és átsétáltak előttem az úton. Én meg közben fékeztem.
Szia! Nekem ugyan DSC-W810-es van, de nem ajánlom. Nem valami szép felvételeket készít, a kép nagyon zajos, ha kevés fény van akkor meg nem is részletezem... Azt az Olympust nem ismerem, lehet hogy megfelelne, ha gondolod készíthetek neked valami "mintafelvételt". A fókuszálásáról meg annyit, hogy kell neki egy kis idő mire ráfókuszál valamire.
Szia!Hát ez szomorú.....Azzal a mintafelvételi lehetőséggel élnék ha nem bánod.Bár lehet hogy az jobb volna ha megeröltetem magam és veszek egy kicsit drágábbat.Igen azt tapasztaltam hogy a sony k betegsége a fényhiány(okostelefonnál is ezt vettem észre hogy ha nincs fény egyszerűen használhatatlan)Privátban megoldhatjuk ezt a mintafelvételt?
Köszi!
Ezek az olcsó fényképezőgépek nem nagyon alkalmasak videózásra. Nikon D5200 alatt nem próbálkoznék a dologgal. Annyiért viszont nagyon jó HD-s videó kamera kapható.
Most állítok össze egy gépet. A vázat ajándékba kapom német-ből. Az optikát E_bay-en vettem Litvániából. Olympus K510. Ez egyáltalán nem tud videó felvételt csinálni, pedig 150 ezer fölötti az új ára. Viszont tud HDR-t amit a kisebb Nikonok (3 ezres sorozat) sem tudnak.
Szia!Nekem nem kiállításra készülnének a videók hanem itthonra.Nagy drágát éppen ezért sem szeretnék venni.Ezért mondtam hogy jó nekem ez a VR340 es is csak azt a fókuszt nagyon hiányolom belőle.
Tehát én nekem egy olyan gép kéne ami hasonló funkciókat tud a VR340 hez képest csak tud videó alatt fókuszálni.Egyébként az Olympust is 25 ért vettem.
Szerencsém volt használni 2 féle Sony és egy JVC-t. Hagyományos TV-n szoszo, projektoron csapnivaló a képminőség. Ezek után egyszer kaptam kölcsön egy HD-s Panasonicot. Azóta inkább nem videózom. Amíg nem futja HD-sre nem csinálok videót. Ég és föld a különbség. A régi csak homályos paca. Mindezt itthonra! Egy profi kamera másfél millánál kezdődik.
Nem mindegy a felbontás, de nem is minden. Pl. sokat kameráztam rosszul bevilágított színpadi fellépést. Konkrétan a lányom táncol. Rendszeresen beégett az előtér és fekete lett a háttér. Csak az egyik Sony tudott rá beállítás megoldást. Egy fényképező biztosan nem tud. Még a Nikon sem.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
Nekem volt nikonom(az volt az első fényképezőm) az olyan volt amilyen egy tök alap gép tök alap funkciókkal 10MP felbontás 640x480 max felbontás....
Most nézegettem sonyból még talán a 730 as és a 830 as tűnik elfogadhatónak(számomra) Szerinted? Mára megyek holnap este jövök. Addig is mindenkinek Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |