Fórum témák
» Több friss téma |
Ide írtam:Kezdő kérdések.
Akkor ez egy súlyos eset lesz. Kénytelen leszek valamelyest feltérképezni, és kísérletezni vele.
Idézet: „A kapcsolóra forrasztott dolog meg teljesítményfelező.” Nem! Az egy dióda, ami annál a szerkezetnél megfelezi a teljesítményt. Más szerkezetnél (pl. aszinkron motor) azonnali leégéshez vezet! A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
Sziasztok!
Van néhány kerámia aljzatom és nem tudom hogy miben használnak ilyet és pontosan mi is a neve. A válaszokat előre is köszönöm.
Nekem ilyen foglalatban dekatronok vannak.
Sziasztok!
A képen egy hősugárzó van, ami nem működik. A bekarikázott alkatrész egy hőbiztosíték lenne? Ha áthidalom működik a hősugárzó, tehát ez a hibás alkatrész, nem megy át rajta az áram, biztos kiolvadhatott. Cseréljem ki bátran?
Az hobiztositek. Meromuszerrel le kell csengetni, es ha nem jo, ki kell cserelni. Szerintem nem ok nelkul olvadt ki, talan mashol is lehet hiba.
Megjött a szabi amiben a tegnapi hozzászólásomban lévő sárga kondi így néz ki, és rövidzárlatot mérek a két láb közt, míg a másik hibátlan eketronikában nincs zárlat.
Azt lehet tndi, hogy egy ilyen stabilizáló elektronikában milyn célt szólgál egy ilyen kondi?
Hol tudok ilyet beszerezni hozzá?
Kivettem a kondit, de sajna a zárlat így is fennál így keresnem kell tovább a zárlatos alkatrészt. Azt lehet tudni hány voltos a kondi?
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
Hali! Hőbizti,akár át is hidalhatod,de ha kiment,oka van! Motor tengelyt felcsiszolni,filcet olajjal átitatni,és még öt évig elmegy,a hőbiztit cseréld,nem véletlenül van ott,de vigyázz,forrasztani nem lehet,nem fogja a cin! Csak hüvelyprés!
A motortengelyt megolajoztam, de előtte is szépen forgott. Nem látok sehol égést, de még elszíneződét sem. A motor jó, a fűtőszálak rendben, a bimetál kapcsolóknak sincs baja, kb. nincs is benne több alkatrész, nem tudom mitől ment ki a hőbiztosíték. Cserélem és kiderül meddig bírja. Mindenkinek köszi.
Szia.
Nekem is ment már tönkre 2 éve és semmi baja nem volt a hősugárzónak, egyszerűen csak anyagfáradás. kicseréltem benne és megy már 2 éve ismét folyamatosan ha kell.
Talán letakarták, vagy olyan helyen járatták, ahol hamar felmelegítette a környezetet (pl. pénztárpultban láb mellett), ettől is elfáradhat a hőbizti.
Igen,általában akkor megy ki,ha nem tudja elfújni magától,vagy visszaszívja a meleg levegőt
Sziasztok nem talállok adatlapot hall-ról.
ez áll rajta.H03101 tudnátok valmit mondani?
Bővebben: Link
próbálj meg ezen továbbmenni, a goglin itt találtam utalást hall alkatrészre A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Szia.
Fénykép esetleg róla, hogy hátha könnyebb lenne a keresés?
Sziasztok!
Tegnap találtunk egy ilyen alkatrészt. Egyik végén 3 lába, a másik végén 1 lába van. Feliratot nem találtam rajta sehol. Véleményetek szerint mi ez? (Remélem jól látszik minden részlet, elég rossz fényviszonyok közepette fényképeztem. )
Nem tudom mi ez,ilyet még nem láttam. Az biztos hogy vákuum van benne a leszívó csonkból ítélve.
Első tippem egy túlfeszültség védő alkatrész lenne.
De csak tipp.
Csak tippelni tudok, mert hasonlót láttam csak, pont ilyet nem.
A két kivezetésű oldalon mérj ellenállást, szerintem az a fűtés és ha megmelegszik akkor a másik végén lévő kivezetés rövidzárba kerül a fűtés oldal valamelyikével. Ha így van, akkor ezt anódfesz késleltetett bekapcsolására használhatták A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
Egyik végén 3 drót, a másikon 1. Nem látszik benne fűtőszálra hajazó képlet. Bár bimetall szerű van.
Láttam hasonlót , kisebbet , egy nagyfeszültségű, őslelet kapcsolószekrényben, annak az volt a dolga hogyha túlterhelődött a hálózat a benne levő bimetall felmelegedett és a másik 2 szálat megszakította, attól ez meg nem biztos hogy ugyan az .
Üdv!
Egy kis segítséget kérnek hátha valakinek van ötlete, hogy ez milyen alkatrész vagy mivel helyettesíthető. A mellékelt képen a q1-el jelzett alkatrész érdekelne , cf22 szerepel rajta de bárhogy keresek utána nem találok ilyet, még esetleg annyi hogy ez egy 6v-os motort kapcsol elvileg. A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |