Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A 850µF-os helyett tehetsz 1000-eset csak az a fontos, hogy 105°C-os legyen és persze elférjen a helyén.
Sziasztok!
nekem két ilyen kondi kellene, mert ezekkel nem működik a hegesztőgépem, nagyfesz része! Bővebben: Link Ennek mik az adatai? Azt látom, hogy 5000 voltos, de a többi kínai! Ha tud valaki segíthetne! Nagyon hálás lennék! Köszönöm!
Ok!
Nagyon köszönöm! Még az a kérdés, hogy a régi kondi, azt hiszem, impulzus kondenzátor, az helyett jó lenne ez?
Sziasztok!
Van egy rég típusú fórgopotméteres asztali lámpám, és abban találtam két kondenzátor, amire a következők vannak írva: I. P. R. S. , HC. 2447, 0,18 μF ±20 % , 630 V cc, 25/085/21, 9.1987. Az lenne kérdés , hogy tudja e valaki, hogy létezik e még ilyen fajta valahol , vagy mivel lehet helyettesíteni. A kondik közvetlen a nyáklapra vannak forrasztva. Köszönöm előre is a válaszokat.
Sziasztok!
Segítséget kérek tőletek. Vettem egy ventilátort, és szeretném bekötni megfelelő kondikkal. A ventilátorból 4 kábel jön ki, kék, barna, fekete és zöld-sárga. Ha valaki megmondaná, hogy mekkora és milyen kondit és hova kössek, hogy működjön, nagyon hálás lennék. Köszönöm!
Hello!
Kezdő kérdésem lenne. Ha kondenzátor kapacitás mellet nincs mértékegység akkor azt Faradban kell érteni? (pl. C1 0.1).
Általában ha nincs mértékegység akkor az uF. 0.1uF=100nF, de ezt országa és szabványa válogatja. Mondjuk a szabványos amerikai jelölés nem nagyon ismeri a nF mértékegységet. Mindent pF vagy µF-ban ad meg. A keleti régióról ne is beszéljünk. Sokszor a szakemberek is csak mérés útján jutnak pontos információkhoz egy kondenzátorról.
Erről lenne szó:Bővebben: Link
Pontosan melyik kondenzátor kapacitásértékére lennél kíváncsi?
Mivel csak összesen négy kondenzátor van a kapcsolásban így:
C1: 22pF trimmerkondenzátor C2: 220nF C3: 100nF C4: 100-1000uF
Sziasztok! Mivel nagyon óvatos vagyok, ezért szeretném ha valaki megírná nekem, hogy a kondenzátornál számít-e az, hogy melyik kivezetésére melyik kábel jön? Felcserélhető-e nyugodtan, vagy sem?
Azért kérdem, mert egy régi, de jól mosó Hajdú mosógépemben kiment a kondenzátor. (450 V, 16 mikroF.) Találtam itthon egy másikat, de nem tudom melyik "pólusra" melyik kábelt kell kötni, mert semmilyen megkülönböztető jel nincs rajta. Segítő választ előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
Itt nem számít, mert váltófeszültségű üzemi kondenzátorról van szó.
Ahol számít, ott jelölve van a kondenzátor pólusa.
Nagyon köszönöm a gyors és hasznos választ!
Szia mindenkinek! Egy 10 µF 63 V 85 C(fok) kondit kellene kicserélnem. arról győzködtek, hogy a 10 µF 63 V -40 +110 C még jobb is 15 forintért. Előbbi kék, másik fekete, de gyanítom, másban is különböznek...
Tényleg jobb, a hőtűrése nagyobb, valószínűleg alacsonyabb az ESR értéke is, ez is jobb. Ahova neked kell, szinte biztos, hogy mindegy. Vedd meg nyugodtan.
A színe ne kedvetlenítsen el, ezek az elterjedt színek, kevés pl. a rózsaszín.
Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy vannak ezek a régi magyar fémházas elko kondik.Van amelyik 50+50µF-os,van amelyik három összetett kapacitásból áll.Nekem mindenféle van,de most csak az érdekelne hogy amelyiknek kettő kivezetése van(50+50uF),azt hogyan kell bekötni,egyáltalán hogyan kell a mínuszt bekötni?Válaszotokat köszönöm szépen!
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
A negatív az aluház. Remélhetően megvan még az a nagy csavar, amire felerősítheted. Régen volt még hozzá szigetelő, és forrfüles alátét is, Ha szigetelten kellett felszerelni a sasszira.
Létezik még nyákos változat is, ott is a ház a - pólus. Némelyiken az egyik + kivezetés mellett láthatsz piros pöttyöt, azt kell pufferkondinak használni.
Köszönöm az infót, tehát nincs benne trükk! Attól féltem, hogy netán valami "öngyógyító" kivitel - bár a gázkazán gyújtó áramkörében nem csinálna bajt, legfeljebb nem gyújtana be... mint most. (Rózsaszínből azért vennék tartalékba... ) Köszönöm még egyszer!
Az öngyógyító az pl. X2-vel van jelölve és inkább nF nagyságrendű, valamint több száz V-os szokott lenni.
Az X2 azt jelenti: Nem megy zárlatba hiba esetén. Öngyógyuló kondi nincs, csak bizti.
Igen, értem én, csak azt nem tudom mire vélni, hogy az egyik gyártmány látszólag azonos paraméterekkel 5 forint, a másik meg majdnem száz. De a kereskedelem egy másik szakterület... (Granpa megjegyzése ül, én azért írtam idézőjellel.) Olyat találtam még, hogy: 1000 óra - gondolom szélső értékre minimum ennyi. Mindegy, vettem 15 forintért, ha kell, majd megint felfűtöm a pákát...
Őngyógyítónak nevezik a fémezett papírkondit. (pl. motorindító, vagy fénycsöveknél használatos fázisjavító kondi) Ez azért van, mert átütés, zárlat esetén a papír szigetelőre felvitt vékony fémréteg az átütéskor elpárolog, és megszűnik a zárlat. Műanyag dielektrikomú kondiknál ez a jelenség nem áll fenn.
Egy kondenzátor jóságát a dielektrikum vesztesége határozza meg. Ez a nagy árkülönbség oka. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
Itt az eredeti, honnan tudom, hogy ez melyik minőség?
Közönséges elektrolit kondi. Biztos nem öngyógyuló, ha kihúzod a lábát felborul (valós, és átvitt értelemben is) hiába dugod vissza.
Sziasztok!
Egy erősítőbe szeretnék pufferkondit cserélni, a gyári 2 x 50V 4700µF -t 10000µF -re. A problémám csak az, hogy az 50V -s példányok nem férnek el egymás mellett. Rámértem a terheletlen kondikra és 35,38V van rajtuk, a 35V 10000µF -s kondik meg szépen elférnek, a kérdés csak az, hogy mennyire viselik el azt a 0,38V -s túltöltést? |
Bejelentkezés
Hirdetés |