Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Idézet: „Ha teljesen le van tekerve a hangerő csendben van..” Ez nagyon fontos információ. Ezek szerint a táp szűrése rendben. A zaj a potenciométer előtti, utáni vezetéken vagy magán a potin jut be. A jelvezeték, mint már írtam, legyen árnyékolt kivitelű. Ennek hiányában a jel és a test szálak összesodrásával lehet még valahogy ellavírozni. A potenciométer házát, amennyiben fémből van a test kell kötni. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
Napokban próbálok árnyékolt vezetéket szerezni és újra kábelezni. De remélhetőleg sikerrel mert ez már a 3. kábelezésem lesz.
Így néz ki a panel eleje, és hangerőszabályzó potmétere.
Ezzel a potenciométerrel nincs tennivalód. Azt lenne jó látni, a jelforrást hogyan kötötted össze ezzel az erősítővel.
Sziasztok! Van egy JVC MX-77 erősítőm! A gond az, hogy szól, szól, már szinte tojást lehet rajta sütni, olyan meleg, de a ventillátor nem indul benne be. A ventillátor működik. Kipróbáltam. Egyszerűen nem indítja be a ventillátort. Direkt járatom majdnem maxon, hogy melegedjen, hátha beindul, de nem. Mi lehet a baj? Lehet, hogy direkt vár ilyen sokáig?
Elkészítettem a képeket.
A panelemen bemenethez 2db szál megy ezt vezettem az RCA-ból a panelhez. A 2db RCA csatlakozót a megfelelő polaritással áthidaltam a 4db bemenet hiányában így tudtam megoldani. Középső csatlakozónál a test azt összekötöttem kondenzátoron lévő testtel.
Több kérdésem is felmerült ahogy a képeket nézegettem.
Ez egy sztereó erősítőnek tűnik. Miért csak a "R" feliratú azaz "jobb" oldali hangszóró kimenetet kötötted be? Miért közösítetted a két bemeneti RCA-t? (Egyik a bal, másik a jobb oldali vonali jelet kéne fogadja.) Hangszóró kimenetet úgy látom vékony árnyékolt kábellel kötötted, az nem túl nyerő. Inkább olyasmivel kéne kötni, amivel a tápkábeleket. A tápon azt látom, hogy szimmetrikus tápnak van kötve, az erősítőnek viszont csak szimpla táp kell. Jól gondolom? Idézet: „Miért csak a "R" feliratú azaz "jobb" oldali hangszóró kimenetet kötötted be?” Azért, mert előbb ha az egyik oldal már jó, és nincs brumm,búgás zúgás utána szerettem volna nekilátni a másik oldalnak. Idézet: „Miért közösítetted a két bemeneti RCA-t? (Egyik a bal, másik a jobb oldali vonali jelet kéne fogadja.)” Tudtommal az RCA-nak, hogy szóljon 2db csatlakozási pont kell, az előző posztomnál látszódik, hogy a panelen csak 3db bemenethez való csatlakozás található. De akkor kérlek rajzal szemléltesd nekem, hogyan is kellene bekötnöm. Idézet: „Hangszóró kimenetet úgy látom vékony árnyékolt kábellel kötötted, az nem túl nyerő. Inkább olyasmivel kéne kötni, amivel a tápkábeleket.” Átfogom kábelezni olyannal, mint a tápkábelek. Idézet: „A tápon azt látom, hogy szimmetrikus tápnak van kötve, az erősítőnek viszont csak szimpla táp kell.” Igen jól gondolod, talán ezt is máshogy kellene átkötnöm?! ![]()
OK, értelek. Rajzoltam egy rajzot, mellékelve.
![]()
Köszönöm!
Nagyon profi holnap meg is csinálom a rajzalapján és megírom a fejleményeket! ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2014
Egy kérdésem lenne a PDF-ben lévő RCA csatik sasszitól elszigetelve. Mitől is kell pontosan elszigetelni?!
![]()
Szerintem a sasszi a kérdés.
Látom már kaptál segítséget. A képről pont a lényeg maradt le, miként kötötted a jelet az erősítőhöz. A végfok panelen az a "+ test -", nem inkább a L GND R, azaz két csatorna bejövő jele és a közötte a test akarna lenni?
Írod: a középső csatlakozónál lévő testet összekötötted a kondenzátoron lévő testtel. Ez sajnos hiba volt, ha jól értelmezem a leírtakat.
De igazad van! Igen a kondi testel kötöttem össze. Remélhetőleg egy alkatrész se károsodott. Holnap bekötöm a PDF alapján az erősítőt. És irom sikerült-e
![]()
Így van csak még nem kaptam választ :/
![]()
Bocs, a készülék házát hívjuk így, ez ha jól tudom egy francia nyelvből eredő szakzsargon. De most már majd tudod.
![]()
Köszönöm igy már érthető számomra is!
![]()
Sziasztok! Vam egy Dansk erősÍtőm, az egyik végfokon 32V DC mérhető. Mi adhatta meg magát?
A vég-, és meghajtó tranzisztorok. Ha tranzisztoros a Dansk erősítő. Ha IC-s, akkor az IC.
Üdv. Adott egy jól működő 5.1-es ketyere, viszont TDA2030-ak vannak benne, a feladat az lenne, hogy kicsit másmilyen legyen. Ha szimplán kiforrasztom a TDA-kat és a bemeneti lábakra külön-külön kötök egy-egy egyforma erősítőpanelt annak kimeneteit pedig a TDA kimeneti lábaira kötve külön tápról üzemeltetve működhet a dolog? Azaz a végfok IC-ket erősítő panelekkel váltanám ki, avagy célszerű távolabb az eredeti IC-től csatlakozni.
Sziasztok! Van egy JVC MX-77 erősítőm! A gond az, hogy szól, szól, már szinte tojást lehet rajta sütni, olyan meleg, de a ventillátor nem indul benne be. A ventillátor működik. Kipróbáltam. Egyszerűen nem indítja be a ventillátort. Direkt járatom majdnem maxon, hogy melegedjen, hátha beindul, de nem. Mi lehet a baj? Lehet, hogy direkt vár ilyen sokáig?
Látom nem adod fel.
![]()
Már mindent megnéztem, mértem.. stb. Egyszerűen nem vezérli a ventillátort
![]()
Szia! Már azt hittem, hogy találtam hozzá rajzot, de mégse. Neked van esetleg?
Ha nem tudsz úrrá lenni felette építs külön szabályzót.
Válaszd le a termisztort éss melegítsd meg pákával, ha akkor sem indul el, akkor valami döglött. Ha tudsz mérd a hőmérsékletet 110°C fölé ne menj.
Sziasztok!
A napokban szert tettem 2db PA hang(fal)sugárzóra 350w/db-4ohm. Szeretnék építeni nekik valami kis ütős erősítőt ami árban és időben is(munka miatt kevés idő),jól kivitelezhető,tudna valaki valamit ajánlani. Köszönöm. ui:Van egy tda7294-erőlködőm, de az egy kicsit kevésnek bizonyult hozzá A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Ilyesmit nem nagyon lehet olcsón csinálni, olyan kapcsolásokat keress ami +-65V környékéről megy.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |