Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Idézet: „Van közte neked tetsző?” Mondjuk, aki autorouter függő, annak érdemes kipróbálni az új multi-thread-es autoroutert. Több magos számítógépen egyszerre több eredményt ad, vagy akár a rasztermentes Toproutert is.
A régi kódot nem fogadja el. Ha van a 6-osra kódod, az jó az összes 6.x-re, de a 7-esre már új kódot kell venni - update áron. Az majd megint jó lesz az összes 7.X-re.
Értem!
Köszi az infót de ha nem tud sokkal többet akkor nem bajlódok vele! Mindenkinek rámegy egy napja v kettő egy panel megtervezéséhez vagy csak én vagyok béna még hozzá. Egy kisebb smd erösítő panelt tervezgettem majdnem 2 napig mire majdnem olyan lett amilyent szerettem volna. Idézet: Ez azt mutatja hogy igényesen szépen akarod megcsinálni ! Nem kell összecsapni , szánd rá az időt . Ez hobbi nem futószalag. „tervezgettem majdnem 2 napig mire majdnem olyan lett amilyent szerettem volna.”
Igyekszem szépen megcsinálni ha már egyszer nekiállok!
Most próbálom majd fot technikával készíteni a paneljeimet mert azzal àllítólag mégjobb minősèg érhető el. Annyit szeretnék kérdezi,hogy ami épìtek kis végfokot a kimeneteken van egy fojtótrafó és nem tudom mi a jelentősége.
Nekem van olyan panelem amit hetekig terveztem...
A NYÁK tervezés egy ilyen időigényes tologatós meló.
Sziasztok! IEC C14 aljzatot (normál hárompólusú műszercsatlakozó aljzat) és biztosítéktartót keresek, valamint előlapi kapcsolókat. Nem tudjátok véletlenül melyik lib-ben lehet? Már feltúrtam mindet - de nem találok ilyet.
A kép alapján az aljzatot nem éppen közvetlenül a nyáklapra szereléshez tervezték, azért nem találod.
Sziasztok!
Ami a képen van nem, de létezik ilyesmi... Bővebben: Link
Sziasztok!
Olyan gondom támadt ,hogy rajzoltam a napokban több alkatrészt is és nem jelenik meg a VALUE érték sehogy sem.Mit ronthattam el?
Nézd meg a "package"-ben, hogy melyik rétegre tetted (info gombbal).
Tplace a kőrvonala az alkatrésznek.Lehet hogy az nem jó?
A symbolnál az alkatrész kőrvonalát a VALUE réteggel csináljam vagy a SYMBOL réteggel. Mert ott sem látszik az érték. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2014
Rakd fel, mert így semmit nem értek belőle.
Hollnap felteszem és ha egyet látok hogy mit rontottam el akkor utánna már tudom hogy kell csinálni.
Köszi előe is.
Nézz meg egy pár alkatrészkészítős tutorialt és rájössz magadtól is
![]() Pl. én is készítettem egyet. Alapvetően viszont valószínűleg azt szúrtad el, hogy a VALUE rétegre nem >VALUE feliratot tettél, ezért nem jelenik meg ott semmi.
Szia! Nyákra forraszthatót sem találok... Pedig van.
Szia !
3 PAD, kb 3x20sec
Szia.
Hát lehet mert én nem írtam az alkatrészhez sem a NAME sem VALUE feliratot. Ennyi lehet csak a gondom? Hát még tanulnom kell.
Azt tudom javasolni, hogy nézz meg néhány kész alkatrészt a lib-ben és azokhoz hasonlóan, beleértve a megfelelő rétegeket használva, próbáld meg szerkeszteni a sajátokat.
Az lessz igen! Köszönöm a hasznos infókat este átnyálazom a programot.
Sziasztok
A minap kinyomtattam programból PDF file-ba egy nyákrajzot és azt egy ismerösnél megfelelő papírra nyomtattam. A problémám hogy a tervezett nyák és a kinyomtatott nyák más méretü, ezt értem úgy , hogy a kinyomtatott nyák 100mm*100mm lenne de 5-5mm-el kisebb. Én bénázetm vagy valami más? Üdv KovácsG
Szia! Köszönöm - sajnos az 5.11-ben nem tudom használni
![]()
Szia! Egy apró figyelmetlenség elég. Amikor pdf-be nyomtatod, vagy amikor az ismerősnél megnyitod - mások a default pdf beállítások általában. Az ember könnyedén elsiklik a "méretezés a papírlaphoz" opció fölött... Érdemes mindig a 100%-ot használni és pontos lapméretet használni. Lehet az is gond, ha nem A4 az alapértelmezett, hanem Letter. stb..
Sőt! Nem csak annyi kell, hogy NAME, hanem >NAME (az a bevezető nyilacska/kacsacsőr fontos, innen tudja, hogy ezt kell helyettesíteni). Illetve ugyan így a >VALUE is. Ne izgulj, 1-2 alkatrész után könnyedén belejössz
![]()
Igen az 5.x-ben kicsit bonyolultabb mérni, mert abban még nincs méretezés.
6.x-ben van, azzal nem probléma, és elhanyagolható idő. Minta minden alkatrészről van, pontosabb mint amit magad méregetsz. Adatlap
Ma rájöttem, hogy van átjárhatóság az 5.x és a 6.x alkatrész szerkesztésben.
Úgyhogy ha aktuális még akkor...
Szia!
Minden szuper az alkatrészemmel csak én gyökér a >NAME és a >VALUE feliratokat hagytam le róla. Köszi a helyreigazítást!
Köszönöm. Aktuális - persze. Igaz - azóta elkészült a táp is, de úgy terveztem, hogy reprodukálható legyen . Nem tudom van-e itt a fórumon a "ki mit épített" rovaton kívül esetleg egy olyan, amiben publikus fejlesztések szerepelnek. Cikket nem szeretek írni, mert sok idő megy el a csinosítgatással, de a projektet szívesen megosztanám, biztosan lehet mindig javítani még rajta. Igazán nem a terv, vagy a nyákterv az érdekes benne, hanem az, hogy 60x40-es műanyag csatorna az alap. Próbáltam kiaknázni a CNC-vel sorozatban gyártható véglapok lehetőségeit. Így nam csak tápegység, de gyakorlatilag akár led fényforrás is készíthető 2m hosszig. Persze nem csak 60x40-es méret de más is szóba jöhet ilyen dobozolási megoldással.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |