Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia !
Az igaz, nem könnyű rátalálni egy-egy dologra. Majd mutasd meg mit sikerült...
Amit még nem értek, a min,%,max érték működését!?
Igazából az ellenállások forrszemeit szeretném megnövelni, de az ic lábai is megnőnek, emiatt az átvezetéssel probléma lesz. Simán az alkatrészek nem módosíthatóak külön csak egy egy elem forrszemei? Vagy ha az lbr-ben megváltoztatom az alkatrészt, akkor annak a nyáklapra történő frissítését hogyan lehet megoldani?
A lentebbi módszerrel csak globálisan, valamennyi pad mérete módosítható. Az alkatrész-könyvtárban tudod módosítani az egyes alkatrészekét, azokat érvényesíteni pedig az alkatrészkönyvtárak frissítésével tudod.
Köszönöm szépen a segítsége!
Kicseréltem a pad méretet és kicseréltem az alkatrészeket, így működik a dolog, csak gondolom van egyszerűbb megoldás is!? Ha lefrissítettem volna a könyvtárakat, akkor kicserélte volna magától az összes alaktrészt a módosítottra? Azt gondolnám, hogy egy egyszerű villáskulcs ikonos kattintással megváltoztatható az átmérő, és a kiválasztott alkatrészek pöttyeit kijelölve megváltoznak a forrszemek, de ezekszerint ez nem működik, csak miért nem?
Szívesen - a magam részéről.
![]() Az alkatrészkönyvtárak frissítésével valamennyi, módosított alkatrész valamennyi módosítása érvénybe lép, tehát ha pl. a lábkiosztást változtattad meg - bármely okból - akkor az is módosul. Sajnos nem valósítható meg a simán "villáskulccsal" módosítás, mivel ez a program nem elsődlegesen a hozzánk hasonló amatőrök számára készült elsődlegesen, hanem a profi "ipari" felhasználóknak. Ők pedig - rendszerint - a saját "képükre és hasonlatosságukra" kialakítják a szükséges alkatrészkönyvtáraikat, és azokat használják. Alternatív megoldás lehet egy saját alkatrész-könyvtár összeállítása a gyakorta használt alkatrészekkel, tokozásaikkal, és azokat használni. (Én is így csináltam: az ellenállások, kondenzátorok, tranzisztorok, különféle foglalatok, stb. össze vannak gyűjtve, és ezek pad-jei módosítva vannak, innen bármikor be tudom tenni őket a kapcsolásokba.)
Sziasztok. A tervezési szabályoknál melyik menüpont jelenti azt hogy a vezetősávok és a teliföld között mekkora szigetelősáv legyen? Milyen értékre érdemes ezt állítani?
Szia!
Ezt az adott polygon tulajdonságaiban tudod megtenni. Ott keresd meg az "Isolate" mezőt, annak az értékét változtasd. Hogy mekkorára érdemes rakni, azt az adott feladat határozza meg. Alapvetően akár alapértéken is hagyhatod, de feltolhatod maximumra is (de persze ez függ a nyákkészítési gyakorlottságodtól is, vasaláshoz legalább 12-14-et érdemes lehet beállítani, de nekem eddig a 0-ással se sok gondom volt).
Szia !
Vagy szelektive beállítás DRC --> Clearance DRC --> Supply
Sziasztok! Eagle is meg nem is, de talán itt tudtok segíteni. Keseres 10 pólusú csatlakozót. 2,54-es kellene és olyan mint a sima tüskesor és aljzat, csak valamilyen clickkel rögzíthetőt. Egyenes 180 fokos aljzattal és 90 fokos dugóval. Milyen gyártót, gyártmányt tudnátok? Képes megoldás kellene, hogy rá tudjak nézni. AZ Eagle- már egyszerűbb - megrajzolom ha kell, de ha van ilyen az elemkönyvtárak között - az is jó lenne. Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Számítógép csere előtt állok, és 64 bites oprendszer miatt kelleni fog a 4.13 -nál újabb Eagle. Az a problémám, hogy nem tudom mi lesz az alkatrész könyvtáraimmal, ha szeretném használni a régi -általam módosított- és az új könyvtárakat is. Hogyan tudom összefésülni őket, mert gondolom lesznek azonos nevűek, ugyanis régen sokszor elkövettem azt a hibát, hogy a meglévő alkatrészekbe bele szerkesztettem. ![]() Mi ilyenkor a teendő? Félek hogy válogathatom ki egy külön könyvtárba azokat amikhez hozzányúltam, így viszont, ha az új verzióban is megvan a régi alkatrész, akkor egy régi rajzhoz hozzányúláskor le akarja majd cserélni az általam javított alkatrészt az újra, nem? Vagy túlgondolom? ![]()
Most vannak könyvtáraid amiket használsz és meg vagy velük elégedve.
Akkor az új verzióban a könyvtárakat mentsd el külön, és másold be a sajátodat. Akkor nincs keveredés, túlgondolás..stb
Köszi!
Bár azt még nem értem hogy akkor az új alkatrészeket hogy fogom elérni, de majd ha oda jutok lehet hogy megvilágosodom. ![]()
Majd ami újra szükséged lesz, azt átveszed a sajátjaid közé.
De ne aggódj sok újdonság nem lesz ![]()
Szia! Igen ilyesmire - de panel-panel közé, szalagkábel nélkül. A master panelre szeretném rögzíteni a kisebbik panelt, de a tüskesor nem bírja a rázást.
Mechanikai rögzítést külön hozz létre ne a csatlakozó tartsa a paneleket össze.
Szia! Nincs más választásom. Az egyik egy alaplap jellegű, a másik egy "öcsipanel", ami cserélhető, kicsi és nem túl nagy súlyú pld. rs485 1db chippel. egy pattintós csatlakozó jó lenne, olyan mint a szalagkábeleké, de panelre nem találtam eddig jót. Ha más nem lesz - gyártanom kell műanyagból valamit a szabvány tüskesorra, de ezt szeretném a legkevésbé. Nem akarom a csőben a lukat feltalálni, ha már más megtette. Csavaros rögzítésnek és nagy csatlakozónak nincs igazán már hely.
Valami hasonlót kellene szerezned mint a laptop RAM foglalat, az elég kicsi.
Szia! Ez jó ötlet. Már csak gyártót kellene találni.
![]()
Sziasztok. Elkészítettem életem első NYÁK-ját. Megnéznétek, hogy mit javítsak rajta? Különösen érdekelne a jobb alsó sarokban lévő kapcsolóüzemű DC-DC konverter, mert úgy tudom annál még a vezetékek hosszának meg elhelyezésének is jelentősége van.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
Sziasztok!
Le szeretném tölteni a programot. Gondolom nem ingyenes. Van neki valami próbaverziósa?
Androidra van viewer, ha csak a fájlokat akarod megnyitni.
Bizonyos korlátozások mellett ingyenes.
Pl. pénzkeresésre nem használhatod, 100*80mm-es max két rétegű nyákot készíthetsz, egy lapnyi schematicod lehet, ... Ez azért elég nagy teret enged a kipróbálásra is.
A cadsoft. oldalán megtalálod a demó verziót...
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert nemnagyon értek hozzá. Találtam egy engem érdeklő rajzot de képtelen vagyok megterveztetni az eagle vel egyoldalas panelra. Ha tudna valaki segíteni azt nagyon megköszönném.
Azt hol lehet beállítani, hogy egy bizonyos vezetősávnál ne vigye hozzá olyan közel a teliföldet? Azt tudom, hogy hogy lehet általánosan beállítani, de én csak annál az egy vezetősávnál akarok nagyobb szigetelősávot hagyni.
Két polygonnal be tudod állítani melyik polygon felsőbb es alsóbb rendű. Ahol távolabb akarod rakni az az 1. szintű ami meg mindenhol van az 2. szintű.
Sziasztok!
Kis gondban vagyok... Ennek a sorkapocsnak az alkatrésze kellene. Az összes con-xxx tartalmat végignyálaztam, de nem akadtam rá. ![]() Előre is köszönöm a segítségeteket!
Valami screw terminal vagy mi a neve, ha úgy keresed hogy *screw* akkor meglesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |