Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi szépen az infót! Nem is veszélyes, durvábbra gondoltam...
Nagyon köszönöm! Hálám örökké... ugye tudod? Igényes szép munka!
Sziasztok,unalmamban összepakoltam egy ijen kivezérlés-jelzőt valamint épülőben van Topi cikkében megjelent PIC-égető áramkör, igaz a kivez jelző csak próba panelon van még de teljesen jól müködik, az áramkörök "különlegessége" hogy törekedtem a 0Ft-os költségvetésre, persze csak kihivásból, amit itthon találtam abból gazdálkodtam. Szerintem azért annyira nem rosszak.
szívesen mondanék rá valamit de egyiket wse tudom hogy micsoda
A kivezérlés jelző az ami hangra ugrál, ijen ledes kijelző, deckekben van, a PIC égető meg egy PIC-programozó, számitógépet köti össze a PIC-el. Tömören.
Idézet: „törekedtem a 0Ft-os költségvetésre, persze csak kihivásból, amit itthon találtam abból gazdálkodtam.” Ilyet én is csináltam, nem is olyan régen... Ha minden jól megy, lesz belőle cikk is, deguss oldalán
Köszi
Remélem nem lett túl kusza az egész
Szia.
Egy biztos, atomerőművet nem igényelnek. Nálam a fogyasztás, mikor csak az óra működik 170mA (12V-on). Multiplexálás miatt, maguk a csövek csak 2-3mA fogyasztanak (190V-on). Az összfogyasztás, GPS-t is bekapcsolva fölmegy 200mA-re, ledekkel együtt pedig 220mA-re (a ledek is multiplexálva vannak). Üdv
Kiváncsian várom kedves Frankye. Szerintem ha épp nincs mit épiteni akkor nem olyan rossz időtöltés kicsit bogarászni,hogy mi is van itthon,mit lehet belőle összerakni, tényleg csak kedvtelésből.
OK, de még egy kis türelmedet kérem, mert még neki sem láttam a cikknek...
Rendben, csak majd egy üzenetet küldj már ha kész vagy, feltétlen megnézem! Köszi.
Végre elkészült a második, és végre működő pic égetőm.
Az oshon-féle égetőt építettm meg és elsőre indult. Muszáj volt valamin kipróbálni, ezért elkészítettem az oldalon található elektronikus dobókockát. Köszönet érte Vicsysnek.
szép munka :eek2:
bárcsak én is eljutnák eddig de majd egyszer eljön az is...
Nekem is tetszik, szép munka!!
Sziasztok, 1év után rászántam magam, hogy bedobozoljam a JLT-s forrasztóállomásomat. Vettem dobozt, meg öntapadós fóliát, és terveztem előlapot.
Csináltam a napokban egy JDM PIC égetőt is, ma sikerült felprogramoznom egy 16f84-est, szóval örülök, hogy működik. (Mire elkészült, másnap találtam is a "Nullától a robotokig I" cikkben paneltervet, így kicsit fölöslegesen terveztem újat... ) Íme pár kép:
Szép lett a dobozolása a forrasztónak
Gratulálok hozzá u.i.: A pic bekötése érdekesre sikeredett Üdv!
Jól néz ki ez a cucc.
Milyen öntapadós fólia kell ehhez? Meg milyen myomtató? Vagy máshogy megy?
levii: PIC bekötésről annyit, h a beszoríthatólábas univerzális foglalat drága nekem, így meg minden pic-hez jók a kis csatlakozók.
pbalazs: valaki már leírta a menetét, de röviden: Vettem papírboltban A/4es öntapadós papírlapot (28ft), tintasugaras nyomtatóval (a lézer megolvasztotta és lett egy kunkori "cső" a lapból ) rányomtattam a megtervezett előlapot (FrontDesigner2), ráragasztottam a dobozra, és ráragasztottam átlátszó matt öntapadós fóliát (~120ft/m), így nem koszolódik a felirat (mosható).
JDM építése nem ajánlott... sokan leírták már itt. Csak jószándékú figyelmeztetés.
Újraterveztem a nixie órám vezérlőjét és átalakítottam hozzá egy dugasztápot íme az eredmény:
gyönyörű munka bárscak egyszer én is igy tudnék alkotni
Megérkezett a gyártatásból a PIC16F877 kísérleti panel panelje, így össze tudtam rakni, és kipróbálni. Ezen kívül sikerült életre keltenem a weller pákaszabályzómat is.
Szép, szép, de nem kicsi az a trafó a dugasztápban? Nekem az 5VA-es nagyon melegszik, ami hasonló méretű mint a tiéd, pedig én trafóval állítom elő az anódfeszt, a kapcsitápnak meg még kisebb a hatásfoka...
Szia
Ez gyönyörü, le a kalappal. Lehet esetleg ebből a 877-es panelból rendelni ? Érdekelne mert pont arra akarok fejleszteni, és ez nagyon tetszik. Ha lenne egy nyák annak nagyon örülnék. Fery
3 panelt gyártattam, eddig kettőt összeraktam, a harmadik panelt meg már elígértem, de szerintem utángyártatni lehet belőle!
Megtennéd, hogy rákérdezel mennyiért ? Szerintem lehet, hogy mást is érdekelne ha többen lennénk még az ár is jobb lenne. Ha nem veszélyes az ára akkor nekem kettő is lehet biztos lecsap egyikra a sóforom.
Ha megtennéd, hogy körbeérdeklődsz, hogy hány darab kell, akkor megkérdezem az utánrendelést. Amikor ezt rendeltem, akkor is rákérdeztem, hogy kell-e valakinek, de nem érdeklődött senki .. Lehet, hogy érdemes újra gyártatni, mert van egy-két javítanivaló a panelen, pl a jumperek nem férnek bele a furatba, csak ha felfúrom ott, hol nem érdekes a galván, ahol számít ott meg a jumpert reszelgettem le, bár ha ez nem számít, akkor nem kell újra gyártatni. Amúgy ez nekem 4500-ra jött ki panelenként postával.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |