Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2359 / 3612
(#) nagym6 hozzászólása Szept 26, 2014 /

Valamikor nagyon régen egy jól tömött pucolt kacsa megfelelő helyre szállítva mindenből felfelé tudott kerekíteni. Pld. 1.1 átlagból simán 2-es jött ki.
(#) gernerakos hozzászólása Szept 26, 2014 /

Van itt valaki, aki nagyon ért az Ubuntuhoz(linuxhoz)? Egy videokártya driverét kellene telepteni, csak nem sikerül. Ha bárki tud segíteni, kérem privátot írjon, mert ez itt nagyon OFF. Nagyon szépen köszönöm!
(#) SzervízMacska hozzászólása Szept 27, 2014 / 1

Sziasztok! Két évvel ezelőtt még egy jó citromos teát sem tudtam elkészíteni, de az utóbbi időben rákényszerültem a konyha használatára. Eddig csak húst, tojást és különféle mireliteket sütögettem serpenyőben. Ma hajnalban viszont megszállt az ihlet, meg az éhség, így készült ez a lecsón párolt tarja. Ahhoz képest, hogy az első főtt ételem, elég jól sikerült...
(#) pjg válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Nyálcsorgató!
(#) SzervízMacska válasza pjg hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Sajnos, már csak emlék..
(#) pjg válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Egészségedre.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 27, 2014 /

Sziasztok!
Fagyállót szeretnék hígítani, hogyan lehet kiszámolni azt, hogy van 3,5L -36C fokos fagyállóm, ha ehhez öntök 2,5L ioncserél vizet, hány C fokos lesz az oldat? Előre is köszönöm!
(#) Gery78 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Szia! Ügyes vagy! Nagybátyám mindig azt mondta, hogyha egy férfiember jót akar enni, akkor meg kell tanulnia főzni. Ebben az az igazság, hogyha az ember megtanulja elkészíteni azokat az ételeket amiket szeret, és ahogyan szereti, a saját szája íze szerint, akkor tényleg jót fog enni. Ha az ember párja, felesége főz, az is lehet nagyon finom, de az szinte sosem lesz olyan, mintha a saját szánk íze szerint készült volna, vagyis ahogy mi készítenénk el magunknak. Én pl. a Bolognai spagettibe minimum 15 féle fűszert (megszámoltam egyszer ) teszek, de van aki csak belenyom egy tubus ketchupot és kész. Én külön paradicsomszószt főzök hozzá, külön fűszerezéssel, valódi paradicsomból. Amikor megcsináltam a páromnak ezt a Bolognait, eszébe jutott róla Olaszország, hogy ott evett ilyet, pedig én sosem jártam ott és sosem ettem valódi olasz Bolognait. Én úgy szeretek főzni, hogy a végeredmény egy ízorgia legyen, ez sajnos nem mindenkinek jön be. A másik meg én pl. szeretem az erősebben fűszerezett ételeket, ez sem mindenkinek nyerő. Ezért jó, hogyha az ember megtanul főzni, mert akkor nincs akadálya, hogy olyat egyen, amilyet szeretne. Szóval csak így tovább, kísérletezz bátran.
(#) pjg válasza Gery78 hozzászólására (») Szept 27, 2014 / 1

7 féle fűszernél többet nem szabad tenni az ételbe, mert elrontja a jóság.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

-21°C-os lesz a fagyállód ha jól számoltam. Én úgy számoltam, hogy összesen lesz 6 litered, a -36-ot elosztottam 6-al, majd beszoroztam 3,5-el. De saccolással is hasonlóra jutottam, mert ha felesben hígítanád, akkor a mostani fele lenne, tehát -16°C, de mivel kicsit töményebb, így -20°C-ra saccoltam volna.
Én nem öntenék vizet abba a 36 fokosba, max 1 litert. Inkább legyen kicsit töményebb, minthogy egy kemény fagyban bekocsonyásodjon.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
(#) pjg válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

20 foknál hidegebb ritkán van és, ha csak kocsonyás az nem baj. Ha jégtömb....
(#) SzervízMacska válasza Gery78 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Köszi! Igazából gőzöm sincs, hogy szeretem, de próbálkozom. Nézek egy pár receptet, aztán kiátlagolok belőle valamit. Aztán egy kicsit hozzáteszek, valamiből meg elveszek, mert soknak érzem. Imént például bejártam a környéket 10 deka füstölt szalonnáért, mert szerintem jó lesz a pörkölt alapba...
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Köszi!
Az a baj, hogy nem lehet az összes vizet kiönteni a motorból, én nem tudom mennyi jön le, de rákészülök 5,5L fagyállóval, nyáron meg el lesz benne
(#) Gery78 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Szívesen! Így van megnézel pár receptet, hogy mások hogy csinálják, aztán kialakítod belőle a saját ízvilágod. Ha valamiből hiányt érzel, akkor teszel bele. Ha ajánlhatom Neked, a Nagyvárad téren van egy világbajnok hentes, én ott szoktam húst venni, meg füstölt szalonnát is. Ott szoktam kapni füstölt mangalica szalonnát és zsírt is. Kiváló ötlet a pörkölt alapba szalonnát tenni, ha van kedved, próbáld ki a hagymás kenyeret is. Én szinte mindig eszem, ha hagymát pirítok. Először megpirítod a szalonnát, akkor kell lezárni a gázt, vagy levenni a tűzről, ha elkezd füstölni a zsír. Akkor lesz pont jó az íze, mert nem lesz zsíros, és nem lesz töpörtyű íze. A szalonna még fortyoghat nyugodtan a zsírban, nem fog megégni. Amíg sül a szalonna fel tudod vágni a hagymát, ha megvagy vele mehet a lábosba. Ha elkészült a hagyma, üveges lesz a színe, akkor kiveszel egy kicsit egy kenyérkére, és már eheted is. Aztán persze folytasd a pörköltfőzést. Egyébként, ha szalonnazsíron pirítod a hagymát sokkal jobb íze lesz mintha étolajon pirítanád. Zsírban nagyon finom édeskés lesz, olajon meg leragad, és keserű lesz.

Most csak víz van benne? Ha fagyálló csere a cél, akkor le kell engedni a régit, amennyi lejön annyi jön le, felönteni 35 fokossal és kész.
Sima vízzel nem lehet járni, nincs kenése így a vízpumpa tömbszelencéjének és hamar ereszteni fog.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Nem, nem csak sima víz, leengedtem úgy 3-4 litert a téli fagyállós vízből, majd ioncserélt vízzel + fél liter fagyállót öntöttem vissza, tehát volt kenése a pumpának.

Már akkor fel kellett volna önteni rendesen fagyállóval és nem kellene megint fagyállózni.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 27, 2014 /

Lehet valakinek állást ajánlani itt? Aki ért a programmal való videóvágáshoz az írjon privátba és elküldöm az infót.
(#) SzervízMacska válasza Gery78 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Csak most olvasom olvasom soraidat, ezért a hagymás kenyér elmaradt. Viszont megfőtt a pörkölt éjjel 11 órára. Gyorsan be is laktam belőle. Nekem nem füstölt a zsír, de én is levettem a tűzről, mivel a hagyma felét sem sikerült felvágnom, amíg kisült a zsír. Egyébként már eleve zsíron sütöttem a szalonnát, mivel kevés lett volna a szalonnazsír a másfél kiló húshoz. Ha sikerül, mellékelek pár képet a folyamatról. A maradék most bement a hűtőbe, s majd ki lesz porciózva műanyag dobozokba, aztán lefagyasztva.

Most legalább működik a feltöltés, mert a múlt héten nem ment (IOS8). Tegnap frissítették. Sajnos, a fájlneveket még mindig egységesen image.jpg-re változtatja...
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Igen, majd leg közelebb, akkor még nem tudtam hogy hogy lehet kiönteni majdnem az összes vizet, most már igen (autó fara megemel....)
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Megoldódni látszik a múltkori probléma.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 28, 2014 / 5

Na itt tart az építkezés amiről annyit beszéltem. Ha van ötletetek akkor szívesen veszem. Sok dolog még nem százas, de már folyamatban.

Kép0300.jpg

(#) pjg válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 28, 2014 / 1

Bográcsban főztem csirkecombokat bakonyi módra. Sajnos későn kaptam észbe, hogy fényképezni kell. Elfogyott. (pillanatok alatt.) Pedig volt bőven.
(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Sajnos nemes nedüt nem tudok fogyasztani, mert még mennem kell a lányomért a vasútállomásra. Két nagy bőrönddel van. Tele a fellépő ruháival.
(#) SzervízMacska válasza pjg hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Finom lehetett, kedves egészségetekre! Nekem ez volt az első, ezért sokat kattintgattam. Sajnos, pont a végeredményt nem tudtam mellékelni a méretkorlátozás miatt.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Már időszerű volt tető alá hozni, sok az eső mostanában.
(#) pjg válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Köszi.
Már mint a legvégső végeredményt?
(#) SzervízMacska válasza pjg hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Igen, amikor már tálalva volt, mert az a kép nagyobb lett két megánál.
(#) elektroncso válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Mit akarsz, teljesen jó kis házat csináltál. Csak így tovább.
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 28, 2014 / 2

Idézet:
„a kép nagyobb lett két megánál.”

Akkor egy-két kanállal ki kellet volna venni a kajából, hogy beférjen két megába.
Következő: »»   2359 / 3612
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem