Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ezt a LO gombot elnéztem, elő is ástam a rajzát. Az egy sávszűrő kapcsoló. A rádió üzemmóddal aligha van szoros összefüggésben, inkább valami kapcsoló kontakt hiba játszhat közre.
Gondoltam én is rá, megnézem, bár fura hogy erősitőnél működik.
Itt valami nagyon nem kóser. Az emlÍtett kapcsoló vezetékezve van összevissza. Ha jelt adok a Tape bemenetre, rádióra kapcsolom, és benyomom a kapcsolót Tape üzemmódba kapcsol. A ledek persze ugyanúgy FM módot jeleznek.
Meglett a hiba, valaki jószÍvűen gányolt és vágdosta a panelt, kábelezett összevissza. Áthidaltam ahol kellett, kivettem a kábeleket, most minden tökéletes, meglátjuk mi lesz a jobb oldallal, a végfok még nincs kész.
No, ez az amire online nincs rálátása az embernek
Sziasztok!
Adott egy Typhoon Acoustic 2.1 Basic Speaker System. 1. Az a probléma a 2.1-el, hogy bizonyos időig szól a mély része utána "elhallgat" és ez így megy váltakozva. Ki mire gyanakszik mi lehet a probléma?! Ám még nem néztem bele, de én amire gondolni tudok az az, hogy vagy valami alkatrész halt meg benne (de akkor egyáltalán nem szólna.) vagy valami forrasztási pont gyengült meg benne. Már igen öreg szegényke! 2. Valaki tudna nekem service manual-t keresni hozzá, amin megtalálom a nyáklap adatait? Én akár merre kerestem nem találtam hozzá. Valakinek valami ötlete?!
Van valamilyen negatív hatása, ha toroidokat közvetlenül egymás mellé helyeznek?
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2014
Arra tippelnék, hogy túlmelegszik a végfok IC és pihizik amíg ki nem hűl (beépített védelem).
Megjavítottam. 3db forrasztási pont elengedett. Visszaforrasztottam most megy kifogástalanul!
Köszi azért a segítséget.
Nem hiszem, hogy lenne, a toroidoknak elég kicsi a szórása. Pl. a BEAG 2 toroidot rakott egy árnyékoló lemez házba egymásra sztereó bemeneti trafóként. Pedig az elég kényes hely.
Sziasztok! TDA7297-el akarok erősítőt csinálni. Ugye van ez a standby meg mute funkciója. Hogyan kell ezeket használni? A GND-re vagy a + hoz kössem őket?
Adatlap? Van rá példa is.
Olyan kicsi a szórásuk, hogy fölé raksz egy CRT monitort 30cm-re és a bassuszra ugrál a képe. Elvileg valóban kissebb, de én mindíg csak szívok a toroidokkal erősítőben, az EI magosakkal érdekes módon nincs gondom.
Köszönöm! Az adatlapból nem sikerült rájönnöm.
Pedig az adatlapban ugyanez van.
Ez az ábra a legbeszédesebb.
Két trafó (gondolom hálózati) egymásrahatásáról van szó. Legalábbis a képről ez jön le.
Így van. Sajna kevés a helyem, (Mantra audiós tápkaszni) és van négy 150VA-es toroidom, amiket felszeretnék fűzni, Eszembe jutott, hogy gyáriban is láttam ilyen megoldást, bár nem egy elterjedt dolog.
Hátrány a több kicsinél a magasabb belső ellenállás, de most ez van. Idézet: Ebből ne csinálj gondot Szami. Nemsoká ott vagyok a toroidokért és akkor mindjárt több helyed lesz „Sajna kevés a helyem,”
Csináld külső táposra, legalább nem lesz brummos.
És ebbe akarsz belepajszerolni egy halom trafót és erősítőt?
Mondom ez egy külső táp doboza. Az erősítő egy másik kaszniban lesz.
Áhhá értem, viszont akkor azt nem, hogy miről beszélünk. Hosszú volt a nap.
Sziasztok!!!
Melyik az a TDA-erősítő ami 12 volton a legnagyobb teljesítményt adja le?
Heló, 12V-on mindegyik ugyanannyit tud, ha hidalt.
Ezt hogy érted? Mert az autóba szeretnék építeni egy erősítőt de nem tudom, hogy milyen IC-ből...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |