Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   597 / 1173
(#) elektroncso válasza Pacso hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Ide írtam:Kezdő kérdések.
(#) dokidoki válasza Sebi hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Akkor ez egy súlyos eset lesz. Kénytelen leszek valamelyest feltérképezni, és kísérletezni vele.
(#) erbe válasza fektom hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Idézet:
„A kapcsolóra forrasztott dolog meg teljesítményfelező.”

Nem!
Az egy dióda, ami annál a szerkezetnél megfelezi a teljesítményt. Más szerkezetnél (pl. aszinkron motor) azonnali leégéshez vezet!
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
(#) Zs_21 hozzászólása Aug 26, 2014 /

Sziasztok!
Van néhány kerámia aljzatom és nem tudom hogy miben használnak ilyet és pontosan mi is a neve.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) gkari válasza Zs_21 hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Nixie foglalatra tippelek.
(#) BEMcorp válasza Zs_21 hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Nekem ilyen foglalatban dekatronok vannak.
(#) Urbiferi hozzászólása Aug 26, 2014 /

Sziasztok!
A képen egy hősugárzó van, ami nem működik. A bekarikázott alkatrész egy hőbiztosíték lenne? Ha áthidalom működik a hősugárzó, tehát ez a hibás alkatrész, nem megy át rajta az áram, biztos kiolvadhatott. Cseréljem ki bátran?
(#) Csongi_ válasza Urbiferi hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Az hobiztositek. Meromuszerrel le kell csengetni, es ha nem jo, ki kell cserelni. Szerintem nem ok nelkul olvadt ki, talan mashol is lehet hiba.
(#) Pixi válasza kirally hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Megjött a szabi amiben a tegnapi hozzászólásomban lévő sárga kondi így néz ki, és rövidzárlatot mérek a két láb közt, míg a másik hibátlan eketronikában nincs zárlat.
Azt lehet tndi, hogy egy ilyen stabilizáló elektronikában milyn célt szólgál egy ilyen kondi?
(#) Pixi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Hol tudok ilyet beszerezni hozzá?
(#) Urbiferi válasza Urbiferi hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Köszönöm.
(#) Pixi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Kivettem a kondit, de sajna a zárlat így is fennál így keresnem kell tovább a zárlatos alkatrészt. Azt lehet tudni hány voltos a kondi?
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
(#) yulo5310 válasza Urbiferi hozzászólására (») Aug 26, 2014 /

Hali! Hőbizti,akár át is hidalhatod,de ha kiment,oka van! Motor tengelyt felcsiszolni,filcet olajjal átitatni,és még öt évig elmegy,a hőbiztit cseréld,nem véletlenül van ott,de vigyázz,forrasztani nem lehet,nem fogja a cin! Csak hüvelyprés!
(#) Urbiferi válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

A motortengelyt megolajoztam, de előtte is szépen forgott. Nem látok sehol égést, de még elszíneződét sem. A motor jó, a fűtőszálak rendben, a bimetál kapcsolóknak sincs baja, kb. nincs is benne több alkatrész, nem tudom mitől ment ki a hőbiztosíték. Cserélem és kiderül meddig bírja. Mindenkinek köszi.
(#) zosza18 válasza Urbiferi hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Szia.
Nekem is ment már tönkre 2 éve és semmi baja nem volt a hősugárzónak, egyszerűen csak anyagfáradás. kicseréltem benne és megy már 2 éve ismét folyamatosan ha kell.
(#) Sebi válasza Urbiferi hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Talán letakarták, vagy olyan helyen járatták, ahol hamar felmelegítette a környezetet (pl. pénztárpultban láb mellett), ettől is elfáradhat a hőbizti.
(#) yulo5310 válasza Sebi hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Igen,általában akkor megy ki,ha nem tudja elfújni magától,vagy visszaszívja a meleg levegőt
(#) Tys23 hozzászólása Aug 27, 2014 /

Sziasztok nem talállok adatlapot hall-ról.
ez áll rajta.H03101
tudnátok valmit mondani?
(#) Auth Zsigmond válasza Tys23 hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Bővebben: Link
próbálj meg ezen továbbmenni, a goglin itt találtam utalást hall alkatrészre
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
(#) zosza18 válasza Tys23 hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Szia.
Fénykép esetleg róla, hogy hátha könnyebb lenne a keresés?
(#) Gery78 hozzászólása Aug 28, 2014 /

Sziasztok!
Tegnap találtunk egy ilyen alkatrészt. Egyik végén 3 lába, a másik végén 1 lába van. Feliratot nem találtam rajta sehol. Véleményetek szerint mi ez? (Remélem jól látszik minden részlet, elég rossz fényviszonyok közepette fényképeztem. )

1.jpg

(#) elektroncso válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 28, 2014 /

Nem tudom mi ez,ilyet még nem láttam. Az biztos hogy vákuum van benne a leszívó csonkból ítélve.
(#) Szpisti válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 28, 2014 /

Első tippem egy túlfeszültség védő alkatrész lenne.
De csak tipp.
(#) Sebi válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 28, 2014 /

Csak tippelni tudok, mert hasonlót láttam csak, pont ilyet nem.
A két kivezetésű oldalon mérj ellenállást, szerintem az a fűtés és ha megmelegszik akkor a másik végén lévő kivezetés rövidzárba kerül a fűtés oldal valamelyikével.

Ha így van, akkor ezt anódfesz késleltetett bekapcsolására használhatták
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
(#) granpa válasza Sebi hozzászólására (») Aug 28, 2014 /

Egyik végén 3 drót, a másikon 1. Nem látszik benne fűtőszálra hajazó képlet. Bár bimetall szerű van.
(#) ttindian válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Láttam hasonlót , kisebbet , egy nagyfeszültségű, őslelet kapcsolószekrényben, annak az volt a dolga hogyha túlterhelődött a hálózat a benne levő bimetall felmelegedett és a másik 2 szálat megszakította, attól ez meg nem biztos hogy ugyan az .
(#) mokec hozzászólása Aug 29, 2014 /

Üdv!

Egy kis segítséget kérnek hátha valakinek van ötlete, hogy ez milyen alkatrész vagy mivel helyettesíthető.
A mellékelt képen a q1-el jelzett alkatrész érdekelne , cf22 szerepel rajta de bárhogy keresek utána nem találok ilyet, még esetleg annyi hogy ez egy 6v-os motort kapcsol elvileg.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
(#) pjg válasza mokec hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Szerintem vagy tranzisztor, vagy fet.
(#) ktamas66 válasza pjg hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Talán BCP69-16.
(#) Sebi válasza mokec hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Mivel PIC közvetlenül hajtja, ennek egy logikai jellel vezérelhető N-FET-nek kell lennie. Az áramnak megfelelő típust kell választani, többnyire szerepel a típusszámban az "L".
Következő: »»   597 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem