Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Lapozás: OK   100 / 243
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Júl 24, 2014 /
 
Ma volt itt a szolgáltató megbízottja. "Nem ismeretlen a jelenség, ebből a típusból már többet cseréltek,..."
Sajnos, mire hozzám értek, egyetlen HMKE-re programozott óra se maradt a tarsolyukban.
Na majd holnap délelőtt!
(#) tomipap válasza erbe hozzászólására (») Júl 25, 2014 /
 
Erdekes mert nekem a gyarto jelzett, hogy minden ok vele. Sorozatszam esetleg valami info mert eddig nem sokat mondtal az orarol.

Az amugy, hogy az eon szaki lecsereli nem jelenti azt hogy rossz. Kb annyira hiszek nekik mint egy politikusnak. Majd ha eltudja magyarazni, hogy hogyan mukodik elhiszem nekik
(#) erbe válasza tomipap hozzászólására (») Júl 25, 2014 /
 
Én el tudom magyarázni, hogyan működik, sőt még rajzom és szoftverem is van hozzá egy gyártótól. Amit lejegyzeteltem a mért értékekről, annak alapján valahol hiba van. Az Eon-os szaki is azt mondja rá, hogy valami szoftverprobléma. A legérdekesebb, hogy a bejövő felhasznált érték este a legmagasabb és reggelig egy gyakrabban előforduló vagy ahhoz közeli értékre csökken. Miközben ugye nem termelek, hanem felhasználok. Az óra típusát nem illik ideírni. Hitelrontás, ...
Ma délelőtt cserélték azonos típusra. Várok türelemmel.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
(#) Zsola_1 válasza tomipap hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Most akkor a dobozban ezek block vagy by pass diódák lennének?
(#) tomipap válasza Zsola_1 hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Ezek a dobozban a modul sajat bypass diodai. Hagyd oket beken es oda bele ne rakj semmit. Az jo ugy ahogy van. A modulokat "csillagpontositsd" es mindegyikre tegyel egy diodat. Ennyi lenne a szukseges ahhoz amit szeretnel. Ez esetben neked egy modul egy string es ha igy nezzuk akkor hivhatjuk strang diodanak is. Mindegy mi a neve.

A modul sajat diodai azok masra hivatottak. Bővebben: Link
(#) tomipap válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Ok en ebben nem megyek bele jobban veled. Hitelrontas? En ezt nem vagom miert de nem is celom kivesezni. Igy most semmirol sem beszeltunk eddig mert olyan mintha arrol beszelgetnenk, hogy "rossz az autom mi a baja?" es masik meg azt mondana, hogy" nem rossz az".

Es mivel ez volt az eredeti kerdes, hogy nem e tudja valaki, hogy hogyan mukodik igy tovabbra sem ertem, hogy akkor miert nem osztod meg velunk ha mar tudod.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2014
(#) tomipap válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
A rajz es a szoftver is erdekelne.
(#) Apec válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Miért lenne hitelrontás?
Csak akkor lenne az, ha valótlant írsz. Ezek pedig tények. Nyugodtan írd le a típust, én is kiváncsi vagyok rá, mert az enyém is vacakolt egy darabig.
(#) erbe válasza tomipap hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Energy meter
Ennek töltöttem le egykor a teljes dokumentációját és a vele adott szoftvert.
Eszközök
A cél MCU-k között sokkal komolyabbak is vannak.
(#) erbe válasza Apec hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Szerinted csak egy hibás eszköz megnevezése, a gyártó szerint hitelrontás. De ne ragozzuk ezt tovább, nem ide való. A drót végén lógó felhasználó úgyse tudja meghatározni, milyen mérőt vegyen az áramszolgáltató.
(#) tomipap válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Nem errol van szo. Arrol beszetunk csak, hogy ugy azt allitani valamirol, hogy hibas elegge ertelmetlen annak fenyeben, hogy azt sem tudjuk mirol van szo.
(#) tomipap válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
En mar nem ertem itt ki mirol beszel. Egyelore jegelem a dolgot mert csak a levegobe megy a lovoldozes. Belinkelted a Microchip MCP3909-et meg a fejleszto kornyezetet. Hurra. Eddig azt mondtad, hogy van az orahoz szoftvered, tudod, hogy hogyan mukodik es meg rajzod is van rola En nem tudlak kovetni...

A hitelrontassal kapcsolatban ez tovabbra is hulyeseg. Egy termekrol beszelgetni nem hitelrontas csak ha megalapozatlanul azt allitod, hogy vacak, rossz, hibas. Pont errol beszelunk. Ezert kerdeztem, hogy tudod e, hogy hogyan mukodik es ezt akartam a tovabbiakban kivesezni. Nem sikerult.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2014
(#) erbe válasza tomipap hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Nem azt írtam, hogy ehhez az órához van rajzom és szoftverem. A működési elvet ismerem, ami minden mérőnél azonos, a megvalósításban lehetnek eltérések.
Szerencsédre még nincs fogalmad arról, mire képesek a jogászok egy "vélelmezett" hitelrontási eljárásban.
(#) tomipap válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Ne masszunk bele jobban. Megint feltetelezel valamit ami nem biztos, hogy igy van csak te gondolod... Ez jogilag nem allja meg a helyet sehol a vilagon.

Nezd en nyilvan azt gondoltam, hogy arra irod, hogy tudod, hogyan mukodik amirol beszelunk. Ha nincs es ugy irod, hogy rossz akkor a jogaszoknak akar igaza is lehet de ez sem ilyen egyszeru. Ezek utan azt gondoltam, hogy ahhoz van rajzod is. Szerintem logikusan gondoltam. Semi gond. Lezarva reszemrol, elbeszeltunk egymas mellett. Nemzetkozi forumokon is batran lehet azt mondani egy termekrol, hogy nem nekem nem tetszik vagy ezert meg ezert nem jo a mukodese. Persze nem art megalapozni.

Mivel kezdodik az orad sorozatszama? Es amit lecsereltek az mivel kezdodik?
(#) erbe válasza tomipap hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Idézet:
„Mivel kezdodik az orad sorozatszama?”

9000... - 9000...
Gyártási idő: 2013 -2014
Felszerelték: 2013 11 28 - 2014 07 25.
(#) tomipap válasza erbe hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Elfelejtettem valaszolni. Ugyan az a 9000-es sorozatszamu ora van nalunk is. Korbetelefonaltam mindenhol es nem hiba ez a jelenseg azt mondtak EON-os szerelok is. Az ora pontosan mer es passzol a fogyasztasi adatokkal is minden. Ellenben reggelente van mindig az a 2kWh koruli matekozasa amit nem ertek. De az is szepen visszaall 1-2 ora alatt es megy minden rendben tovabb. Sokat agyaltam rajta, hogy mitol lehet de ez csak valami software nyavaja. Hibanak nem hiba mert ket masik kolleganal is ugyan ezt csinalja. Ennek ellenere a fene sem tudja mar, hogy ezek a "csoda" orak mit matekoznak belul.
(#) HeZ válasza tomipap hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Nem lehet köze a hálózati 50Hz-es frekvencia csúszáshoz, amit a terhelés változás okoz?
A napelemes inverterem sokszor nem 50Hz-et ír ki a hálózati frekvenciára...
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2014
(#) erbe válasza tomipap hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Amit a szerelőknek nem kötöttem az orrára.:
Már március táján láttam az órán 523 fölötti értéket. Egy darabig nem is nagyon nézegettem, de egyszer csak feltűnt, hogy láttam már ennél többet is. Utána lesegettem egy darabig, aztán mikor bejelentettem, akkor kezdtem pontosan jegyezgetni.
Sötétedés (leállás) után megy két hűtő, a TV ~éjfélig, asztali számítógép LCD monitorral 2-3 órát, párom néha játszik a notebookon, alkalmanként néhány percet-órát megy egy-két lámpa, mikrosütő,... Szeretjük a melegszendvicset, pirítóst. Akárhogy nézem, kWh nagyságrend, nem tisztességes, hogy visszaszámol. Mi lesz, ha elér nulláig?
(#) tomipap válasza erbe hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
najo nekem nem igy szamol vissza Mint irtam az ertek emelkedik folyamatosan. Ami furcsa volt, hogy este mondjuk 614-irt, reggel meg 611-et. De delben meg 612-ot Aztan masnap reggelre lett belole 613. Es igy tovabb. Voltak ennel sokkal nagyobb "kilengesek is". Lehet itt valami trukk amiatt is, hogy 3 fazison fogyasztok 24h es 1 fazison taplalok vissza napkozben. Nem tudom az ora milyen matekot alkalmaz es hogyan korrigal. Az viszont biztos, hogy a februar ota vezetett oraallasom az inverter termelesi adatai es az eddigi fogyasztasi tapasztalati "adatok" teljesen fedesben vannak.
(#) mokuli hozzászólása Aug 14, 2014 /
 
Azt szeretném kérdezni a készre jelentés után ki mikor kapott ad-vesz mérőt(e-on területen)?
(#) tomipap válasza mokuli hozzászólására (») Aug 14, 2014 /
 
Otthon mi 2-3 hetre ra kaptunk. (ez ev februar) Baratom is epitett egy rendszer neki ez a 6- het mert nem volt eddig szerelo aki raert volna...
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
(#) mokuli válasza tomipap hozzászólására (») Aug 15, 2014 /
 
Tegnap én is megkaptam az időpontot.Nekem is 6-hét lett.
Köszönöm a választ.
(#) Kaszagabor hozzászólása Szept 19, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy 2KW-os hálózatra visszatápáló napelemes rendszerem.
Az inverter a hálózat Fázisát használja szinkronjelként a rendszer működtetéséhez.....
Áramszünet esetére szeretnék egy szünetmentes tápegységet használni az inverter elindításához.
Természetesen előtte a házat leválasztanám a hálózatról, nehogy agyonüsse az áram a hálózatszerelő munkásokat....
Az a kérdésem, hogy a két inverter nem-e fogja egymást megterhelni, vagy kinyírni?
Esetleg leválasztó tranzformátor szükséges-e a biztonságos üzemhez?
A hálózatra visszatápáló inverter típusa: EHE N2KTL
Szünetmentes: MGE ellipse Premium 650
(#) fater0827 válasza Kaszagabor hozzászólására (») Szept 19, 2014 /
 
Üdv Gábor
A 2 KW-al semmi baj , a szerelő rövidre zárja a vezetékeket az utca elején/végén , amúgy a hálózaton több száz KW fogyasztás van . A szünetmentes táp leválasztó reléjének érintkezője / tekercsével megoldható a leválasztás és csak a házra termel az inverter + a hamis 50 Hz-et adó PC szünetmentes 650 Watt . Én még nem csináltam ilyent csak horgászbódét .
Üdv
(#) tomipap válasza Kaszagabor hozzászólására (») Szept 20, 2014 /
 
AZ EHE inverter nem tud OFF grid uzemmodot?
(#) kameleon2 válasza Kaszagabor hozzászólására (») Szept 20, 2014 /
 
Szia! Egy buta kérdés: Miért nem használsz online szünetmentest? Azaz az első invertered a napelemes rendszeré, ami össze van kötve a hálózattal - ez üzemszerű. Majd a kettő közös pontja és a fogyasztó közé teszel online szünetmentes áramforrást. Így gyakorlatilag a szünetmentesed töltőköre - a két inverter kimenete, az online szünetmentesed pedig folyamatosan adja a túlfeszvédett és áthidalt színuszt. Így a hálózatszerelő is biztonságban van és a házad sem marad áramellátás nélkül - az akkumulátorok maximális áthidalási idejéig.
(#) Kaszagabor válasza tomipap hozzászólására (») Szept 21, 2014 /
 
Nem nemtud. Ezért van szükség a szünetmentesre. Az adja a szinkronjelet az inverternek.
(#) Kaszagabor hozzászólása Szept 21, 2014 /
 
Magával a szünetmentessel csak becsapni akarnám az invertert. Azt szertném vele elhitetni, hogy minden rendben, ilyen sziuszú, fázisú feszültséget kell előállitania. Ha ezek teljesülnek akkor kezd el dolgozni az inverter.
(#) sirály12 válasza Kaszagabor hozzászólására (») Szept 21, 2014 /
 
Egy kósza gondolatom van.
1. A szünetmentest beindítod, eddig ok.
2. Az inverter is beindul, mivel van áram, tud mihez szinkronizálni, eddig megint ok.
A kérdésem, a szünetmentes leáll, mert érzékeli, hogy van áram, és ilyenkor a szünetmentesek leállnak, akkor az invertered menni fog tovább? Mert akkor megint nem lesz mihez szinkronizálnia.
- Vagy ki be kapcsolósat fognak játszani?
- Vagy a szünetmentest átalakítottad?

Rosszul gondolkodom?
(#) buruzstomi hozzászólása Szept 26, 2014 /
 
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni napelem fűtőszálhoz való illesztésében. Invertert nem akarok, egyenárammal szeretném a fűtőszálat megtáplálni. 5-10 kW-os cekaszban (vagy cekaszokban) gondolkozom. Méretezési szempontok érdekelnének esetleg kapcsolási rajzok. Köszönöm
Következő: »»   100 / 243
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem