Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok! Hogyan tudok stringből int-re konvertálni, mert hibát ír ki rá. Hogyan lehetne ezt megoldani?
Szia. Szövegböl számot elég nehéz elöãllítani. Maximum a betü ASCII kódját kapnád. Kicsit írd körül a problémát, mit is akarsz konvertálni. Stringben több betü van, az számként nézve több szám egymás után egy tömbben. Mi legyen ezzel a sok számmal? Hogyan csinálnál több számból egyet? Esetleg ha számot tárolsz a string tömbben, akkor ne stringként, hanem mondjuk int ként tárold már eleve.
A string karaktereit ellenőrizni kell, hogy számjegyek-e. A konvertáláshoz az atoi() függvény használható. Bővebben: Link
Üdv. Olyan kérdésem volna hogy van itt egy ilyen módosított programom és valamiért nem fut végig mind a 11. lábig a ledsor csak a 7.-ig. Valaki eltudná nekem magyarázni hogy miért is van ez? Arduino UNO-t használok a mega 328p-vel.
A válaszokat előre is köszönöm.
Szia! Azt szertném megcsinálni, hogy adott 4 db független int-el létrehozott számom, mind a négy 1 számjegyű, ezután ezt szeretném stringgel egy számmá alakítani. Majd a végén azt szerném, hogy a string által összerakott szám (4 számjegy) egy 5. int-el létrehozott szám legyen.
Szia!
Szerintem felesleges string-é alakítani, majd vissza számmá. Ha a négy számjegyed négy int-ben (pl. i1, i2, i3, i4) van eltárolva, akkor az ötödik int értéke i5=(1000*i1)+(100*i2)+(10*i3)+i4 módon számolható.
Köszönöm szépen, ez nagyon jó ötlet, hogy én erre miért nem gondoltam?
Szia!
Próbáld így:
Így a kód is csak fele akkora és könnyedén bővítheted vagy csökkentheted a kimenetek számát! A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
sziasztok. processing programozásnál duplaablakos (multiple windows) rendszernél, hogyan lehet egyik ablakról a másikra hivatkozni.
Egy ablakos rendszernél egy másik 2d formára való hivatkozás nem probléma lásd
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
Köszönöm. Tényleg sokkal rövidebb a program mégis ugyan azt tudja. Van mit még tanulnom a témával kapcsolatban.
Sziasztok. A minap vettem egy arduino nano-t. El szeretnék kezdni programozgatni . Csak a probléma az, hogy nem ismeri fel a windows, csak az egyéb eszközökben van. Illesztőprogram nincs telepítve arra panaszkodik. Illesztőprogramot nem találtam hozzá, mit lehetne tenni tudtok segíteni?
A válaszokat Köszönöm. Szerk.: ha összedugom géppel akkor a "pow" led pirosan világít és az "L" led villog zölden. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
Ezen a linken megtalálod az installálás leírását
Köszönöm szépen! Végülis sikerült jobban utána néztem, és amit vettem az egy klón. Más benne az usb soros átalakító, ezért nem működött, a hozzá való drivert letöltöttem és tökéletesen működik. ( sikerült is gyorsan összedobnom egy fbi villogót )
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy egyszerre olvassak be két potmétert (A0, A3) és az értéküket kiírjam? Bárhogyan próbálom, nálam egyszerre, rendszertelenül változik mindkét poti értéke. Próbáltam void() -on belül beolvasni mindkettőt, külön funkciót is csináltam nekik, nem jön össze.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
Javítottam, köszi.
Az csak egy itteni elírás volt, nem az a probléma sajnos.
Hogyan, illetve mire kötötted a potikat?
Poti1: gnd, 5v, A0
Poti2: gnd, 5v, A3 Ehh, egyik poti hibás volt... Kicseréltem, működik a kód rendesen. Nem sértődöm meg, ha moderátor törli ezt a pár kommentem A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
Sziasztok! Találtam a neten az alábbi programot, ezzel elvileg dsc riasztó klavíatúráját lehetne működtetni, de nekem nem ilyen típusú dsc-m van, szerintem nem egyeznek a kódok, mert nem működik rendesen, pl.: a gombokat egyáltalán nem veszi. Kérdésem: Hogyan lehetne egy olyan programot összedobni, amivel pl ha benyomom az 1-es gombot soros monitorba kiírja a kódját, így tudnám módosítania a kódot. De igazság szerint a ledek működnek, de azt sem értem teljesen, hogy hogyan, mert sorba mennek egymás után, hogyan lehetne, hogy csak egy konkrét gyulladjon ki?
Itt találtam a programot: Bővebben: Link Előre is nagyon köszi! A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
Sziasztok!
Találtam egy nagyon érdekes izolátor IC-t Ebay-en. 4 feszültséget kellene leválasztanom, vagy egy SPI kommunikációs csatornát. Mit gondoltok erről az IC-ről? Ebay link, PDF adatlap. Nekem szimpatikusabb lenne, ha inkább a 4 mérendő feszültséget választanám le, csak nem tudom, hogy mennyire lenne pontos? Ezt valószínűleg csak méréssel lehetne kideríteni. A kérdésem, hogy ez az IC használható SPI kommunikáció leválasztására is? Vagy érdemesebb lenne optokapukat használni? Köszönöm!
Szia!
16MHz-nél, 128-as előosztóval kapok 125KHz-et, igaz, az eléggé a határon van. Akkor keresek opto csatolós leválasztást. Legjobb lenne, ha valami spéci IC-t találnék. Köszönöm a segítséget!
Van egy elméleti kérdésem.
Ha van egy Arduino UNO-m, és 8 4051-es IC-m (multiplexer), akkor 64 kapcsoló állását be tudom olvasni? Fizikailag nem kevés hozzá a láb az arduinon? És ezt gyakorlatilag megéri csinálni? Mennyi idő kb. végigszaladni 64 kapcsolón? Végcélom egy MIDI billentyűzet.
Simán megcsinálhatod. Gondolj bele, hogy az Arduino 16 MHz órajellel fut, ha ügyes vagy 100 ciklusonként simán beolvasol egy értéket, akkor 16Mhz/64/100 = 2500 szor tudod másodpercenként végigolvasni.
De mondjuk nem így szokták csinálni, hanem shift regiszterrel. http://www.sinneb.net/?p=421 Ez jóval kevesebb erőforrást igényel, mert egyszerre 8 billentyűt olvasol be.
Sziasztok! Már közel fél éve használok egy Arduino UNO-t. Találtam néhány alkalmazást arra, hogy az arduino által felprogramozott atmega328-at függetlenűl is használhatom néhány alkatrész igénybe vételével. Ez nagyon megtetszedt, mivel így csak egy egyszerű avr-t kell vegyek és helyettesíthetem vele az arduinomat . Az lenne a kérdésem, hogy ha egy bootloader nélküli atmega328-at teszek bele, akkor azt fel tudom programozni az arduino felhasználói felülettel vagy feltétlen szükséges rá egy bootloader? A bootloader égetésével, szerepével nem teljesen vagyok tisztában... Ha egy bootloaderrel ellátott atmega328-at veszek, (ami jóval drágább) akkor evel egyszerűen helyettesíthetem az arduino-ban találhato avr-t?
Elég egy sima avr is. Van a youtube-on egy videó, arduino as isp címen, ott megmutatja, hogyan kell a bootloadert beleégetni, valamint a saját programot futtatni vele.
Köszi a gyors választ, megtaláltam a videót, így a problémáim megoldásra találtak . Még azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen atmega328-at hogyan lehet belső oszcillátorral használni? Egyszerűbb feladatokra (pl. feszültségmérés) használható így is, vagy a quartz és a kondik feltétlenűl szükségesek?
Ha az aduino bootloaderét égeted bele, akkor a külsőt használja. Ha belsőt szeretnél használni, akkor ki kell silabizálnod annak a beállításait.
2db cd4067 1-16/16-1 (de)multiplexerrel akár maximálisan 512 db kontaktust is le tudsz kezelni 10 db porton keresztül.
Ebből 4 - 4 db címez 1 - 1 db pedig ki/bemenetként az Arduinón. Így akár 2db 4051el is tudsz 128 kapcsolót lekérdezni 8 db porton keresztül. 3 3 db port a címzéshez és 1 1 port a ki/bemenetként. Mátrixot csinálsz és a mátrix kereszteződéseiben 1 1 db diódát szembe is raksz amiket a kontaktusok kapcsolnak be felváltva, de akár egyszerre is lenyomhatók.Bármelyik helyzet érzékelhető. |
Bejelentkezés
Hirdetés |