Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kondenzátor

Témaindító: Alba, idő: Nov 30, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   65 / 102
(#) kadarist válasza Paler hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Szia!
A 850µF-os helyett tehetsz 1000-eset csak az a fontos, hogy 105°C-os legyen és persze elférjen a helyén.
(#) sunesz hozzászólása Máj 7, 2014 /

Sziasztok!
nekem két ilyen kondi kellene, mert ezekkel nem működik a hegesztőgépem, nagyfesz része!
Bővebben: Link Ennek mik az adatai? Azt látom, hogy 5000 voltos, de a többi kínai! Ha tud valaki segíthetne! Nagyon hálás lennék! Köszönöm!
(#) kadarist válasza sunesz hozzászólására (») Máj 7, 2014 /

Szia!
332 azaz 3300pF vagyis 3,3nF.
(#) sunesz válasza kadarist hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Ok!
Nagyon köszönöm! Még az a kérdés, hogy a régi kondi, azt hiszem, impulzus kondenzátor, az helyett jó lenne ez?
(#) kadarist válasza sunesz hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Igen, jó lesz.
(#) sunesz válasza kadarist hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Nagyon köszönöm a válaszod!
(#) tranzformátor hozzászólása Jún 22, 2014 /

Sziasztok!

Van egy rég típusú fórgopotméteres asztali lámpám, és abban találtam két kondenzátor, amire a következők vannak írva: I. P. R. S. , HC. 2447, 0,18 μF ±20 % , 630 V cc, 25/085/21, 9.1987.
Az lenne kérdés , hogy tudja e valaki, hogy létezik e még ilyen fajta valahol , vagy mivel lehet helyettesíteni. A kondik közvetlen a nyáklapra vannak forrasztva.

Köszönöm előre is a válaszokat.
(#) Bergi hozzászólása Júl 4, 2014 /

Sziasztok!

Segítséget kérek tőletek.
Vettem egy ventilátort, és szeretném bekötni megfelelő kondikkal.
A ventilátorból 4 kábel jön ki, kék, barna, fekete és zöld-sárga.
Ha valaki megmondaná, hogy mekkora és milyen kondit és hova kössek, hogy működjön, nagyon hálás lennék.

Köszönöm!
(#) Massawa válasza Bergi hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

A barna meg a fekete közé kell 2 µF/400V
(#) Raspun hozzászólása Aug 4, 2014 /

Hello!
Kezdő kérdésem lenne. Ha kondenzátor kapacitás mellet nincs mértékegység akkor azt Faradban kell érteni? (pl. C1 0.1).
(#) 20sz Jófiú válasza Raspun hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Általában ha nincs mértékegység akkor az uF. 0.1uF=100nF, de ezt országa és szabványa válogatja. Mondjuk a szabványos amerikai jelölés nem nagyon ismeri a nF mértékegységet. Mindent pF vagy µF-ban ad meg. A keleti régióról ne is beszéljünk. Sokszor a szakemberek is csak mérés útján jutnak pontos információkhoz egy kondenzátorról.

Erről lenne szó:Bővebben: Link

Pontosan melyik kondenzátor kapacitásértékére lennél kíváncsi?

C3 C2

Mivel csak összesen négy kondenzátor van a kapcsolásban így:
C1: 22pF trimmerkondenzátor
C2: 220nF
C3: 100nF
C4: 100-1000uF
(#) fiatos hozzászólása Aug 5, 2014 /

Sziasztok! Mivel nagyon óvatos vagyok, ezért szeretném ha valaki megírná nekem, hogy a kondenzátornál számít-e az, hogy melyik kivezetésére melyik kábel jön? Felcserélhető-e nyugodtan, vagy sem?

Azért kérdem, mert egy régi, de jól mosó Hajdú mosógépemben kiment a kondenzátor. (450 V, 16 mikroF.) Találtam itthon egy másikat, de nem tudom melyik "pólusra" melyik kábelt kell kötni, mert semmilyen megkülönböztető jel nincs rajta. Segítő választ előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
(#) brato válasza fiatos hozzászólására (») Aug 5, 2014 /

Itt nem számít, mert váltófeszültségű üzemi kondenzátorról van szó.
Ahol számít, ott jelölve van a kondenzátor pólusa.
(#) fiatos válasza brato hozzászólására (») Aug 5, 2014 /

Nagyon köszönöm a gyors és hasznos választ!
(#) hapci hozzászólása Aug 18, 2014 /

Szia mindenkinek! Egy 10 µF 63 V 85 C(fok) kondit kellene kicserélnem. arról győzködtek, hogy a 10 µF 63 V -40 +110 C még jobb is 15 forintért. Előbbi kék, másik fekete, de gyanítom, másban is különböznek...
(#) Inhouse válasza hapci hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Tényleg jobb, a hőtűrése nagyobb, valószínűleg alacsonyabb az ESR értéke is, ez is jobb. Ahova neked kell, szinte biztos, hogy mindegy. Vedd meg nyugodtan.
A színe ne kedvetlenítsen el, ezek az elterjedt színek, kevés pl. a rózsaszín.
(#) suhanc92 hozzászólása Aug 18, 2014 /

Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy vannak ezek a régi magyar fémházas elko kondik.Van amelyik 50+50µF-os,van amelyik három összetett kapacitásból áll.Nekem mindenféle van,de most csak az érdekelne hogy amelyiknek kettő kivezetése van(50+50uF),azt hogyan kell bekötni,egyáltalán hogyan kell a mínuszt bekötni?Válaszotokat köszönöm szépen!
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
(#) pucuka válasza suhanc92 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

A negatív az aluház. Remélhetően megvan még az a nagy csavar, amire felerősítheted. Régen volt még hozzá szigetelő, és forrfüles alátét is, Ha szigetelten kellett felszerelni a sasszira.
Létezik még nyákos változat is, ott is a ház a - pólus.
Némelyiken az egyik + kivezetés mellett láthatsz piros pöttyöt, azt kell pufferkondinak használni.
(#) hapci válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Köszönöm az infót, tehát nincs benne trükk! Attól féltem, hogy netán valami "öngyógyító" kivitel - bár a gázkazán gyújtó áramkörében nem csinálna bajt, legfeljebb nem gyújtana be... mint most. (Rózsaszínből azért vennék tartalékba... ) Köszönöm még egyszer!
(#) Inhouse válasza hapci hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Az öngyógyító az pl. X2-vel van jelölve és inkább nF nagyságrendű, valamint több száz V-os szokott lenni.
(#) granpa válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Az X2 azt jelenti: Nem megy zárlatba hiba esetén. Öngyógyuló kondi nincs, csak bizti.
(#) hapci válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Igen, értem én, csak azt nem tudom mire vélni, hogy az egyik gyártmány látszólag azonos paraméterekkel 5 forint, a másik meg majdnem száz. De a kereskedelem egy másik szakterület... (Granpa megjegyzése ül, én azért írtam idézőjellel.) Olyat találtam még, hogy: 1000 óra - gondolom szélső értékre minimum ennyi. Mindegy, vettem 15 forintért, ha kell, majd megint felfűtöm a pákát...
(#) pucuka válasza hapci hozzászólására (») Aug 19, 2014 / 1

Őngyógyítónak nevezik a fémezett papírkondit. (pl. motorindító, vagy fénycsöveknél használatos fázisjavító kondi) Ez azért van, mert átütés, zárlat esetén a papír szigetelőre felvitt vékony fémréteg az átütéskor elpárolog, és megszűnik a zárlat. Műanyag dielektrikomú kondiknál ez a jelenség nem áll fenn.
Egy kondenzátor jóságát a dielektrikum vesztesége határozza meg. Ez a nagy árkülönbség oka.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
(#) hapci válasza pucuka hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Itt az eredeti, honnan tudom, hogy ez melyik minőség?

Kondi.jpg

(#) pucuka válasza hapci hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Közönséges elektrolit kondi. Biztos nem öngyógyuló, ha kihúzod a lábát felborul (valós, és átvitt értelemben is) hiába dugod vissza.
(#) mythbuster hozzászólása Aug 20, 2014 /

Sziasztok!

Egy erősítőbe szeretnék pufferkondit cserélni, a gyári 2 x 50V 4700µF -t 10000µF -re. A problémám csak az, hogy az 50V -s példányok nem férnek el egymás mellett. Rámértem a terheletlen kondikra és 35,38V van rajtuk, a 35V 10000µF -s kondik meg szépen elférnek, a kérdés csak az, hogy mennyire viselik el azt a 0,38V -s túltöltést?
Következő: »»   65 / 102
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem