Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Sikerült kijavítani a problémát ami a bc212-k fordítva berakása miatt történt, ugyanis véletlenül annak idején tükröztem az urbános fóliarajzot ami ettől megfordult és az ic-t a fóliaoldalra kellett forrasztani, de megfordítottam a tranyókat és szól csak kicsit torzít. A torzítást eredményezheti esetleg a tekercsek rosszul tekercselése? nekem egy kicsit csáléra sikeredett vagy ez mástól van ?
Szia! Ha a tekercsek átmérője és menetszáma rendben akkor csak kis mértékű lehet az induktivitásuk eltérése. A Quad 405 torzítása mögött gyakran gerjedés áll. Hivatkozás, C15 nálad be van ültetve? A C9 növelésével is megpróbálkozhatsz.
Igen be van ültetve, akkor megpróbálom a C9-et növelni.
köszi a segítséget
Mikor a Quad 405 kimenetén megjelenik a tápfeszültség, az eljut a műveleti erősítő bemeneti lábára. Rosszul tűri
Kicseréltem a tranyókat 640-re mert +-63V-ról járatom és így már hibátlan.
Köszi szépen a segítséget!
Sziasztok!
Volna egy kis problémám. Kis hangerőn torzít a quad erősítőm,viszont olyan 60%-felett már teljesen tisztán és hangosan szól,viszont ha filmet nézek akkor zavar hogy ordít Lehet hogy a lineáris pótméterem rosszalkodik,vagy az előfokkal lenne baj? köszi
Hű, de emlékeztet erre az esetre. A 120pF értékén kellett korrigálni.
SEGÍTSÉG !!! a 90-es évek elején sok Quad 405-öst építettem, nosztalgiából ismét építettem 2 végfokot a Hobby Elektronika 95/8 rajz és nyák alapján. Az egyik panel beállt de másiknál a kimeneti egyenfeszültség 2mV és nem tudom eltüntetni. A fő probléma hogy kis hangerőn szépen szól de nagyobb terhelésnél elég a 47 ohmos ellenállás. Kicseréltem 2w-osra de ugyanúgy jártam elvitte a mehajtókat jelen esetben Tip 42c t de a BD 242c vel is ez történt.
A végtranyók 2N3773 asok. Mi lehet a probléma? Kezdek becsavarodni, a régi Quadjaim pöcc-röfre indultak Diszkóztak is velük nem volt semmi gond. Ui: a tápfesztis levittem +-45V ra. A segítségeteket kérném! Elektrik
Szerintem gerjed. Szkópod van esetleg?
A negativ táp oldali végtranzisztorok B- E lábán fel van forrasztva a 47nF -os kerámia kondi?
Szia! A pozitív oldali dumper végtranzisztor hibás, vagy nem érintkezik.
Köszi ! 47n kondi van, végtranyó van, szkóp nincs, egy kis idő kellene, de ha valamire jutok írok. elektrik
Berajzoltam a 47 ohm-mal párhuzamos áram útját, ami a rajta eső feszültséget korlátok között tarja. A D5, D6 szakadást kizárhatjuk, mert akkor a negatív táp jelenne meg a kimeneten.
Helló!
Elkezdtem bekábelezni a quadot és mikor kipróbáltam az egyik 22R-es ellenállás elfüstölt (képen bejelölt R35) milehet a gond? Mindent oda kötöttem ahova kellett. Segítséget köszi előre!
Akkor ott a végtranyó is elhalálozott valószínű.Valahol zárlat van.
Igazad volt kicseréltem a végtranyókat és most már pipec
Köszi mégegyszer a segítséget
Lenne még egy kérdésem a "PMC" és az "ON" az jó márka, mármint tranzisztorból?
A korábbi hozzászólásokból okulva nem akarok hamisítvány venni
Az ON az márka. Régen Motorola volt. A másikat nem ismerem.
Üdv. Olyan kérdésem volna hogy az Urban féle Quad 405-ösben az MJ15003-as végtranzisztorokat mivel tudnám helyettesíteni hogy megmaradjon ugyanúgy a 200W hangteljesítény? Mivel ezek a tranzisztorok nekem drágák ezért keresnék rá alternatívát amivel olcsóbban tudom helyettesíteni. A válaszokat előre is köszönöm.
Használhatsz két kisebb áramú tranzisztort is egy helyett, mondjuk 2N3773 vagy 2N3442-est de árba ugyanott leszel, hacsak nem tudsz bontottat.
Ezekből akkor 4db-ot kéne egy modulba beépítenem igaz? Olyan helyettesítője ami kibírja ugyan ezt a teljesítményt 1 tokon belül nincsen? Mivel sajnos a panelek már készek,de nem hittem volna hogy ilyen drága a végtranzisztor.
Igen, jól érted. Bővebben: Link Én igy oldottam meg annó, de azért mert piszok olcsón szereztem 2n3773-as tranyókat. Ha tokon belül akarod megoldani akkor nincs más lehetőség, vagy bontott MJE-k olcsón, vagy meg kell venni az újat ennyiért. Ekkora teljesitményű tranyók ennyibe kerülnek.
Akkor a sima 2N3055-ből is használható 4db? Mert abból viszont van itthon egy jó doboznyi,ha persze megfelel hozzá.
Sajnos nem , mert azok kisebb fesz tűrésűek.
Valami olyan kapcsolást tudsz ajánlani ami 8ohm-ra képes 200W-ot adni,bírja 4ohm-os terhelést,és olcsó? Nem szükséges a jó hangminőség hangosítástechnikához kell. Egyenlőre a Quad paneleket meg férrerakom,ők úgyis itthonra lesznek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |