Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Már 2.5 órája megy, és 75 fok fölé nem megy a foglalat. Szerintem több mint jó.
![]()
Szép lett, gratulálok!
Méréséről feltett képek alapján nem tartanám késznek ezt az erősítőt. Munkapont beállításain érdemes lenne még dolgozni. Biztos sokkal jobb eredmény is kihozható belőle! Ne hidd el, hogy a csövesekből csak ennyit lehet összehozni.
Köszi! Méregettem, ma jobb eredményeket kaptam így, de képeket nem csináltam. Ha lesz időm csinálok képeket. A terhelő ellenállásaim is mintha a nagy frekitől érdekesen viselkednének. Ha megcserélem a két csatornát, akkor az is azt mutatja, mint a másik.
Illetve nincs rendes funkcó generátorom, éppen azt várom, mert a hangkártyás meghajtás háát mit is mondjak? Lehet az is betett neki.... A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
Ez szerintem sok ha kint van ekkora hő akkor bent mi van és mi lessz , szegény elkók ?
Nincs festve a trafó takaró ? A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
A meleg felfelé száll, az alja lyukakkal teli. A cső meg csak a foglalatot melegíti. Nincs meleg bent, mint ahogy a kép is mutatja. Kb 16:00 óta megy a cucc megállás nélkül.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
Üdv mindenkinek.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Épp SRPP kapcsolásokat nézegetek. A képletekben szerepel egy Rload ellenállás, ami gondolom a végerősítő fokozat bemeneti impedanciája. Azt hogyan számolom, mert nem igazán találtam arra vonatkozóan semmit.
Load=terhelés,-közelíts a másik végéről!
Először a kimenő primer impedanciájára gondoltam, de aztán eszembe jutott, ha pl. egy többrácsos csövet UL kapcsolásban alkalmaznak, akkor is ez-e a megoldás. Pár kapcsolási rajz alapján számoltam visszafelé, de a szabvány ellenállásértékek miatt sehol sem annyi szerepel amennyi nekem kijött. Ráadásul találtam pár oldalt, ahol a rácslevezető ellenállást írják az Rload-nak.
Akkor csak a Rpimer?
Ha jól emlékszem, az R Load a cső valódi belső ellenállása egy adott munkaponton. Az adatlapban általában megadják az R opt vagy az Ra értékét, amelyre kell méretezni a kimenőtrafót. Az R load és az R opt között az a különbség, hogy az R opt egy optimalizált belső ellenállása a csőnek, amely néhány dolgot már figyelembe vesz. Ha jól tudom, az R Load nagyobb mint az R opt.
Rémlik valami olyasmi, hogy a cső belső ellenállása párhuzamosan kapcsolódik az illesztő ellenállással. Így már közelebbi értékek jönnek ki.
Tiszteletem a fórumtársaknak!Csöves torzító áramkörhöz kérném segítségeteket.Egész pontosan a Westbury w-20-as kapcsolásról,amely elvileg gyári.Összeraktam de nem megy,csak búg.Először ecc82-vel próbáltam ki de miután leesett,hogy annak a gain-je kisebb mint az áramkörben használt ecc83-é,kénytelen voltam rendelni ecc83 pótlókat,pontosabban 6n2p-ev(itt hobbielektronikán).A fűtést letesteltem,próbáltam a kimenetén majd a bemenetén is az előerősítést,próbáltam más csővel...semmi.Csak búg,meg változik a búgás ha változtatom a gain potit.Az egyetemen mondták,hogy próbáljam egyenirányítani az anódfeszt..Nem tudom,mit csináljak.
![]()
Jó napot .
Szerintem ha megvan az anódtáp, és a fűtéstáp meg kéne nézni a cső bekötését mert a rajzon szerintem nem jó ECC 82 vel biztos.
Ecc85-tel és 6n2p-ev csövekkel is kipróbáltam,hasolnó eredménnyel.
A 6-os és a 8-as láb biztos össze van cserélve !
Szia!
Az első triódánál fel van cserélve a lábkiosztás! Az anód lesz a 6-os láb, a katód pedig a 8-as. Keszeg megelőzött, de ha már ketten vagyunk, biztos igaz. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Szia! Ha megvannak a táp értékek ennek menni kell. Valamit elkötöttél. Ha már átmegy a hang és még mindíg van alapzaj, akkor lehet gondolkodni a kapcsolástechnikán. Mondjuk a NYÁK nem túl bíztatóan néz ki, megpróbálkozhatnál előszőr légszereléssel (deszkamodell) és ha megy jöhet a NYÁK (ha ragaszkodsz hozzá).
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Most akkor hogy is van?Nincs egyenirányítva az anódfesz?
Szia! Számomra az a fura ebben a kapcsolásban, hogy az első trióda katódjára megy a visszacsatolás, miközben az egy 22µF kondival hidegítve van. Szerintem egy kis értékű ellenállás még kellene a katód alá, amin érvényesülni tudna a visszacsatolás.
ECC83-at ECC83-al kell pótolni. A 6N2P lábkiosztása más, csak búgni fog.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Nos ha jól olvastam(gondoltam),az ecc83 helyére be lehet rakni a 6n2p-ev csövet csak a fűtésre kell figyelni,mert az más lábakon van.Ha jól megnézed a képet,láthatod hogy az a nagy vágás a 4es és 5ös láb elválasztásához lett odatéve.
Köszönöm a választ.Igen elismerem a nyák egy kicsit ocsmány.De kevés volt a türelmem és túl nagy volt a kíváncsiságom.Ha ezen végre megszólal,átépítem egy pöppet szebbre.
Itt most perpillanat nincs.De volt már azzal is próbálva.
Ha megnézed, ott egy vágást lehet beállítani. A diódák változtatásával (is) lehet egy kicsit változtatni a "hangját". Ezért torzító.
Ok,este megnézem,remélem ez a baj.Köszönöm.Neked is mark.budai
![]()
Amúgy egy ilyen kis gittyó-erősítőbe lenne.Fetes a végfok,hálisten azzal nincs baj.
![]()
Ha már a végfok félvezetős, akkor a torzítód miért nem az?
Mert valami egzotikus cuccot akartam összedobni.Azt mondják a csöves,valahogy más.Na ezt a "mást" akarom hallani.
Akkor már "csak" egy csöves véget csinálj neki...
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |