Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Erre leginkább a készítője tudna válaszolni, emlékeim szerint Co.
Szia. Elfelejtettem berajzolni a kondit a TL431 mellé. Elnézést érte. Nemrég csatoltam egy 12vdc... rajzot abban a nem invertálóra volt kötve egy fesz. osztó és az invertálót rángattam vref irányba optoval. Azért kötöttem így be a hibajel erősítőt mert ezt meg egy másik rajzból vettem. Így rendesen működik a fesszabályozás is, így az áramkorlát is működik. Sajnos a teljes zárlatot nem bírja a jelenlegi tápom, emiatt azt nem tudom kipróbálni élethűen. Viszont a szabályozókör beavatkozik azt látom a gate jeleken is. Az előző kapcsolásban szebb jelalakok voltak a gate-en, viszont az áramkorlát nem működött megfelelően. Ebben a formában rendesen belenyúl a vezérlésbe, ez látszik a gate-en is, és mérhető a feszültség esés az áramkorlát bemeneten is. Egyenlőre próbálkozok tovább vele, de minden tanácsot szívesen fogadok. Egyébként ha jól emlékszem kis tüskét látszanak az arám figyelő bemeneten.
Szia. Ge Lee jól emlékezett rá, tényleg CO2-es hegesztőhöz szeretnék feszültségforrást készíteni. Ez a leglényegesebb az egész gépben, a többi már nem nagy dolog, mármint a motor szabályozás, solenoid nyitás és egyéb dolgok apróságok. Most keresgetem hogy, hogyan lehetne a főtrafót a legszorosabb csatolásúra készíteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
Sziasztok. Kérdésem lenne a 130A-es macival kapcsolatban, az alábbi IGBT-k közül melyik lenne a legalkalmasabb a teljesítmény részre párban?
IRG4PC50WPBF HGTG20N60B3D STGW20NC60VD Válaszaitokat előre is köszönöm.
Szia!
Honnan akarod rendelni az IGBT-et? Most nincs időm adatlapokat böngészni, de mástól biztosan megkapod a választ. Nekem amúgy 2-2db HGTG30N60A4 lesz benne, inkább legyen egy kicsit túl méretezve. jani
Hello. Még nem döntöttem el honnan veszem mert nincs meg minden egy helyen azon alkatrészek közül amit rendelni akarok.
Szia. Adatlapra nekem sincs most időm, de a Telwin 140-es gépekben 2db 20N60A4 van az biztos Viszont a B3D lassabb is tőle. A kéd IGBT adatlapjának első oldalán már látszik a különbség köztük. De vannak akik többet tudnak tőlem ezekről a dolgokról.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2014
Teljesen mindegy hogy melyiket rakod bele, a lényeg hogy ismerd a miérteket és a hogyanokat akkor életben maradnak. A HGTG sorozat messze veri a többit az biztos, emellett árban sem több, vagy csak alig.
Nem szabad figyelmen kívül hagyni egy két lényeges dolgot, lásd pl. IRG4 adatlap. Hiába árulják úgy hogy 50A-es mert azt csak 25 fokon tudja, 100 fokon már csak 27A-es. Aztán ott van a freki. Ha megnézed az ábrát szépen látszik hogy a névleges áramot kb. 1kHz-ig tudja, de pl. 30kHz-en már csak a felét, 100kHz-en meg már csak a negyedét (szaggatott vonal).
Köszönöm a válaszaitokat, akkor elkezdek nem olcso hanem jó ár érték arányú IGBT-ket nézni.
Nézd meg a www.hqvideo.hu nál az IKW50N60T IGBT
A paraméterek alapján lehet keresni itt.
Az más kérdés, ki tud hozzájutni a kiválasztott típushoz és mennyiért.
Sziasztok!
Folytatom a 3 éve elkezdett Maci építését. Félre volt téve, mindig jött valami más. Vezérlés, igbt, tápegység panelek kész. A jelalakokról teszek fel képet, szerintem jó. Az igbt-k helyén 10nF kondenzátor. Nem melegszik, nem fütyül, a zeenereken kicsit több a feszültség 5,5V. Észrevételeket szívesen fogadok! jani
Az 5,5V az jó! Viszont az ábra mintha inverz módban lenne!
Mutatok egy másikat! 49% kitöltéssel! A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
Szia! Igaz, fel se tűnt. Holnap megnézem, hogy mi a bibi.
Köszi, jani
Szia,
Nincs semmi bibi, csak az oszcillószkóp szondáját raktad fordítva. A "tüskéje" az 1N5819 dióda negativján van. Viszont, azt megkockáztatnám mondani, hogy a vezérlőtrafóba van("került") egy pici légrés és azért nem négyszög a vezérlő jeled.
Szia!
Minden el volt kavarva. Fordítva volt bekötve a II-III-as tekercs, a kezdet a vég. Az inverz kép az oszcilloszkóp trigger beállítás módosításával került a helyére. Ilyen lett, a felfutó élen van túllövés. Talán Tőled olvastam régebben, hogy a tápfeszültség megemelésével eltüntethető. Érdemes foglalkozni vele vagy maradhat így is? jani
Szia!
Az előző HSZ-ben leírtam a hibákat. Így azért jóval másabb lett a jel alakja. Kis légrés biztos maradt a meghajtó transzformátorban. Kis pillanatragasztó és egy nagy facsipesz segítségével lett összeszorítva. Köszi, jani
Nézd meg a csatolt freki görbét és a bal alsó sarkában a négyszög jelet ott is van egy kis túllövés mint nálad, ez nem baj. egyébként ezt az IGBT-t ajánlottam erős és nem túl drága.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Igen látom. Az igbt-ket már megvettem, van 2-2db HGTG30N60A4-em. Sőt rendeltem kínából még pár darabot . Kíváncsi vagyok, hogy jók lesznek-e a kínából rendeltek.
Innét, szombaton adták fel a csomagot:
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-new-and-original-10PCS...7.html
Dehogy orosz. Jobb felső sarok. "Shenzhen Mega Technology Co., Ltd." China (Mainland) (Guangdong)
Az alkatrész az kínai, de ahol vetted az ruszki
Miből látod, hogy Orosz? Meg vagyok róla győződve, hogy Kínából kapom.
Nekem egy orosz oldal jön be és az alkatrész ára is rubelben van.
Nekem ez jön. A jobb felső sarokban lehet a pénznemet állítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |