Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Idézet: „van átjárhatóság az 5.x és a 6.x alkatrész szerkesztésben” Szia! Hogyan lehet megoldani? Szkriptekkel, ahogy a neten található leírás róla, vagy más módot is ismersz?
Simán át kell másolni egyik mappájából a másikba a .lib fájlokat.
Ezzel csak az a baj, hogy a 6-os verziótól az Eagle XML formátumot használ, azt megelőzően pedig nem.
Egy-egy lib fejlécében ez áll: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <!DOCTYPE eagle SYSTEM "eagle.dtd"> <eagle version="6.0"> Hogyan nyitod meg az 5-ben másolással, amikor a gyártó is azt írja, hogy nem kompatibilis?
Szia !
Neten nem olvastam róla (nem is kerestem) de láttam, hogy van a szerkesztőben script kimenet. 6.x-ből ki - 5.x-be be a script.. viszi a komplett alkatrészt. Csak 1 alkatrészes lib-et próbáltam, de lehet amibe több is van, azt komplett konvertálja.
Szia!
Próbálgatja valaki a 7.x verziót ? Nem hallani , olvasni róla itt semmit.
Sziasztok! Van egy apró -de bosszantó kis hibám, amire nem tudok rájönni - mi az oka. A pcbgcode.ulp-vel készítem a nyákokat, így cnc-vel pár perc alatt kész. Azonban a fúrófájlokat mindig elrontja valamiért. Értem ezalatt azt, hogy például amikor fúrócserére visszamegy a nullponthoz - elfelejti felhúzni a fúrót a biztonságos magasságba. Ez - és az, hogy megfeledkezem időnként róla - túl sok fúróm életébe került már. Nem tudja valaki - hol lehet a gond? Már elég fárasztó minden egyes fájlt kézzel áteditálgatni. Még jó, hogy van egy kis programom, ami legalább vizualizálja a hibát, íme(kép). A képen ferdén 0mm magasságban látható pár csík - na ez a gond. Ha jó lenne a fájl, akkor csak fentról lógnának a kis vonalak mint karácsonykor a jégcsap díszek. Arra már rájöttem, hogy ott a bibi, hogy először állítja be az Z tengely kordinátáit és utána az X,Y-t. Ha az X,Y-t állítaná először - nem lenne ilyen gond. Kézzel is ezt gyomlálom, azaz átteszem egy notepaddal a Z kordinátákat az X,Y alá és eltűnik a hiba, mert az előtte beállított biztonságos magasságban megy a nulla pontra és csak utána engedi le a fúrót. Egy részlet, ami fúrókat tesz tönkre, végighúzza a felületen:
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2014
Szia!
Én ilyen találtam Ebay-en: Bővebben: Link Megkönnyíti a beszerelést is, plusz praktikus is.
Szia! Jogos - én is gondolkodtam rajta, mert helytakarékosabb kivitel, csak az itthoni dolgokat vettem elsősorban figyelembe. Például azt, hogy PC-táp + kapcsoló + biztifoglalat sok műhelyben akad. Ettől persze tetszik, mint megoldás az általad linkelt is.
Üdvözlet! Biztos volt már téma, de a keresővel sehol sem találom és talán jobb is az ismétlés, hátha másnak is segít. Tehát csak annyi segítséget szeretnék, hogy ha lerakok a kapcsolási rajz szerkesztőben egy 74LSxxx IC-t, akkor az IC-nek miképpen jeleníthetem meg a VCC és GND lábait?
Köszönöm!
invoki ikon....és igen már leírtuk 100*
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
Megvan INVIKE ikon és kiválasztom a megfeleő lábat utána OK és leteszem ahova akarom a szerkesztőben. Google a barátom!
![]()
Sziasztok. Kis segítség kéne. Már van egy kész panelem. Az egyik ellenállást SMD-re. De ha felteszek a panelre egyet, akkor az az alkatrész oldalra kerül. Hogyan tudnám azt áttenni a hátoldalra. (Egy oldalas panelról van szó.) Kösz. L.
Baloldalt fölül van egy kis ikon - az is megfordítja, de a jobb klick, tulajdonságok, mirror is ugyanaz.
Köszönöm! (Nem gondoltam volna. hogy úgy teszem át másik rétegre, hogy tükrözöm..)
Hello mindenkinek !
Tudna segíteni valaki abban , hogy az alkatrészkönyvtárban az összes helyen kingbright SA10-21 kijelző elbaltázva van berajzolva, és hogyan lehetne a lábkiosztást megváltoztatni ? A nyomtatási képben helytelenül számozták a szegmensek helyét (az egyes fölött a hatos van....tizes láb helyett)! Akárhány lbr.-t (amit megnéztem) megnéztem mindben el van rontva! Piszokul zavar ! Köszi a segítséget ! A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
Megnyitod azt a lib-et, ahol a kijelző van (nekem: display-kingbright), és ott a device gombbal az adott típust ( 7-SEG_ ). Ezután van egy connect gomb jobb alul, ott tudod újra összerendezni, hogy melyik láb, hányas számú legyen!
Sziasztok! Egy jó ideje használom az 5.11.0-t és nem akarnék megválni tőle - főleg a még nem kész projektek miatt - a W7, 8, 10 sem vonzóbb az XP-nél. Azonban libeket már nem tudom a régebbi verzióhoz le tudok-e tölteni, mert azok már nem paszírozhatóak be ez alá. Tud valaki ilyen régi lib lelőhelyeket? Vagy XP alatt olyan verziót ami kompatibilis minden irányból (bár mindig félek az ilyen verzióváltásoktól - eddig csak ráfaragtam a csilivilire).
Szia !
6.5 verz tökéletesen működik xp alatt, én is azt használom.
Háát egy istenért sem tudom a forrpontokat áthelyezni ! A rajz szerinti lábkiosztás jó! Csak épp a fölső 6., 7., 9., 10. láb nem a megfelelő sorrendben van a nyomtatási rajzon...
Vagy is az alsó sori 1-es láb felett a pdf szerint a 10lábnak ( az lbr-ben a 6-os van ott), az alsó 2-es láb felett a 9-es nek kellene lenni (helyette a 7-es van beállítva az lbr-ben !)! Még jó, hogy a nyolcas a helyén van ! ![]() Koszi ! Gábor A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
Valóban, nem a devicében rontották el, hanem a package-ban. Megnyitod a lib-et, package gomb, 10-21 kiválaszt. Bejön a tokrajz. Info gomb a hibás pad-re és javít, de egy lépésben nem lehet, mert nem lehet ugyan olyan nevű. Én úgy szoktam, hogy mögé írom: a hibás 10-est átnevezem 106-ra, a 9-est 97-re, a 7-es így már mehet 9-re, a hatos 10-re, majd vissza a hibás 10-hez, ami már 106 lett, most már mehet 6-ra. Ha végeztél save, lib becsuk, majd a rajzodon minden lib frissítést kell nyomni.
Szia! Nem volt gondod az átállással? Vagy már megszépítette az idő?
![]()
elektrocad-től kérdezném: Hogy fordulhat ez elő? Ez egy gyári lib, telepítéskor rakja ki az eagle, nem utólag lett bele mókolva. Még soha senki nem akarta használni? És nem is egy nevenincs gyártó a kingbright sem, egyszerűen érthetetlen.
Nem volt semmi, amúgy azt is megteheted, hogy más név alá telepíted, pl:Eagle65 könyvtárban, akkor párhuzamosan működik mindkettő, egymástól független.
Annyi változást fogsz tapasztalni csak, hogy lesz benne meander , és méretezési lehetőség. Én mikor telepítettem, minden saját lib-et, projectet átmásoltam és annyi, minden működött elsőre. Üdv. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2014
Szia !
Mivel rengeteg alkatrészt rajzolt, rajzoltak meg valakik, természetes, hogy hiba belecsúszik. Ezért kell ellenőrizni, és vagy saját lib-et rajzolni. Bocs, hogy bele szóltam
Na csak sikerült kikínlódnom ! Ha valaki nem értette volna berakok egy mellékletet (ha sikerül ! )
Szóval eddig vakon megbíztam a CadSoft-ban, hát ez változott ! Ráadásul a hozzáadott .lbr-ek szépen göngyölítették az *** tovább. Nézhetem át a többi rajzomat! Hány ilyen "apró" hiba lehet még közte ? A baj csak, hogy valószínűleg tervezhetem újra az egyik már beültetett panelt is (7107-tel). Köszi mindenkinek ! Gábor A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
Ja a "kaméleon"-nak... Ha megnézed a pdf-et nálam két verzió fut... A 7-es amatőr módban (mindkettőt itthon és _csak_ hobbyzásra használom) és semmilyen fennakadást nem okoz (őtetet
![]() ![]()
Szia! Az ötlet kitűnő. Más szoftverekkel volt, hogy nem működött, de ha nálad bevált - megpróbálom. Már csak egy telepítőkészletet kell fellelnem akkor.
Szia!
A max232-esekre is figyelj majd oda! Én a soklábú jószágoknál meg szoktam nézni az adatlapot, mielőtt vakon megbíznék bennük és volt már pár meglepi ![]() ![]() Persze azt hozzá kell tenni, hogy amiket én használok, azok nagy részét magamnak kellett eddig megcsinálni, így alig 1-2 ilyen rontással sikerült eddig összefutni, de ilyenkor is inkább a kész alkatrészt be szoktam másolni a saját könyvtáramba és ott készítek belőle egy jó változatot ki tudja alapon (pl. itt a kijelzőnél is előfordulhat, hogy az őáltaluk megnézett adatlapon máshogy szerepel, mint a tieden és ezért csinálták "rosszul"). Vagy az szokott még meglepetést okozni, ha egy alkatrész ugyan abban a tokozásban különféle lábkiosztással is kijött. Egyszóval oda kell figyelni tervezéskor arra, hogy mit használsz ![]()
Légy szíves a káromkodást mellőzni a jövőben!
Köszönöm. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |