Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   423 / 564
(#) GPeti1977 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Mi is készül ebből a tápegységből?
(#) Ge Lee válasza GPeti1977 hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Erre leginkább a készítője tudna válaszolni, emlékeim szerint Co.
(#) zbartalos válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Szia. Elfelejtettem berajzolni a kondit a TL431 mellé. Elnézést érte. Nemrég csatoltam egy 12vdc... rajzot abban a nem invertálóra volt kötve egy fesz. osztó és az invertálót rángattam vref irányba optoval. Azért kötöttem így be a hibajel erősítőt mert ezt meg egy másik rajzból vettem. Így rendesen működik a fesszabályozás is, így az áramkorlát is működik. Sajnos a teljes zárlatot nem bírja a jelenlegi tápom, emiatt azt nem tudom kipróbálni élethűen. Viszont a szabályozókör beavatkozik azt látom a gate jeleken is. Az előző kapcsolásban szebb jelalakok voltak a gate-en, viszont az áramkorlát nem működött megfelelően. Ebben a formában rendesen belenyúl a vezérlésbe, ez látszik a gate-en is, és mérhető a feszültség esés az áramkorlát bemeneten is. Egyenlőre próbálkozok tovább vele, de minden tanácsot szívesen fogadok. Egyébként ha jól emlékszem kis tüskét látszanak az arám figyelő bemeneten.
(#) zbartalos válasza GPeti1977 hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Szia. Ge Lee jól emlékezett rá, tényleg CO2-es hegesztőhöz szeretnék feszültségforrást készíteni. Ez a leglényegesebb az egész gépben, a többi már nem nagy dolog, mármint a motor szabályozás, solenoid nyitás és egyéb dolgok apróságok. Most keresgetem hogy, hogyan lehetne a főtrafót a legszorosabb csatolásúra készíteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
(#) swich hozzászólása Júl 24, 2014 /

Sziasztok. Kérdésem lenne a 130A-es macival kapcsolatban, az alábbi IGBT-k közül melyik lenne a legalkalmasabb a teljesítmény részre párban?

IRG4PC50WPBF
HGTG20N60B3D
STGW20NC60VD

Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) biji válasza swich hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Szia!

Honnan akarod rendelni az IGBT-et? Most nincs időm adatlapokat böngészni, de mástól biztosan megkapod a választ.

Nekem amúgy 2-2db HGTG30N60A4 lesz benne, inkább legyen egy kicsit túl méretezve.

jani
(#) swich válasza biji hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Hello. Még nem döntöttem el honnan veszem mert nincs meg minden egy helyen azon alkatrészek közül amit rendelni akarok.
(#) zbartalos válasza swich hozzászólására (») Júl 26, 2014 / 1

Szia. Adatlapra nekem sincs most időm, de a Telwin 140-es gépekben 2db 20N60A4 van az biztos Viszont a B3D lassabb is tőle. A kéd IGBT adatlapjának első oldalán már látszik a különbség köztük. De vannak akik többet tudnak tőlem ezekről a dolgokról.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2014
(#) Ge Lee válasza swich hozzászólására (») Júl 27, 2014 / 3

Teljesen mindegy hogy melyiket rakod bele, a lényeg hogy ismerd a miérteket és a hogyanokat akkor életben maradnak. A HGTG sorozat messze veri a többit az biztos, emellett árban sem több, vagy csak alig.
Nem szabad figyelmen kívül hagyni egy két lényeges dolgot, lásd pl. IRG4 adatlap. Hiába árulják úgy hogy 50A-es mert azt csak 25 fokon tudja, 100 fokon már csak 27A-es. Aztán ott van a freki. Ha megnézed az ábrát szépen látszik hogy a névleges áramot kb. 1kHz-ig tudja, de pl. 30kHz-en már csak a felét, 100kHz-en meg már csak a negyedét (szaggatott vonal).
(#) swich válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Köszönöm a válaszaitokat, akkor elkezdek nem olcso hanem jó ár érték arányú IGBT-ket nézni.
(#) Tubi56 válasza swich hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Nézd meg a www.hqvideo.hu nál az IKW50N60T IGBT
(#) kivancsi4 válasza Tubi56 hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

A paraméterek alapján lehet keresni itt.
Az más kérdés, ki tud hozzájutni a kiválasztott típushoz és mennyiért.
(#) biji hozzászólása Júl 28, 2014 /

Sziasztok!

Folytatom a 3 éve elkezdett Maci építését. Félre volt téve, mindig jött valami más.

Vezérlés, igbt, tápegység panelek kész. A jelalakokról teszek fel képet, szerintem jó.
Az igbt-k helyén 10nF kondenzátor.

Nem melegszik, nem fütyül, a zeenereken kicsit több a feszültség 5,5V.

Észrevételeket szívesen fogadok!

jani
(#) Tubi56 válasza biji hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Az 5,5V az jó! Viszont az ábra mintha inverz módban lenne!
Mutatok egy másikat! 49% kitöltéssel!
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
(#) biji válasza Tubi56 hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Szia! Igaz, fel se tűnt. Holnap megnézem, hogy mi a bibi.

Köszi, jani
(#) KissAttila válasza biji hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Szia,
Nincs semmi bibi, csak az oszcillószkóp szondáját raktad fordítva. A "tüskéje" az 1N5819 dióda negativján van.
Viszont, azt megkockáztatnám mondani, hogy a vezérlőtrafóba van("került") egy pici légrés és azért nem négyszög a vezérlő jeled.
(#) biji válasza Tubi56 hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Szia!

Minden el volt kavarva. Fordítva volt bekötve a II-III-as tekercs, a kezdet a vég.

Az inverz kép az oszcilloszkóp trigger beállítás módosításával került a helyére.

Ilyen lett, a felfutó élen van túllövés. Talán Tőled olvastam régebben, hogy a tápfeszültség megemelésével eltüntethető. Érdemes foglalkozni vele vagy maradhat így is?

jani
(#) biji válasza KissAttila hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Szia!

Az előző HSZ-ben leírtam a hibákat. Így azért jóval másabb lett a jel alakja.

Kis légrés biztos maradt a meghajtó transzformátorban. Kis pillanatragasztó és egy nagy facsipesz segítségével lett összeszorítva.

Köszi, jani
(#) Tubi56 válasza biji hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Jó lesz az! Nincs vele semmi gond!

Akkor így maradt. Köszi.

Nézd meg a csatolt freki görbét és a bal alsó sarkában a négyszög jelet ott is van egy kis túllövés mint nálad, ez nem baj. egyébként ezt az IGBT-t ajánlottam erős és nem túl drága.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014

Igen látom. Az igbt-ket már megvettem, van 2-2db HGTG30N60A4-em. Sőt rendeltem kínából még pár darabot . Kíváncsi vagyok, hogy jók lesznek-e a kínából rendeltek.

Honnan rendeltél Kínából?

De ez Orosz nem Kína!

Dehogy orosz. Jobb felső sarok. "Shenzhen Mega Technology Co., Ltd." China (Mainland) (Guangdong)

Az alkatrész az kínai, de ahol vetted az ruszki

Miből látod, hogy Orosz? Meg vagyok róla győződve, hogy Kínából kapom.

Nekem egy orosz oldal jön be és az alkatrész ára is rubelben van.

Nekem ez jön. A jobb felső sarokban lehet a pénznemet állítani.

Mega.JPG

Következő: »»   423 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem