Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Keresd meg blasz-t neki van 2x350w-os eladó erősitője, ST151-es tunningolt változata, ha olcsóbban megépited mint ő árulja megeszem a kalapom...
Van hozzá egy-két kisebb alkatrészem,és egy 500w/2x36VAC-toroid trafóm.
TIP-tranyókból(142,147,stb) ki lehet valami érdemeset hozni.
Nekem elég lenne egy max.250w-os vég. Nem akarom a hangszórókat széthajtani.
Az csak tőled függ mennyire tekered a hangerőt,lehet 1000w véget is 200w hallgatni
Igen igazad van. Végig néztem néhány száz oldalt itt a témában,de sajnos nem nagyon jutottam előrébb hogy mi is legyen építve.
2x36Vac-ból 2x50v-lesz, abból nem tudsz 4-ohmon kicsikarni 350w-ot, 200w-os quadhoz elég 4 ohmra. A trafód 500VA, ez is azt mondja, hogy max 2x200w. Épitsd meg a 200-ad quadot, nem fogsz benne csalódni. Nagyon szép hangja van. Én épitettem már.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Ezt : Bővebben: Link
TIP 147 egy darlington pnp tranzisztor, nem jó neked, a TIP142 egy npn ez 100v-os, egy pár elég lehet a 100w-os quadhoz. 2 pár a 200w-os hoz 4 ohmra. Két csatornához kell 8 db.
Nem neked ajánlom Gáborom, attól, hogy te nem szereted, műszakilag etalon erősitő. Na majd egyszer megviccellek, viszek egy quadot, ami nem az lesz. Mondjuk az az ST monster egy szép darab!
Az első gondolatom quad építése volt,de őszintén szólva még nem volt alkalmam igazán tesztelni egyet sem,így vele kapcsolatban nincs viszonyítási alapom.
TIP-végekkel már tesztelgettem kicsit erősebbeket is és meglepően jól teljesítettek. STK-ick -ből is egy jó néhányat. Nagyon szép dinamikus hangjuk van,viszont a rossz tapasztalatom velük az hogy elég hamar el szállnak.
Épp készül egy 100w-os csak kifogytam az 1mm-es zománcból. 160cm kellene már csak, erre nem elfogy......
A 3. amivel szemezgettem az a PA300. Nem tudom hogy ő milyen lenne?
Igen azért írtam úgy hogy 142-147-egybetartozóan.
Szia! A VF2 témában nézd meg a 270W-os változatot!
ok átböngészem.
A párhuzamos tda7293 milyen lenne?
A TDA7293-ból ±50V 4 ohm-ra hármat kéne párhuzamosítani. A kivehető teljesítmény 200W körül várható.
Köszönöm.
Átböngészgettem a vf2 témát,elég ígéretesnek tűnik.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!! (@reloop, @Baxi, @Alkotó, @lukacsp) Remélem nem hagytam senkit ki a sorból! Ha mégis elnézést kérek!
Sikerült teljes mértékben brumm mentesre megcsinálni az erősítőt teljes kivezérlésnél is! Még egyszer köszi mindenkinek!
Megtaláltam amit kerestem, a TIP-ekből ez épithető a legegyszerűbben. Bővebben: Link Alul a linken letölthető a nyák rajz, meg minden.
Nos, ismét elakadtam a Danksk-kal. A loudness nem erősÍt hanem kiveszi a közép egy nagy részét. Ez ilyen gyárilag? Rádió üzemmódban a LO gomb benyomása után elnémul, erősÍtő állásban hibátlan. Bármi ötlet?
Szia! A loudness ilyen formában is ellátja a feladatát.
A LO lokális vétel, erős helyi adónál van jelentősége.
Ebben a készülékben sajnos ilyen gyárilag, nem loudness- hez kialakított potit használnak.
A loudness kapcsolót a fül fiziológiai természetéhez találták ki. Ez röviden arról szól, hogy kis hangerőnél bizonyos szintű mély és magas emelést csinál az átvitelben, mivel a fül a közép tartományra érzékenyebb . Ezért hallod úgy, mintha a közepet venné ki.
Egy jól megtervezett loudness áramkör bizonyos hangerő szint felett nem befolyásolja számottevően az átvitelt.
Szia!
ErősÍtő üzemmódban pedig mélyhangot szűr? Ötletes mit ne mondjak Dansk-ot akartam Írni. A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
Sajnos ebben a készülékben nem így működik, hangerőtől független, nagyon rossz megoldás amit alkalmaznak.
Videotonhoz (pl:EA6383S, RA6363S-hez) szoktam, mert olyanon van egy ideje.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |