Fórum témák
» Több friss téma |
Ez bonyolultnak hangzik skypon videóval meg tudod nezni? És milyen műszer kéne hozzá?
Segitséget szeretnék kérni,van egy 6 éves AEG S 75398 kombinált nofros hütőm,a fagyasztóban -18C van,a hütőben viszont +5-ról felment +12-re a hőmérséklet és hiába kapcsoltam be a coolmatic funkciót továbbra is +12 C-on van a hütő.Mi lehet a hiba?Köszönöm előre is a segítséget.
Sziasztok, Van egy Indesit BE 34 PI kombihűtő. Ezüst és csipog, ha nyitva marad... 8 éves és azt mondta 7000-ért az ember, hogy 50e-ért elektronika cserével még működni fog. Na ezt kicsit sokalljuk, mert van kicsit kevésbé csilivili hasonló áron. Van valakinek ötlete, hogy lehetne ezt a horror költséget megspórolni és mégis életre kelteni a hűtőt?? Kösziszépen, Judit
Most újabban a hűtő elfordítása után a rács szabaddá vált és a belső hőmérséklet tartósan elérte a 11°C-ot. A fagyasztórekeszben -10°C is van már. Többet megy a kompresszor, de most jobban is hűt. A gáz nem fogyott el.
Üdv mindenkinek,sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni,van egy működő képes gorenje fagyasztó szekrény kompresszorom,ma kivettem a helyéről de nem húztam le egy csúszó sarut sem,mert nem tudom hogy melyeket kell rajt hagyni,nem szeretném hogy leégjen a motor.Csak kerékpár felpumpálásra akarom használni.Előre is köszönöm.
Hali! Az alsó kábelköteget megszünteted,úgy hogy előtte a barnát és a feketét összekötöd! Az ment a termokapcsolóhoz,utána a főkábelt elvágod és mindkét véget bekötöd a nyomáskapcsolóhoz.
De ha csak úgy,magában akarod használni,akkor a barna és a fekete közé teszel egy átmenő kapcsolót,és azzal vezéreled! De vigyázz,ezek tudnak akár 30 bart is nyomni! Attól ne félj,hogy a motor leég,minden védelem benne van az oldalán lévő házban!
Azt nem tudom,de keresel egy modellezős oldalt,ott használják vákuum előállításra. Vagy egy pákás fórum(ónelszívás)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Két hűtőt nézegetek. 1. ZANUSSI ZRB35210XA No Frost hűtőszekrény 2. GORENJE RK 6192 KX (ez jobban tetszik) A fagyasztó részen a Zanussi No Frost technológiával rendelkezik, a Gorenje Frostless-el. Olvasgattam, hogy melyik technológia mit takar. A kérdésem az lenne, hogy a gyakorlatban annyival többet ér a No Frost? Ha tehetem, kerülöm a hűtő/fagyasztó olvasztását Előre is köszi! B.
Beírod a gugli keresőbe:ónleszívó építése hűtő kopresszorból!
Vagy itt a keresőbe"hűtőgép kompresszor",de így is írd,és kidob 18 oldalt!
Ne viccelj!,épp azt olvasgatom! A főoldalon rákattintsz a "fórum" ra,és a keresőbe beírod a pontos címét a témának! Azt amit adtam,de csak itt,a hobbielektronikán!
Üdv:yulo
Megcsináltam ahogy le írtad,szuper. Köszönöm a segítséget,jó egészséget kívánok.
Örülök neki!,neked is jó egészséget!
-0,9 bart tudnak (abszolutban 0,1), de ezt nem szeretik, mert nincs elegendő hűtésük. Normál üzemben sem mennek ( a régiek) légköri nyomás alá és a visszatérő gáz hűti őket.
De azért kb. -0,5ig használható. Üdv: StMiklos
Köszi. Kiforrasztó páka szivattyúja lesz.
Sziasztok!
Sűrgős segítségre lenne szükségem, mert van egy kb. 10 éves Samsung RL33EBMS no-frost-os hűtőgépem ami két napja kattog (mintha 1-2 percenként egy mikrokapcsoló kattanna), de már a hűtő és fagyasztó rész is teljesen felmelegedett (a hűtő oldala pedig hideg ahol a hőt le szokta adni). Hátul leszedtem az alsó borítólemezt és a kompresszor (fekete fém "tartály") forró. A szokásos, időnként hallható kompresszor hang is megszűnt, csak feljebb hallok egy ventillátor szerű duruzsolást ami gondolom a no-frost elszívó rendszernek a hangja. Mi lehet a baj? Gondolom szerelőt kell hívnom, de azért nem árt ha képben vagyok, hogy ne ejtsenek át nagyon. Üdv., Kornél
99% kompresszor hiba!Esetleg segédrelé. Húzd ki a konnektorból, hagyd kihűlni a kompresszort, majd próbáld újra.
Sziasztok!
Segítséget kérnék a következőkhöz. Van 1 14 éves Zanussi ZD 19/4 kombinált hűtőm, tönkre ment a termosztát , de elhatároztuk veszünk új hűtőt viszont addig szeretném üzemeltetni.Visszaolvasva láttam, hogy a termosztátnál a fekete és barna vezetéket kell összekötni, viszont a képekhez képest sokkal több vezetékem van. A dobozkából a 4 eresen és a termosztát kapilláris csövén kívül is van még vezeték amik szintén a termosztátba futnak. Kérdésem ha csak a 4 eres barna és fekete vezetékét összekötöm fog üzemelni? Két napról lenne szó!
Hali! A termosztát felé még megy egy nulla vezető is a kijelző,és a világítás végett!
A lámpa stimmel, de kijelzőm nincs és a 3 vezeték ami 2 fehér a végük barna plussz egy zöld-sárga (föld) és ezek is hátramennek mint a kapilláris!Tettem fel egy képet.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
Köszönöm a választ.
Visszadugtam a hálózatra miután lehűlt a kompresszor, de ugyanaz a jelenség... Kb. mennyiből lehet megúszni egy kompresszor cserét? Utána megint 10 évig használhatom a hűtőt, vagy inkább vegyek másikat (ami ugye 100+eFt)?
Ami a termóra megy barna és fekete,azt kell összekötni,de vigyázz!,a hűtő örökjáró lesz! A másik barna-fekete a lámpakapcsoló!
Köszi a választ, akkor jól kötöttem össze. Az örökjárást úgy gondoltam egy programórával megoldom!További szép napot!
Üdv!
Sok mindentől függ, hogy mennyi lesz a vége, a szerelő megmondja. Nagyságrendileg 40-50 eft.
Meg is nézte már egy szerelő, valóban a kompresszor adta meg magát. Azt mondta tud egy másik ugyan olyan teljesítményű normál kompresszort belrakni a speciális gyári Samsung helyett 38eFt-ért. A másik valószínűleg drágább lenne és lehet, hogy több hét a szállítása. Azért megkértem, hogy kérdezzen rá mikorra és mennyiért lehetne, mert nem tudom egy más típusú szerkezet mennyire lenne hosszú életű és funkcióiban azonos, még ha működik is.
Ahogy elnéztem a Samsungnak plusz 2 kábele jön ki és a betáp dobozában csüng rajta egy nagy kondi. Hol lehet beszerezni gyári Samsung kompresszorokat? (típus alapján nem találtam semmit) Lehet cserélni nem bele illő kompresszorra az eredetit? |
Bejelentkezés
Hirdetés |