Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van két routerem, mindegyik használhatatlan, eldobálja a kapcsolatot, elfelejti a beállításokat, sok esetben fel sem csatlakozik stb. Márkát nem írok, nem lényeges. Felötlött bennem egy igazi laikus kérdés: Vezetékes Invitel DSL internetem van, a szolgáltató által biztosított két darab elosztó+átalakítóval. /ha egyáltalán így nevezik, de gondolom tudjátok míról van szó/. Namármost van nekem pluszba egy ilyen fenntebb említett kútyü, kipróbáltam, azzal is jön a net. A kérdés: mi van akkor, ha a bejövő telefonkábelt megcsapolom és rákötöm a másik szerkentyűt is? Lesz-e így nekem net megosztásom, vagy a szolgáltató rájön a turpisságra és keményen megszívom. Ha ez a játék nem megy, sajna vennem kell egy routert.
Rákötheted , de nem érsz vele sokat .Ugyan lesz net stb , csak osztódik a sebesség , tehát lassabb lesz a net .
Egy vonalra egy modemet lehet csatlakoztatni és gyorsabb sem lesz, mert a frekvenciasáv ugyanaz marad, de szerintem nem is működne.
Hogyne működne Adott jelszóval , és felhasználó névvel bármennyi routerrel tud csatlakozni egy azon vonalra viszont sokkal lassabb lesz a net.Ugyan ez vonatkozik a wifire is .Az IP TV és ADSL2 plusz digitális vonalra viszont csak is egy készülékkel tud csatlakozni , de ott már más a router , és a vonal is .A központban társítva van a készülék a kapcsolattal , ha nem az a készülék csatlakozik , nem is tud belépni sem.De a sima ADSL vonalon ilyen nincs bármennyi modemmel vagy routerrel tud csatlakozni , de sok értelme nincs.
Ez nem ennyire egyszerű, mert ha két modemet kötünk párhuzamosa a vonalra, akkor azzal fog a központ kommunikálni, amelyikkel gyorsabban képes kapcsolatot felépíteni.
Kösz a választ.Valahogy én is így gondoltam, csak nem voltam benne biztos, hogy a szolgáltatónál nem lesz-e valami gubanc. Ez egyébként csak szükségmegoldás lenne, előbb-utóbb vennem kell egy normális routert.
Analóg ADSL vonalon ez működik , csak arra figyelj , hogy a szűrő legyen mindig a router előtt , mert akkor mihelyt internetre csatlakozol , akkor szakítani fogja a telefont vonalat , ha éppen valaki telefonálna. Viszont , ha Voip - os digitális a vonal ott már csak egy készülékkel tudsz csatlakozni netre is meg telefonnal is.Ugyanis itt már a telefonnak a vonalat a router csinálja , és nem a közvetlenül a központ.
Nos, nekem nincs a lakásban vonalas telefon, csak ez az Inviteles NET van bevezetve az oszlopról, és egy kültéri dobozból jön be a vezeték a lakásba. Ott van csatlakoztatva egy szürke dobozba, -/gondolom ez a szűrő/- és innen megy egy vezeték az "ADSL+2 Modem"be, abból meg a PC-be. Ennyit tudok elmondani, de lehet hogy nem is kínlódok vele. Nem olyan túl drága egy router. Ha nem reagálnék rögtön, az azt jelenti, hogy nem vagyok mindig gépközelben. Máskülönben kösz a választ.
Értem , de azt írtad , hogy van két routered csak ledobálgat a netről azokkal a routerekkel mi van ?
Hogy tiszta legyen a kép: van egy SMC Barricade router, ez vagy felcsatlakozik vagy nem, amikor igen, akkor meg vagy ledobálja a netet, vagy ha mégis kibir egy folyamatos üzemet, mondjuk egy napot, a következő bekapcsoláskor elfelejt minden beállítást. Már egy hűtőventillátort is szereltem rá, de azzal sem változott a helyzet. Egyébként régebben vagy három évig kifogástalanúl működött, lehet hogy csak át kellene kondizni. A másik egy angliában vásárolt BT HomeHub3 A ; ezzel meg az a gond hogy csak a BT-re hajlandó felcsatlakozni, más szolgáltatót nem fogad el. Ahogy olvastam a BT honlapján, ez valami elhibázott firmware-nek köszönhető. Létezik ugyan egy unlock program amivel lehetővé válik más szolgáltatóhoz való csatlakozás, de nekem ez bonyolúlt feltelepíteni, /-65 éves vagyok és a szürke állomány már nem olyan fürge mint régen-/ a fiam meg nem foglalkozik vele, lényeg hogy neki menjen a net. Az igazsághoz tartozik, hogy egy darabig kínlódott vele, de elunta, egyébként is Ő linuxot használ. Én jelenleg egy telenoros modemről netezek, de a mai világban teljesen felesleges két dologért fizetni. Szóval ez van.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
Az smc routert ha átkondizod , mint írtad is , akkor bizonyosan jó lesz.Én ezt tenném.
Van még egy szűk hónapom, addig még használhatom a Telenoros modemet, addig majd átgondolom, mit is csináljak.
Sziasztok
Cisco EPC3925 modemrouternél, hogy tudok web szűrést beállítani? Üdv
Üdv!
Nem igazán PC probléma, ezért is van az OFF. Nem tudja valaki, hogy kábelnetes hálózat esetén az SNR 37-39dB, a Downstream Power Level pedig 9-11dBmW értékek megfelelőek e 256QAM esetén? A modem egy Motorola SURFboard SBV5120E. A hibajelenség a következő: Letöltés közben időről időre megáll az adatátvitel, ilyenkor a ping egyre nagyobb lesz 15-30ms-ről felmegy akár ~3000ms-re is, majd "request time out". Kicsit később pedig megy tovább, majd újra megáll. Lehet ez koax kábel probléma? (jó fajta fekete rézharisnyás koax lett annak idelyén behúzva)
A Downstream Power Level dBmV, elírtam... az Upstream Power Level pedig 40dBmV
Milyen virusirtot hasznalsz? OP? Szolgaltato?
Géptől, OS-től független a dolog. A szolgáltatás önkormányzati kézben van, de elvileg Invitel, ami a Telekomtól veszi.
Azert csak megkerdeznem milyen OS-t hasznalsz?
Szia, Nálam az Downst.SNR: 21,3 Upstrt.SNR: 13,2 Db. Down Outputlevel: 11dBmV, Up: 5,4dBmV. Elméleti letöltés 10Mbit, fel 1Mbit. Nem tudom, hogy ez segít-e valamit? A hiba nem is a kábelben szokott lenni, / ha már előtte jó volt, egyébként nem a réz"köpeny", hanema dielektrum, és a külső alumínium +árnyékolás, kívül kék, ami meghatározó/ hanem az esetleges csatlakozóknál fellépő oxidáció lehet a probléma. Persze nem árt egy másik routerrel lepróbálni.
Nekem is kábelnetem van.
Az upstream folyamatosan öszeomlott. A feltöltés vivőket egymás után dobálta el a kábelmodem, eldobta a kapcsolatot majd újra szinkronizált. Itt a kábelen a szignál erősség gyenge volt. A problémát kettő gond okozta. A kábel sávszűrő "patron" repedt volt, illetve második próba után egy újraellenörzés során, az egyik "F" csatlakozónál beoxidált erősen a kábel, ami a szigetelés alá is bekúszott. Azóta nincsen gond. Az "F" csatlakozós elosztó is cserélve lett.
Ugyanez volt nálam is, itt mondjuk párásabb az idő,s hamarabb következik be, a másik szitén a fali "átalakító" dobta fel a 'talpát'.
Akkor ezek szerint az értékek jók, közben a google által is erre a következtetésre jutottam.
A router kizárva, anélkül is ugyan ez a helyzet. A koaxot csak azért írtam le bővebben, mert sok helyen láttam a nagyon silány minőségű fehér, botkemény, pár szál acél "köpeny"-űt beépítve, ami analóg adásnál sok probléma okozója volt. Így azt egyből kizárhattuk.
A DS level 0-10 dBmV tartományban van ( 60-70 dBuV), az US-nek a szintje egy jo hálozat esetén 50 -52 dBmV (110-112dBuV) a kabelmodem csatlakozoján. A kabelmodemben benézhetsz a log filekbe is, ahol látod mennyire változnak ezek a szintek. A DS általában stabilabb 2-3 dB eltérés lehet, az US-ben max 5-6 dB ingadozás lehet.
Ha megszakad a kapcsolat annak rengeteg oka lehet ( 90 %-ban lakáshálozatban van a baj). Rossz kábelek, csatlakozok, elosztok, rossz szürök stb. A 256QAMhoz legalább 3 réteges árnyékolt kábel kell ( nem harisnya)
Akkor azthiszem, nem árt átnéznem a vezetékelést. Van a padláson egy toldás, lehet, hogy már beteg szegény. Esetleg át is kötöm a régi műholdvevő koaxára, az valamivel fiatalabb kábel és biztosan nincs megtörve sem.
A log tele van valami olyan hibával, hogy a modem nem tud értelmezni valami rendszer üzenetet (állítólag ez nem gond, mert nem befolyásolja a működést), de sajnos így a többit nem látom.
Valahol azonban ott kell lennie a szinteknek is, mert elöször azt kell értelmezni, csak utánna a rendszerüzenetet. Nézd meg jobban - néha olyan széles a táblázat mint amilyen hosszu a balcsi.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Az a baj, hogy csak egy bizonyos számú bejegyzést tart meg. A régebbiek mennek a levesbe.
Kapcsold ki és inditsd ujra, akkor ujra kezdi.
Mindenképp érdemes, pláne ha több különböző kábelből van öszerakva a rendszer.
Itt is volt a gerincen kettő, amiből a gyengébbik adta meg magát. Ipari ezüstözött pár rézszálas volt az árnyékolása, a vezeték ér meg aluminium-réz ötvözet. Ez oxidálódott el az "F" csatlakozós végével. Jövőre itt az egész ki lesz cserélve, mert ugyan a kábelmodemig rendben van már a kábelezés, de a splittertől folytatódlagosan a tévékhez már kommersz minőségű több darabos kábel megy ami meg is nyilvánul a képminőségében. Egyes csatornák szépek amelyek a frekvencia alóbb tartományán ülnek, de föntebb már több csatorna nem fogható meg rendesen. Bár nem nézek tévét, de a munka rám vár, mert a szülők néznék azokat is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |