Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Keresd meg blasz-t neki van 2x350w-os eladó erősitője, ST151-es tunningolt változata, ha olcsóbban megépited mint ő árulja megeszem a kalapom...
Van hozzá egy-két kisebb alkatrészem,és egy 500w/2x36VAC-toroid trafóm.
TIP-tranyókból(142,147,stb) ki lehet valami érdemeset hozni.
Nekem elég lenne egy max.250w-os vég. Nem akarom a hangszórókat széthajtani.
Az csak tőled függ mennyire tekered a hangerőt,lehet 1000w véget is 200w hallgatni
Igen igazad van. Végig néztem néhány száz oldalt itt a témában,de sajnos nem nagyon jutottam előrébb hogy mi is legyen építve.
2x36Vac-ból 2x50v-lesz, abból nem tudsz 4-ohmon kicsikarni 350w-ot, 200w-os quadhoz elég 4 ohmra. A trafód 500VA, ez is azt mondja, hogy max 2x200w. Épitsd meg a 200-ad quadot, nem fogsz benne csalódni. Nagyon szép hangja van. Én épitettem már.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Ezt : Bővebben: Link
![]()
TIP 147 egy darlington pnp tranzisztor, nem jó neked, a TIP142 egy npn ez 100v-os, egy pár elég lehet a 100w-os quadhoz. 2 pár a 200w-os hoz 4 ohmra. Két csatornához kell 8 db.
Nem neked ajánlom Gáborom, attól, hogy te nem szereted, műszakilag etalon erősitő. Na majd egyszer megviccellek, viszek egy quadot, ami nem az lesz.
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Az első gondolatom quad építése volt,de őszintén szólva még nem volt alkalmam igazán tesztelni egyet sem,így vele kapcsolatban nincs viszonyítási alapom.
TIP-végekkel már tesztelgettem kicsit erősebbeket is és meglepően jól teljesítettek. STK-ick -ből is egy jó néhányat. Nagyon szép dinamikus hangjuk van,viszont a rossz tapasztalatom velük az hogy elég hamar el szállnak.
Épp készül egy 100w-os csak kifogytam az 1mm-es zománcból. 160cm kellene már csak, erre nem elfogy......
![]()
A 3. amivel szemezgettem az a PA300. Nem tudom hogy ő milyen lenne?
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Igen azért írtam úgy hogy 142-147-egybetartozóan.
Szia! A VF2 témában nézd meg a 270W-os változatot!
ok átböngészem.
A párhuzamos tda7293 milyen lenne?
A TDA7293-ból ±50V 4 ohm-ra hármat kéne párhuzamosítani. A kivehető teljesítmény 200W körül várható.
Köszönöm.
Átböngészgettem a vf2 témát,elég ígéretesnek tűnik.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!! (@reloop, @Baxi, @Alkotó, @lukacsp) Remélem nem hagytam senkit ki a sorból! Ha mégis elnézést kérek!
![]() Sikerült teljes mértékben brumm mentesre megcsinálni az erősítőt teljes kivezérlésnél is! Még egyszer köszi mindenkinek! ![]()
Megtaláltam amit kerestem, a TIP-ekből ez épithető a legegyszerűbben. Bővebben: Link Alul a linken letölthető a nyák rajz, meg minden.
Nos, ismét elakadtam a Danksk-kal. A loudness nem erősÍt hanem kiveszi a közép egy nagy részét. Ez ilyen gyárilag? Rádió üzemmódban a LO gomb benyomása után elnémul, erősÍtő állásban hibátlan. Bármi ötlet?
Szia! A loudness ilyen formában is ellátja a feladatát.
A LO lokális vétel, erős helyi adónál van jelentősége.
Ebben a készülékben sajnos ilyen gyárilag, nem loudness- hez kialakított potit használnak.
A loudness kapcsolót a fül fiziológiai természetéhez találták ki. Ez röviden arról szól, hogy kis hangerőnél bizonyos szintű mély és magas emelést csinál az átvitelben, mivel a fül a közép tartományra érzékenyebb . Ezért hallod úgy, mintha a közepet venné ki.
Egy jól megtervezett loudness áramkör bizonyos hangerő szint felett nem befolyásolja számottevően az átvitelt.
Szia!
ErősÍtő üzemmódban pedig mélyhangot szűr? Ötletes mit ne mondjak ![]() Dansk-ot akartam Írni. A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
Sajnos ebben a készülékben nem így működik, hangerőtől független, nagyon rossz megoldás amit alkalmaznak.
Videotonhoz (pl:EA6383S, RA6363S-hez) szoktam, mert olyanon van egy ideje.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |