Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Kivittük a masinát a vízre. A 8 db góliáttal össz-vissz kb 1 órát (kisebb nagyobb időkihagyással) ha ment akkor sokat mondok(igaz nem vettem a nagyon tartósat-hanem gyengébbet így is 1.500 ft) Aztán beraktam az akkut amit linkeltem. Azzal már kapásból gyorsabban is ment. Azzal is tartottunk szüneteket de azzal jóval tovább bírta. Milyen akkut lenne érdemes beletenni abba a rekeszbe ami tovább bírná? Üdv!
Persze tedd fel a ki mit építettbe.
![]()
Sziasztok!
Olyat szeretnék csinálni, hogy adott egy 3V (3,20V)-os feszültség pont a fényképezőn (vakupapucs) ez a 3V mindig jelen van erre szeretnék egy LED táblát kreálni mondjuk egy olyan 9db fehér LEDdel vagy... egy LED is elég de az nagy fényű fehér LED legyen. Az áramkörnek a lehető legkisebbnek kellene lennie mivel szeretném a gép tetején használni. Egyéb lehetőség ként még tudok igénybe venni egy saját akkut is az áramkörhöz... ami 3,7V és 1000mAh, de ez csak a véglet esetén! Előre is köszönöm! Max méretek 83*50*16 (akkuval együtt)
A dolog egyszerű, vagy olyan led kell, aminek a nyitófezsültsége 3,2V alatt van, és akkor minden ledhez áramkorlátozó ellenállás, és meg van oldava, vagy egy párszáz forintos step up converterrel mondjuk 5V-ra emeled, és akkor már bármilyen led megfelel, persze megfelelő előtét ellenállással.
Ahogy észrevettem nagyon gyengén lát el egy fehér ledet a saját 3V-ja viszont a másik akku elég jól világíttatja... Milyen Step UP Convertert ajánlasz? Esetleg konkrét áramkört tudsz mutatni?
![]()
Mekkora az akkufészek? Ha a zselés akku több mint egy óráig bírta, akkor meg lehet próbálkozni 18650 vagy 26650 méretű cellákból összeállított pakkal is. Ezeknek az ára már húzósabb, viszont könnyebbek. Ez lehet LiIon vagy LiFePo kémiájú is.
Csatoltam egy képet nézd meg ez lenne az az akku ami külön áramforrásként lenne használható.
Áramkorlátozásnak ellenállást használva jó lehet. Valószínűleg a vakupapucs 3V stabilizált feszültség, nem közvetlenül a gép áramforrása.
Így van az egy eléggé korlátozott áramforrás lenne a vakupapucs két pontja ugyanis a gépet működtető akku 7.2V és 1150mAh.
Valami ilyesmit, lényeg, hogy a minimum bemeneti feszültsége kisebb legyen, mint a 3,2V-od.
LED-ből/LED-ekből milyeneket ajánlotok hozzá? (FEHÉR)
Bármilyen led megteszi mostmár 5V-ról. A színhőmérséklet, az tőled függ. Én 10mm-est használnék, abból a kevesebb is több, de jó az 5mm-es is. Lehetőleg minél nagyobb szögben világítson, különbem pontszerű lesz a fénye közelre.
Az ellenállást pedig akkor tudjuk megmondani, mikor már megvan, hogy milyen ledet szeretnél. Ajánlom a HEStore keresését.
Na megrendeltem az E-bay-es dolgot!
![]() LED-eket pedig majd próbálgatok akkor! ![]() ![]() Nagyon szépen köszönöm a segítséget! ![]()
Fejből most nem mondom meg, de az aksi mérete:107x90x70 Bővebben: Link
Köszi ,amiket írtál azok 3,7V osak. A 12V-ra hogy lehet variálni? A 3db az 11,1V
Pontosabban a feszültségük 4,2 és 3,0 V között változik, a töltöttségi állapot függvényében. A savas/zselés akkumulátor feszültsége 14,4 és 10,8, az elemek feszültsége pedig 14,4 és 8,0 közé esik, míg három sorbakötött lítium cella 12,6 és 9,0 között lehet. A motor valószínűleg vízhűtéses, 1-2 voltos túlfeszültséget (10%) simán elvisel. Kereshetsz LiFePo cellákat is, azok még jobban bírják az ilyen alkalmazást. A megoldásnak a pénztárcád szab határt.
A lítium cellák használatakor oda kell figyelni arra, hogy a túlzott kisütés végzetes lehet. Ez alól kicsit kilóg a LiFePo, ami ilyen szempontból jelenleg a legjobb paraméterekkel rendelkezik a NiCd után. Soros/párhuzamos kapcsolással ki lehet alakítani a megfelelő méretű, és elegendő kapacitással rendelkező akkupakkot. A legjobb helykihasználás talán a lítium-polymer cellákból összeállított csomag, de nem éppen pénztárcakímélő megoldás. A legolcsóbb megoldás a zselés akku, a legdrágább, de legtartósabb a LiFePo. Figyelembe kell venni azért a kihasználtság idejét, ami legfeljebb évi 100 nap körül van. Ilyen alapon több zselés akku (szerintem) a legköltséghatékonyabb megoldás. Azt is vedd figyelembe, hogy az aprójószág nem tölthet egyfolytában annyi időt a vízben, tűző napon. A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
Szervusztok. Szeretnék egy rajzot vízpumpa idokacsolora,naponta egyszer bekapcsolna ugy 1,5 orára. Ez arra kellene ha nem vagyok otthon a pumpa megontozné naponta a kiskertemet Elore is koszonom.
Szia! Lehet venni manuális időkapcsoló órát ami 15 perces felbontással beállítható. Ja és kb 1000 ft.
Sziasztok
Vettem egy Hakko pákát, és szeretném a csatit roncsolásmentesen levenni.Nem merem feszegetni, mert nem tudom, hol kell. Ha valaki szedett már szét ilyet, megmondaná hol feszíthetem? ![]()
Én a csavarható részt rácsavarva a vezeték felőli részre (szerintem nem véleltlenül van ott menet)), megnézném, mi van a csavarható rész alatt.
Szevasztok!
Használt nyáklapról hogyan lehetne mindent (ón, réz, lakk) eltávolítani, minél egyszerűbben. Momentán semmi marószerem nincs itthon (de veszek). Köszönöm: Kálmán
Esetleg smirglivel, valami akaratosabbal kezdve, a finomig haladva, olyan lépésben, amilyened van.
Sziasztok.Van egy quad 77 erősiTőm amit nem régen vettem.Kikapcsolása után pár másodperc után halk koppanás halható a hangfalakban.Jelent ez valami nagy bajt.Választ köszönöm.
Sziasztok!
Szégyen vagy sem, de képtelen vagyok megszerelni egy 3,5mm-es csatlakozót. 4 PIN-es, és olyan furcsa a vége, amilyet még nem láttam. Valaki tudna segíteni, hogyan is kell ezt szerelni? Így néz ki , Vagy így. Nem találok jobb képet. Belül úgy fest, mintha egy "torony" lenne, amnek a hátuljén lyukak vannak. De ezekbe a lyukakba nem fér bele a kábel, a "toronyhoz" pedig nem tudom forrasztani, nincs elég hely. Egyiken a műanyagot ronggyá is olvasztottam. Tudna valaki segíteni, hogyan kell ezt forrasztani? UI: Most találtam egy jobb képet. Így néz ki (kb) csak nem 2 lyuk van, hanem 4, és a fém "torony" is 4 emeletes, és sima fekete. Használ már ilyet valaki? A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Nem szegyen, ha eloszor talalkozol valamivel es nem sikerul. Majd kialakul.
Nem tudom, hogy sima stereot szereltel-e mar. Mert nagyon hasonlo modon kell. Nekem ugyan nem volt ezzel meg problemam, de - ha sima pakat hasznalsz, akkor hegyes legyen, egyik oldalrol a drotot, masikrol a pakat tartsd. Valoszinuleg jo gondolat elore kis onbunkot a drot vegere olvasztani. - ha pillanatpakat, akkor szerintem egyszerubb dolgod van, mert ide szerintem rovid ideig tarto, nagy hoteljesitmeny kell. A pillpaka hegye alakithato. Drot/on mint fent. Ha a muanyag erzekeny, akkor nem szabad sokaig sutogetni. Mivel a felszin domboru, erdemes onnal kitolteni, hogy hamarabb felmelegedjen, aztan osszeolvadas utan azonnal erosen fujni. Remelem, tudtam segiteni.
Sima sztereóval már találkoztam, az ok. De ennek olyan fura az érintkezője (mármint amit forrasztani kell) és a a lyuk is megzavar a hátulján. Nem lehet hogy itt a kábelt valahogy be kell szorítani?
Mindenesetre köszönöm a segítséget, még van egy azzal is teszek egy próbát (rutinosan eleve kettőt vettem :jump ![]()
Smirgli, az van, de annyit nem csiszatolok vele; elhajít.
Igen. most azt számolom melyikkel járnék jobban.Van egy zselés akkum ami már adott.
A Lítiumos cellákból 3-at sorba kötve és mondjuk 3 ilyet párhuzamosan. (ez alsó hangon kb 10 ezer). Ha veszek két savas/zselés akkut az is kb 8 ezer. Hogy időben menne e annyit a lítiumos mint a két zselés? Nem akarom elkapkodni úgy is ebből jövőre lenne valami.
Sziasztok!
Ahogy ígértem, feltettem a Ki mit épített?-be a csobogót, amit az itthon talált dolgokból építettem és amiben segítséget kaptam Tőletek! ![]() Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki segített! ![]()
Sziasztok!
van 1db hangfalamsugárzóm és kötöttem hozzá egy 3.5 jack et és alig szolt. Na most a kérdésem az lenne hogy mitt kell ahoz tennem hogy szoljon? A következő kérdésem az lenne hogy ijen hangfalbolsugárzóból lesz kb25 db na és azt hogyan kellene össze kötni erősíteni(?) előre is köszönöm a választ. (ELŐSZÖR CSINÁLOK IJET TEHÁT BOCS A HÜJE KÉRDÉSÉRT!) Kérnénk, hogy figyelj oda az írásodra! Mint láthatod a többi hozzászólásból, itt mellőzzük, és tiltjuk a chat szlenget. Mondatokat nagy betűvel kezdjük írásjelekkel zárjuk le. Az ilyen, olyan szavakat elipszilonnal írjuk, és a nagybetűs írás az ordibálást jelent a net-es felületeken. Mod. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |