Fórum témák
» Több friss téma |
A tahót kerested ez a mágnes a tekerccsel a " tahó ".
A taho ellenállása 68,5ohm, a szénkefék 36 mm hosszúak.
A taho mágnes nem tud elfordulni a tengelyen? Azt sajnos nem tudom ez az ellenállás megfelelő-e, de inkább feszültséget kéne rajta mérni forgó motornál.
A mágnes meg se mozdul.Délután össze rakjuk és majd megírom a feszültség mérés eredményét.
Előtte tisztítsd ki a motort !!! Kefeport fújd ki belőle, a kommutátorszeleteket is !!!
Oké az egyértelmű hogy kitisztítva szerelem vissza.
Általában testzárlatos szokott lenni. A mért eredmény jó. A zárlatot CSAK megfelelő műszerrel lehet biztosan kizárni. A fűtőszálgondnak ellentmond amit leírtál, mivel az azonnal, de a víz beeresztésekor azonnal jelentkezne. Szoktam régebben vasalót, igen vasalót bekötni a fűtés helyére. Ha nincs kéznél cseredarab. A tahó csatlakozóját is tisztítsd meg a panelon, illetve az összes csatlakozást ellenőrizd.
Próbáld meg a centrit elinditani ugy, hogy le van huzva a fütőszál vezetékei, már ha nem fogja érezni, hogy nincs fütőszál mert akkor kiáll hibára, akkor valamit rá kellene helyette kötni, a vasaló jó ötlet, de szerintem ez inkább motor baj lesz, egy másik motorral kellene kipróbálni.
Szerintem is motor, vagy porzárlat vagy menetzárlat. Bár a felpörgés inkább szabályzási gondnak tűnik.
Valaki találkozott már Samsungnál olyannal hogy ha nem melegiti a vizet akkor sem jelez hibakódot hanem végig mos?
Nem csak Samsungnàl.Zanussi Zwf 1000m (samsung másolat) végigmosott szakadt betéttel majd a program végén nem hagyja abba a hangjelzèst.
Bocs hogy csak most írok melózni voltam.Most reggel kipróbáltuk most tovább pörgőt a centri majd egy percig, de aztán megint leállt.
Sziasztok.
Van egy Indesit Wisl 105x előltöltős mosógépem. Az alábbi hibaüzenet kapom: "Bekapcsolva/ Ajtózár" led gyorsan villog és mellette a "Késleltető időzítő" led villog. Mi lehet a hiba szerintetek? Hogyan lehetne megszüntetni? Ha valaki tud megoldást kérem írjon! Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
Sziasztok!Na megcsináltam a gépet felpontoztam a tengelyt és most van túl a 2. adagon.Jó lett nem kotyog!Köszi mindenkinek!
Ez elvileg F08 Miszerint beragadt a fűtésrelé vagy párás a panel.(esetleg szakadt a betét) Ezeknél a szaroknál sosem lehet tudni.Nagyábból minden lehet kivéve ami nem.
![]()
Akkor azért első körben talán egyből nem lesz elektronika cserés a mosógép, bár nekem ezt a hibát már egyből bekapcsolás után produkálja a mosógép.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
Valószínűleg nem bár én dobtam már ki gépet ilyen hibával mert nem tudtam vele mit kezdeni.Próbáld meg resetelni.
Ha jól tudom akkor úgy hogy a start gombot hosszan lenyomod amíg az összes led fel nem villan.
ENERGOMAT 1012.5 mosógéphez keresek szerelési leírást!
(nem hajdu, német elöltöltős gép)
Gyanítom nem fogsz találni. Inkább azt írd meg mi a hibajelenség. Minden mosógép nagyjából ugyanolyan.
![]()
Sziassztok! Van egy Wirpool Awe43125 elöltöltös mosógép mely néha ugy gondolja hogy nem nyomja ki a vizet,s nem centrizik! a Szivatyú müködik!!Tanacsok????
Ha a szivattyú megy keress dugulást ha az nincs akkor szivattyú csere.Lehet hogy elgyengült.Vagy nem forog csak remeg a lapátja.
Adott egy régi Hajdú Energomat Comfort mosógép. A gondja az hogy nem centrifugál illetve nem záródik be az ajtaja.
A centrifugálás helyett csak búg meg egyirányba lassan forgatja a dobot, de azt is kb csak fél percig, majd nem megáll hanem továbblép a következő 12-es programra és vizet vesz be. Programkapcsoló hiba lehet? Mert túl könnyen mozgatható. Az ajtó ezeknél gyárilag ilyen? Ha kinyitom megáll a gép, de sosem zárja le.
És a régebbi fajtában kettő is van belőle (úgymint bal és jobb oldalon is).
He megveszed a boltban, akkor arra figyelj, hogy van kettő és három kivezetéses is. Ránézésre látszik ha hibás: Szemlátomást meg van égve ![]() Úgy kérjed hogy "Energomat/ajtó retesz/bimetál"...
Ajtókapcsoló hiba okozhatja azt hogy nem megy a centrifuga?
Mert engem inkább csak az érdekelne. ![]()
Igen! A centrifugamotor segédfázisát a bimetálokon vezették át, ami egyben az ajtót is reteszeli. Programkapcsoló 10b érintkezőjétől tudod végig követni. Üdv: Jani
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |