Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
*con kezdetű librarykban van elég pedig. Csak az Eagle keresője - hmmmmm... nem a legjobb. Amúgy úgyis csak a raszter a lényeg, azt forrasztasz be a végén amit akarsz, csak a lukméret és lábtávolság stimmeljen.
Sajnos az én régebbi verzióm nem tudja megnyitni.
köszi, hogy foglalkozol a kérdésemmel ide teszem mit is szeretnék
Szia! Ilyen autópálya indexet fillérekért kapsz egy autósboltban.... Itt inkább a mechanikai elhelyezés a kérdés, nem maga a nyák. Milyen geometriával, formával, rögzítéssel és milyen kubatúrában, milyen dobozban gondoltad ezt összehozni? AZ Eagle-el simán megcsinálom a nyákot, de nem tudom milyen alkatrészeid vannak hozzá. Azaz legalább az alkatrész elhelyezésre és az alkatrészekre ki kellene találnod valamit. Vagy kapsz egy nyákot, ami többé-kevésbé jó lesz. Nyilván nem az 555-ök dip tokja lesz a gond, hanem milyen relével, kondikkal stb. szeretnéd összerakni. Nem mellesleg ennyi alkatrész helyett már megfontolandó egy olcsóbb mikrokontroller. 1000Ft környékén ki is jön pld egy Texas launchpad.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Eagle 5.10-nél hogyan lehetséges (ha egyáltalán lehet) megoldani a következőt? Terveztem egy kapcsolást, amit egy másik panelon is szeretnék felhasználni. A .sch átmásolásával semmi gond. Az elrendezést ilyenkor csak légvezetékezve viszi át. Azonban szeretném valahogy a Board-on egyszer már kitalált elrendezést is átvinni. Ennek a megoldása érdekel
Bővebben: Link
De szerintem csak 6.x-el megy.
Köszi! Ezek szerint áttérek.
![]()
Szia!
Sajnos én nem találtam ilyen cuccot sehol sem készen. Ha találtam volna nem próbálkoznék. Az elektronikához nagyon kicsit konyitok csak, amennyit egy autószerelőnek kell. A mikrokontrolleres dolog biztosan kevesebb alkatrészből is állna de azt fel kell programozni amihez szintén nem értek. Sajnos. Az alkatrészek már meg vannak. Ha Te meg tudnád a panelt csinálni nekem akkor szivesen kifizetném az árát Neked. az alkatrészek képét felteszem ide. a panelba ültetés csak kisérleti elhelyezés. Üdv. Janikaa.
Ha még tudsz mondani pár adatot - megcsinálom. Mekkora a maximum méret? Hová tudod beépíteni? Hogyan fogod rögzíteni? A jelenlegi elrendezés szép és áttekinthető, de elég nagy, illetve, ha a potmétereket állítani szeretnéd, jobb lesz ha eltoljuk a tengelyeiket egymástól, hogy csavarhúzóval is hozzáférhetőek legyenek. Mennyi idő van rá? Amúgy ez nem nagy feladat - ingyen is szívesen megcsinálom, csak ne legyen belőle 100
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
Szia!
Nem sürgős, mert ha 59 évig megvoltam nélküle akkor még pár hétig is kibírom. Szerintem ez a 7x7 cm ez elfogadható méret, ha lehet még kissebb az nem baj. Egyébként azt hiszem az alsó komány burkalat alá fogom tenni. A dobozt még nem tudom de biztosan lesz valamilyen. Ha a panelt ezekhez a motyókhoz megcsinálnád nagyon hálás lennék. A potikat beállítás után kicserélném megfelelő ellenállásokra, talán de ez még nem biztos. Ja ez az egy darab kell belőle. Esetleg majd később még egy de az sem biztos. Előre is köszönöm a segítségedet. Üdv. janikaa A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
A többit viszont legyetek szívesek magán beszélgetésben folytatni!
Köszönöm. ![]()
Sziasztok!
Ritkán használom az Eaglet, kb. mindig kijön egy újabb verzió, mire használni akarom. Most az a gondom, hogyha image-be exportálom fekete-fehérben a képet, mert rajzolóba szerkeszteni akarom, akkor a Pads és Vias lyukjait a Bottomon lévő vezeték kitölti ahelyett, hogy azt üresen hagyná. Korábban ez nem volt probléma, legalábbis ahogy most visszanéztem korábbi munkáimat. (azóta gépet váltottam, csak a képeket néztem vissza) Ha PDF-be nyomtatom, akkor ott látszik a lyuk helye. Most a 16-Bottom, 17-Pads, 18-Vias, 20-Dimension rétegek vannak bekapcsolva. A 7.1-es verziót használom free módban. Tudja valaki (aki rendszeresen használja), hogy változtattak itt valamit, vagy van erre külön réteg, ami ezt a lyukat az exportált képen előcsalja? Ha a Top-ot is bekapcsolom, akkor ugyan látni a lyukakat, de a top-ra kerülő részeket is, ami most nem kell. A mellékleten látszik, hogy a poligont is használtam és hiába vannak a határaik a vezetősávok kellős közepén akkor is csinál a vezetősávok köré egy vékony elválasztást. Az izoláció 0, nem tudom mi mást lehetne még állítani, hogy eltűnjön. A rajzolóban hamar kijavítom ha máshogy nem lehet, de jobb lenne az eagle-n belül megoldani.
A poligonos problémára időközben rájöttem, a poligon nevét kell a "név" paranccsal a vele összekapcsolandó vezeték nevére módosítani, és amikor megkérdezi, akkor az "egész vezetéket" opciót kell kiválasztani. Egy-két forrszem környékén maradt valami kontúr vonal, de azokat majd a rajzoló programmal korrigálom.
A furat gondomra egyenlőre azt találtam ki, hogy a nyák sarkaiba felvettem egy-egy lyukat és ezek majd segítenek a pozicionálásban. Lesz egy kép az előző hozzászólásban leírt rétegekkel (+ hole) és egy a bottom nélkül. Így a forrszemek helyét is tudni fogom.
Szia !
Furatok: board szerkesztőben Opciók - beállítások - utolsó fül: valós furatokat kapcsold be. Az eagle is egy olyan koplett program, amit nem kell külön paintben szerkesztgetni mert tudja azt amire kitalálták
Szia!
Köszi, ez így volt nálam is, de sajnos a kapcsolgatása az exportra nem hatott. Valószínű, hogy a rutin hiánya miatt futok bele pár problémába, de ha választani kell a megoldás órákig keresése vagy a két perces "favágás" között, akkor így hobbi szinten a könnyebb megoldást választom
Szia !
Eagle-nak nem a kép export..stb a normál munka kimenete, hanem a CAM. Igy ez a negativ nyomtatás is ott van úgy ahogy kell.
Itt egy rövid szösszenet erre a problémára...megoldásra.
Favágás helyett. ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
Üdv! Eagleban lehet egy lapon másolni egy kapcsolási rajzot? Van 8db ugyanolyan rész a kapcsolásban, nem szeretném mindegyiket megrajzolni.
Itt ezen oldalon!!!, kicsit lejjebb görgetve, nem egész egy hete volt egy hivatkozás egy korábbi hozzászólásomra, amelyben megtalálod a megoldást.
Köszi, átbogarászom!
Magamtól is rájöhettem volna, CTRL jobb egérgombbal.
Sziasztok!
Hogy lehet meandert rajzolni? Elolvastam és megnéztem mindent, ami a neten elérhető róla, mégsem megy. Kiírja, hogy "kattints a meanderrel ellátni kívánt vezetékre". OK. Oda kattintok. Azután kiírja, a vezeték hosszát pl. "73,5945mm 100%" "Kattints a meander alkalmazásra". Az melyik? (gondolom nem a meander ikon, mert ha arra kattintok, kezdődik az egész elölről.) Előre is köszönöm.
A meander valahogy így működik:
Van az érpárad elnevezed foo_n és foo_p-nek. Ha elkezded valamelyiket routolni eleve a kettőt együtt vezeti majd a vezetékosztálynak vagy a DRC-nek megfelelően. Ha nem tudod tovább együtt routolni akkor az ESC-t megnyomva elengedi az egyik net-et, a másikat be tudod kötni. Ha ez megvan akkor az egyenes szakaszokba tud meandert rajzolni valahogy így: Aktiválod a meandert és kattintassz a szakaszra. Így tudsz bele hullámokat tenni közben a popupban látod a hosszkülönbségeket. Igen elég körülményes de még mindig jobb mint ULP-vel méregetni mint például ő.
Köszönöm.
Azt hiszem, most pont úgy csináltam, mint amit magam is szóvá teszek, amikor valaki kérdez: nem adtam elég info-t. ![]()
Szia !
Az nem fog menni, ívekből kellene összeállítanod.
Van egy köztes megoldás meanderre, ha tudod a pontos hosszát a 0,085 Ω-os ellenállásnak.
Kicsit favágás, de nem annyira mint a sávdarabokból összeállítás.
A meander csak vezetékpárokra használható. Ahogy niedziela is írta, vagy ívekből rakod össze, vagy a route parancsnál a megfelelő wire bend stílust választod, azzal tudsz íves sarkakat is rajzolni.
A meander funkcióval majd meg tudod mérni a vezeték hosszát. Csak azt nem értem, hogyan számolod ki a vezeték hosszából az ellenállás értékét. Ismered a rézfólia vastagságát és a fajlagos ellenállását is? Én inkább egy huzalból csinálnám.
Igy tudsz csinálni .De ami a pontosságot , illeti , illetve a tényleges ohm érték meghatározást azzal gondban leszel.És hát ott van még a maratás is ott igen csak változik az érték nem is kicsit.
Vagy szebben meanderrel, kis gondolgodás után.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |