Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   177 / 1685
(#) még1MbR válasza zoknee hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Köszi szépen az infót! Nem is veszélyes, durvábbra gondoltam...
(#) vicsys válasza Csibi hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Nagyon köszönöm! Hálám örökké... ugye tudod?
Igényes szép munka!
(#) Doncso hozzászólása Jan 17, 2008 /

Sziasztok,unalmamban összepakoltam egy ijen kivezérlés-jelzőt valamint épülőben van Topi cikkében megjelent PIC-égető áramkör, igaz a kivez jelző csak próba panelon van még de teljesen jól müködik, az áramkörök "különlegessége" hogy törekedtem a 0Ft-os költségvetésre, persze csak kihivásból, amit itthon találtam abból gazdálkodtam. Szerintem azért annyira nem rosszak.
(#) Ashen hozzászólása Jan 17, 2008 /

szívesen mondanék rá valamit de egyiket wse tudom hogy micsoda
(#) Doncso válasza Ashen hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

A kivezérlés jelző az ami hangra ugrál, ijen ledes kijelző, deckekben van, a PIC égető meg egy PIC-programozó, számitógépet köti össze a PIC-el. Tömören.
(#) Frankye válasza Doncso hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Idézet:
„törekedtem a 0Ft-os költségvetésre, persze csak kihivásból, amit itthon találtam abból gazdálkodtam.”

Ilyet én is csináltam, nem is olyan régen...
Ha minden jól megy, lesz belőle cikk is, deguss oldalán
(#) Csibi válasza vicsys hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Köszi
Remélem nem lett túl kusza az egész
(#) Csibi válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Szia.
Egy biztos, atomerőművet nem igényelnek.
Nálam a fogyasztás, mikor csak az óra működik 170mA (12V-on). Multiplexálás miatt, maguk a csövek csak 2-3mA fogyasztanak (190V-on).
Az összfogyasztás, GPS-t is bekapcsolva fölmegy 200mA-re, ledekkel együtt pedig 220mA-re (a ledek is multiplexálva vannak).

Üdv
(#) Doncso válasza Frankye hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Kiváncsian várom kedves Frankye. Szerintem ha épp nincs mit épiteni akkor nem olyan rossz időtöltés kicsit bogarászni,hogy mi is van itthon,mit lehet belőle összerakni, tényleg csak kedvtelésből.
(#) Frankye válasza Doncso hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

OK, de még egy kis türelmedet kérem, mert még neki sem láttam a cikknek...
(#) Doncso válasza Frankye hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Rendben, csak majd egy üzenetet küldj már ha kész vagy, feltétlen megnézem! Köszi.
(#) Frankye válasza Doncso hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Rendben, megy majd a pü!
(#) kerteszsasa hozzászólása Jan 18, 2008 /

Végre elkészült a második, és végre működő pic égetőm.
Az oshon-féle égetőt építettm meg és elsőre indult.
Muszáj volt valamin kipróbálni, ezért elkészítettem az oldalon található elektronikus dobókockát.
Köszönet érte Vicsysnek.
(#) zoly15 válasza kerteszsasa hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

szép munka :eek2:
bárcsak én is eljutnák eddig de majd egyszer eljön az is...
(#) Doncso válasza kerteszsasa hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Nekem is tetszik, szép munka!!
(#) TyeDa hozzászólása Jan 18, 2008 /

Sziasztok, 1év után rászántam magam, hogy bedobozoljam a JLT-s forrasztóállomásomat. Vettem dobozt, meg öntapadós fóliát, és terveztem előlapot.

Csináltam a napokban egy JDM PIC égetőt is, ma sikerült felprogramoznom egy 16f84-est, szóval örülök, hogy működik.
(Mire elkészült, másnap találtam is a "Nullától a robotokig I" cikkben paneltervet, így kicsit fölöslegesen terveztem újat... )
Íme pár kép:
(#) levii válasza TyeDa hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Szép lett a dobozolása a forrasztónak
Gratulálok hozzá

u.i.: A pic bekötése érdekesre sikeredett

Üdv!
(#) pbalazs válasza TyeDa hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Jól néz ki ez a cucc.
Milyen öntapadós fólia kell ehhez? Meg milyen myomtató? Vagy máshogy megy?
(#) TyeDa válasza pbalazs hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

levii: PIC bekötésről annyit, h a beszoríthatólábas univerzális foglalat drága nekem, így meg minden pic-hez jók a kis csatlakozók.

pbalazs: valaki már leírta a menetét, de röviden: Vettem papírboltban A/4es öntapadós papírlapot (28ft), tintasugaras nyomtatóval (a lézer megolvasztotta és lett egy kunkori "cső" a lapból ) rányomtattam a megtervezett előlapot (FrontDesigner2), ráragasztottam a dobozra, és ráragasztottam átlátszó matt öntapadós fóliát (~120ft/m), így nem koszolódik a felirat (mosható).
(#) pbalazs válasza TyeDa hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

OK, köszi.
(#) PetAd válasza TyeDa hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Hello ez pontosan melyik JDM programozó?
(#) még1MbR válasza PetAd hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

JDM építése nem ajánlott... sokan leírták már itt. Csak jószándékú figyelmeztetés.
(#) borvendeg hozzászólása Jan 19, 2008 /

Újraterveztem a nixie órám vezérlőjét és átalakítottam hozzá egy dugasztápot íme az eredmény:
(#) uli válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

gyönyörű munka bárscak egyszer én is igy tudnék alkotni
(#) miklosch hozzászólása Jan 19, 2008 /

Megérkezett a gyártatásból a PIC16F877 kísérleti panel panelje, így össze tudtam rakni, és kipróbálni. Ezen kívül sikerült életre keltenem a weller pákaszabályzómat is.
(#) Tom025 válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Szép, szép, de nem kicsi az a trafó a dugasztápban? Nekem az 5VA-es nagyon melegszik, ami hasonló méretű mint a tiéd, pedig én trafóval állítom elő az anódfeszt, a kapcsitápnak meg még kisebb a hatásfoka...
(#) Fery válasza miklosch hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Szia
Ez gyönyörü, le a kalappal. Lehet esetleg ebből a 877-es panelból rendelni ? Érdekelne mert pont arra akarok fejleszteni, és ez nagyon tetszik. Ha lenne egy nyák annak nagyon örülnék.

Fery
(#) miklosch válasza Fery hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

3 panelt gyártattam, eddig kettőt összeraktam, a harmadik panelt meg már elígértem, de szerintem utángyártatni lehet belőle!
(#) Fery válasza miklosch hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Megtennéd, hogy rákérdezel mennyiért ? Szerintem lehet, hogy mást is érdekelne ha többen lennénk még az ár is jobb lenne. Ha nem veszélyes az ára akkor nekem kettő is lehet biztos lecsap egyikra a sóforom.
(#) miklosch válasza Fery hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Ha megtennéd, hogy körbeérdeklődsz, hogy hány darab kell, akkor megkérdezem az utánrendelést. Amikor ezt rendeltem, akkor is rákérdeztem, hogy kell-e valakinek, de nem érdeklődött senki .. Lehet, hogy érdemes újra gyártatni, mert van egy-két javítanivaló a panelen, pl a jumperek nem férnek bele a furatba, csak ha felfúrom ott, hol nem érdekes a galván, ahol számít ott meg a jumpert reszelgettem le, bár ha ez nem számít, akkor nem kell újra gyártatni. Amúgy ez nekem 4500-ra jött ki panelenként postával.
Következő: »»   177 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem