Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
A sprint Layoutot 6.0 szeretném megvenni, eddigi írások alapján szimpatikus.
Kérdésem lenne: - ha megjelenik új verzió, akkor az is jár automatikusan, vagy sem? (nem találtam rá semmit sem) - aki megvette, használja, mi a véleménye róla? Nekem évi pár munkához kellene - a licenc az géphez vagy felhasználóhoz kötött? Értem én, ha új gépet veszek.
- a frissítés ingyenes, ha újabb verziót adnak ki, azt meg kell venni.
- én is ritkán használom, de a kategóriájában a leges legjobbnak tartom. - licenc felhasználóhoz kötött, tudtommal
A programot frissítettem de, a helyzet változatlan. Az elmentett állományt megpróbáltam Sprint Layout viewerrel nyomtatni, onnan sem engedi.
Ha megveszed ilyet kell hogy láss. A lényeges adatokat kitöröltem, érthető okok miatt.
A bekeretezett részen az S1-es rétegre (silkscreen top side) néha tesz pötyöket, pedig makróban nincs. A saját makrókra jellemző. Hogy mikor keletkezik nem tudom, de a makróban nincs benne. Ezt mi okozhatja? A program friss (képen)
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2014
Amikor beilleszted az elemet, kidob egy ablakot amiben a komponens adatait be tudod állítani, pl R1 330K vagy ilyesmi. Ennek a szövegnek a pontjai, mert nem írtál bele semmit. Ha ebben az ablakban a cancel-re nyomsz eltűnnek a pöttyök is.
Sziasztok!
2 rétegű NYÁK-nál a furatgalvánhoz van valami eszköz? (furatszerelt alaktrész lábat kellene mindkét oldalt beforrasztani) Olyan megoldás kellene, amit a NYÁK gyártóknál is lehet alkalmazni, ha kiexportálom a gerber fájlt, és odaadom nekik. Vagy csak simán rakok egy pad-et a másik oldalra, ahol van a furat, és kész? A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
A pad tulajdonságainál beállítható through pad-nek, ekkor tudnak furatgálvánozni is.
Még egy, új kérdésem lenne. NYÁK gyártáshoz a panel szélét lehet valahogy jelölni? Pl. ha az egyik oldal körív lenne, vagy ilyesmi...
Szia !
A program működésével kapcsolatos kérdés. 5.0 verzióban a sáv követi pontosan az egeret, 6.0-ban nálam a sáv lemarad az egér kurzortól. Ez csak nálam van így, vagy másnál is ez a helyzet ? Köszi !
Ha jól gondolom az "O" rétegen kell megrajzolni a panel szélét.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Nálam is lemarad, de nem annyira mint nálad a videón. (6.0)
De ha a képernyőfelbontásnál átállítom 32bit-ről 16bit-re, akkor jó lesz. Az 5.0 az jó.
Szia !
Lehet a video drivert nem szereti... vagy valami, mert én hiába állítom 16bit-re, vagy kisebb felbontásra, mindig lemarad és elég zavaró Talán majd egyszer javítanak ezen is. Köszi !
Ugyanaz a helyzet nálam is, mint a videódban. Ha a legnagyobbra állítom a négyzetháló osztását, akkor teljesen olyan, mint nálad, ha a legkisebbre, szinte észre sem vehető. A színmélység állítása nálam se oldja meg a gondot.
Érdekes, hogy eddig észre sem vettem ezt, ezután lehet, hogy mindig erre fog figyelni a szemem. Talán érdemes lenne jelezni a problémát a szoftvergyártónak.
Megnéztem a laptopon is, azon tökéletesen követi mint az 5.0-ban.
Mindkét gép, a desktop, és a laptop is közel azonos teljesítmény, Dual,2GHz felett. Csak a video más, de önmagában az sem gyenge. Szóval ez kompatibilitás gond lesz sajnos Üdv.
Megnéztem én is videódat, és a 6-os verziót nálam (nekem már nincs 5-ös a gépemen).
Ne zárjuk ki hogy hibás a következtetésem, de szerintem nem a "lemaradás" a jó szó, hanem a "kivárás". Az elemzés kedvéért tételezzük fel, hogy nem összevissza rángatjuk a kurzort, hanem kimondottan lassan mozgatjuk (mert így látszik mit történik). A raszter beállított mérete mindegy, de célszerű annyira felnagyítani, hogy néhány cm-es legyen egy négyzet a képernyőn. Azt tapasztalom, hogy a vezetősáv csak akkor ugrik a következő rácspontra, ha már "tudja" hová kell ugornia. Pl ha vízszintesen húzod a kurzort, akkor ameddig az el nem éri a szomszédos raszterponthoz vezető út felét, addig nem történik semmi, de után azonnal ráugrik az irányba eső rácspontra. Ha a mozgás 45°-os, akkor is ez a helyzet, csak akkor átlóban kell az elérni kívánt rácspontnak megfelelő "negyedrészek" valamelyikét. Ha gyorsan átrántod a kurzort a teljes képernyőn, akkor valóban van egy nagyon pici (alig érzékelhető) lemaradás, de szerintem ez csak a képernyő animáció frissitéséből ered. Ha nem tévedek a következtetésemmel, akkor ez egy kimondottan logikus megjelenítési mód, ami számomra egyáltalán nem zavaró, sőt inkább nyugisabb tőle a rajzoló felület. (Megjegyzem, egyéb neves grafikus programok pontosan ugyanígy viselkednek, ha a raszterre ugrás módjuk be van kapcsolva). A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2014
Vizsgáljuk meg a következőket:
A raszterre ugrás hogyan történik? Nálam az 5.0 esetén, ha eléri a raszter felét, akkor ugrik át a következőre. A 6.0 esetén mi a helyzet? Ott mikor ugrik át egyik raszterről a másikra? (Ha csak az utolsó negyedben, vagy már csak akkor, amikor odaér a raszterhez, akkor teljesen helyes Alkotó társunk elmélete) Nos? Hogy van?
A 6-osban is a távolság felének elérése után ugrik. A "negyed" akkor kap értelmet ha nem vonalban, hanem síkban gondolkozunk, mert akkor egy raszternyi négyzetet 4 negyedként értelmez a program, és attól függően melyik negyedben van a kurzor, a hozzá tartozó sarokra fog ugrani a vonalunk vezérpontja.
Firkantottam egy ábrát, amin próbáltam szemléltetni a leírtakat. Egy rasztert felnegyedeltem, és A-B-C-D vel jelöltem a síknegyedeket, illetve ugyanígy a hozzájuk tartozó sarokpontokat. Ha mondjuk a C negyedben van a kurzor, akkor a C sarokpontra fog ugrani a rajzolt vonalunk.
Szia !
Nyilván tudnia kell hova megy, hova kell ugrani. De, ha nyomom a Ctrl-t akkor nincs raszter hanem folyamatos követés, igy nem kell várakozni a hova ugrásra. És a hova ugrás kiszámolása sem tarthat látható ideig ha csak nem ZX spektrumon futtatom a programot. Másik amit reggel írtam. Idézet: „Megnéztem a laptopon is, azon tökéletesen követi mint az 5.0-ban.” Ctrl nyomás nélkül sem marad le a kurzortól. Itt sajnos video megjelenítés, driver, VGA kártya...stb kompatibilitási problémák lesznek. Üdv.
Tanácstalan vagyok.
Ha a grafikus környezet okozná a hibát, akkor annak az 5-ös verziónál is elő kellene jönni. Amit én észlelek az nem tűnik hibának, illetve aligha van a programnak jelentős grafikai igénye. Esetleg a két változat zavarhatja egymást a gépeden, de ennek se adnék túl nagy esélyt.
Sziasztok!
Ha jól sejtem, lötstop rétegnél (Solder mask), akkor van beállítva a réteg, mikor rákattintok egy elemre, és elfehéredik. Mivel ugye a vezetősávokat kell ellátni a lakkal, így azokat az elemeket kell kijelölni? Vagy fordítva, tehát azokat, amiket forrasztani akarunk?
A maszk rétegen azok a felületek vannak (csak), amiket nem akarsz lakkozni, tehát forraszthatóak lesznek.
Ezt nagyjából magától generálja a program minden forrpontra, csak akkor kell belepiszkálni, ha mondjuk bizonyos vezetősávokat esetleg szigeteket is be akarsz vonni a halmazba. A dolog egyébként nagyon egyszerű, a leírásomban megtalálod.
Üdv : Megrajzoltam egy nyák rajzolatot,amin rajta vannak a alkatrészek is ,hogy lehet azt megcsinálni hogy ha kinyomtatom akkor ne legyen rajta a alkatrészek, csak simán a vezetősávok.
Remélem jó irtam le. Köszi. Újonc ebbe még.
Az alkatrészek az S1,S2 rétegen vannak, a vezetősávok a C1,C2 rétegen.
Nyomtatáskor az S1,S2 rétegtől ki kell venni a jelölést és csak a nyomtatandó előtt kell meghagyni.
Szuper, így már értem. Köszönöm a választ!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |