Fórum témák
» Több friss téma |
Van itt pár emberke akinek a rendszer automatikusan kéne adja a piros pontot , szerintem nekik mar az a jó (feltűnő) ha a piros hátérben kapnak 1 2 feketét , a futballpályányi piros mar csak vastagodik .
TISZTELETEM az övek , csak remélem hogy ragad ránk is valamennyi a tudásukból , nem potyára oktatnak minket .
Nyomj ár mégegyszer a negatív értékelésre, majd a pozitívra.
Egyértelmű hogy ha NPN a tranyó akkor PNP ben nem fog semmit sem mutatni (ha megfelelően működik a tranyó) De ha simán egy dióda mérővel leméred hogy melyik láb a közös, és mere enged így is egyszerűen kimérheted a polaritását.
Szia!
Közben méricskéltem még egy kicsit. A multi hFE nevű állásában. Na még a felbontatlan fóliákból származókban is csak megközelítő értékeket méretem, kb 15 százalékos eltéréssel csak néhány lett pontosan egyforma. Az értékek csoportonként kb. : NPN : 35 , 150 , 420 PNP 120 , 50 , 35 . Nos nem túl nagy értéket képviselhetnek sajnos.
Szerintem fölösleges velük foglalkoznod, kevés az esély hogy ezeket az alkatrészeket fel tudod majd használni valamire is.
Igen erre jutottam én is. Viszont unalom űzés miatt foglalkoztam velük kicsit.
Hát ahoz képest hogy csak unaloműzésnek szántad elég sok időt belefektettél.
Azért ha belegondolok, hogy a '70-es években az első építőkészletem egy "волна-1" orosz alkatrészekből összeállított játékocska volt... Abban voltak olyan primitív kapcsolások, amire senki se mondta "volna" hogy működhetnek.
Azoknak a germánium tranziknak sem volt több a bétájuk ezekénél, mégis az első csoda ami megszületett belőlük, egy tranzis erősítő volt. Három darab tranzisztor kaszkádba kapcsolva, elöl egy mikrofon Sokol rádió fülhallgatóból, a végén meg egy kis szintén Sokolból való hangszóró ordított, sípolt a gerjedéstől. Egy kezdőnek azért ilyesmiből is lehet sikerélmény! Azért én nem dobnám ki őket egyenlőre.
Nekem is van több maréknyi jelzés nélküli "bogyócom" de nem dobom ki, enni nem kér.
Igaz, De ezek csupán egyforma tarnzisztorok, és egy kapcsolásba mennyit tudna felhasználni? egyet kettőt? És még mellette kel más alkatrészek is, Én úgy értettem hogy ne foglalkozzon velük hogy tegye félre és ha egyszer sor kerül rá akkor felhasználja valamire. manapság ezeknél a kis értékű tranyóknál vannak sokkal érdekesebb dolgok is amikkel nagyobb sikerélményt lehet elérni...
Sziasztok!
Valakinek van ötlete, hogy ez milyen bővítő kártya lehet, mire használható? A válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
Esetleg a kártya nem tartalmaz valami márka feliratot?
Nem gondoltam kidobni őket, jelenleg gondolkodok egy gitár overdrive készítésén. Ott elég régi szériás félvezetőkkel építkeznek, 9V vagy 12V tápra meg a Hf gyártmányokat alkalmazzák előszeretettel. A google barátom segítségével több ilyen kapcsolást is átnézegettem és az előzők lettek a meglátásaim. Találtam több kapcsolásnál is ahol csak annyit írtak NPN tranzisztor, vagy ahol írták is a megjelzést azoknak is van megfelelő béta értékű a dobozkában.
Ebből csak arra akarok utalni, hogy kísérletezni lehet velük.
Szia!
Szerintem egy nagyon régi hálózati kártya, valamikor régen 486 os gépekből szedtünk ki ilyeneket. Bankokban, iskolákban használták őket. De megjegyzem közelebb vihet a megoldáshoz ha kiderül, hogy honnan miből való a kártya. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
Nincs rajta semmi, ami alapján be tudtam volna azonosítani, a nyomát sem fedeztem fel esetleges matricának...
Egy vonalkód van a hátulján hosszú számsorral, de a google nem tudott mit kezdeni vele. A kártyára sincs nyomtatva semmi azonosításra alkalmas felirat. XP alatt próbáltam tesztelni, de driver hiányában semmit nem tudott kezdeni vele a rendszer. A windows próbálta automatikusan telepíteni, de nem sikerült. mmajka Értem, köszönöm. Akkor vélhetően megy a tesco veszélyes hull. gyűjtőjébe! A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
A Windows eszközkezelőjében nézd meg az ismeretlen eszköz azonosító karaktersorát, ami alapján rákereshetsz.
Bővebben: Link
Hasonló csatlakozó van az oszcilloszkóp kártyának is, ha az akkor vétek lenne megválni tőle.
Szerintem ez egy baromi régi video-megfigyelő rendszer egyik kártyája lehetett.
A 4pólusún kapta a kamera a tápokat, a bnc fogadta a kamera jelét, és a DB csatin mentek be a hangok a 4 kamerától. Valamikor szereltünk ilyeneket, és hasonló kártyákkal működtek. Körítés nélkül sajnos kuka.
A hálózati kártyák alatt csak az hálózati vezérlő volt, de az alaplapi.
Egyéb hardverek között találtam ezt: VEN_1415 DEV_C9512 mmajka Nem dobom ki, amíg ki nem derül mi is ez igazából.
Ez feltételezhetően egy PTZ kameravezérlő,videodigitalizáló kártya. A címke nélküli csip alapján találni lehet hozzá kezelőprogramot...
Köszönöm a választ Neked és a többieknek is!
Az egész karaktersort másold ki és keress rá! Van ott több azonosítási rubrika is, azokra is rákereshetsz.
A Hybrid is hiányzik róla.Ez nem ArcNet kártya.
Szia.
Hát a 486 os alapokban már akad PCI slot is.
Köszönöm a tippet, de semmit nem változott. Lentebb aztán "mikrokapcsolo" fórumtársunk javaslatára (remegő kézzel...) rákattintottam a negatív értékelésre, s lám eltűnt...
A pozitív értékelésnél már "csak" ötödik lettem a sorban, azt hiszem rajtunk kivül még igen sokan értékelték a remek hozzászólást!
Igazad van! Van, aki megérdemli szakmai tudása és önzetlensége miatt a tiszteletet és a köszönetet. Úgy gondolom, egy véletlenül becsúszó negatív értékelés azért nem esne jól nekik. Inkább figyelmesebben kattintgatok a továbbiakban...
Köszönöm a tanácsod! Sikerült rendbe hoznom a dolgot. Üdv.!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |