Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kábeltévés hibák, elosztás
Témaindító: Bártfai Ferenc, idő: Jan 5, 2008
Témakörök:
Komolyan mondom én Ktv-s akarok lenni... mi kell hozzá???
amógy a honlap pont nemüzemel BTO
Egyre többne vagyunk kábelesekMég a végén klubbot kéne nyitni.
Én leszek a kábbelbarát
Hello Kolléga!
Te hol húzod az igát? Érdekelne a képen látom, hogy messzire látsz (profil az oszlopon) Én a UPC-nél raboskodom ha van kedved segíthetsz megírni a cikket rengeteg anyagom van hozzá! Bártfai Ferenc-nek meg üzenem, hogy szakértelem meg bátorság mert ráz meg magas meg esős meg hideg meg fújj Ha tényleg mindenkit érdekel akkor összehozok egy cikk sorozatot. Várom a további KTV-s kollégák jelentkezését kiváncsi vagyok hányan vagyunk itt az oldalon
Engem nemigazán tudnak lebeszélni a szélsőséges dolgok... Ha érdekel valami akkor nehezen szabadulnak tőllem De ez most nagyon komolyan elkezdett érdekelni!! (Talán jobban mint az elektronika más területei)
Hello
Kecelen osztom az internetet, és kötöm ki a házakat a villany oszlophoz, nehogy elfujja a szél: Kecel-tvnetwork Tudnék én is sokat mesélni a 3 éve mindennnapos problémákrol stb. Pl a legujabb, lett egy helyi rádio 500w al tolják 99,6MHZ-n és pont a 93,25Mhz-s adásunk hangja ott van mellette. Az egész hálózatba bele mászik mert nagy a térereje, és ha a tv nem tud különbséget tenni BG-DK közt akkor szépen a rádió szól. Az a lényeg minden nap más, más hiba, más házba megyek kötni, más problémák, és nem unalmas.Lényeges lenne cikkbe beleírni a szabályokat is, engedélyeket.Milyen engedélyed van oszlopra mászás miatt?
meik honoslap nem müxik???
nekem EON-s az oszlopramászhatási engedélyem!
sajnos sürün mászok is mivel én vagyok a csapatban az 1-k családiházias hibáselháritó.
na igen itt-ott mán kell is a trisildes-vagy hogy is irják-nagyfedettségü RG-6,mert az occsó kábelba igen csak beledumálnek a Helyi adók, mint nálunk az OIRT-6 és UHF-26 .
igen! és vannak igen ravasz és fogós hibák is ,de vannak rutin hibák is ,mint fentebb irtam hogy ki kell számolni a hálózat veszteségét és ugy tervezni a hálózatot, 60dB mikroV antenna jel legyen min a készülékeknél,és 70dB mikroV-nál ha lehet ne adjunk többet a készüléknek igaz hogy 84 dB mikroV a plafon amit kaphat 1 TV,de én oat nem szeressek odaereszteni a készüléknek.
Hello!
Én pesten vagyok hibaelháritós üzemeltetős Nekem Elmű és Émász vizsgám van oszlopra. Mindent csinálhatok kivéve FAM Kedves BTO üdvözlünk a csapatban Te hol robotolsz? Jöhetnek a további ötletek, hogy mik legyenek belevéve a cikkbe
na klikkeltem a NICK-kedre
kedves kollega hol a munkásvédelmis sisak a fejéről??? mán keféli is megebb a munkavédelmi felügyelő!
klikk BTO ra és mán látod hogy hol is lakom, na ott üzöm a mesterkedést má 18 éve ,csak a cég név változik.
vagy mégse láccik másnak??csak magamnak??
amugy csak itt Pest szomszédságában Tatabányán nyomom.
BTO az a honlap nem megy amit megadtál, hogy ott van jó splittar, erősítő, meg 85Mhz-es felüláteresztőszűrő.
minjá megném!
Antenna házerősítő HA-023 TERRA FM/TV 28dB 1be 1 ki
na én ezt ajánlom mint erősitőt,mert 1-t snem 2-t már felszereltünk iet swarciba ahova sok vételi hely kellett.
Hello BTO!
Szóval Tatabánya? Akkor csak nem azis UPC? Én még kezdő vagyok a szakmában még csak két éve foglalkozok a témával, de elég odaadóan. Viszont hirádesipari technikusnak tanultam 6évet szóval 8éve foglalkozok jeltovábbitással
A képen nem tv-t szerelek, hanem egy magán területen egy saját villany hálózat alatt fut a régi telefon sodrott hálózatom 100V os hangosítás elvén. Motocross pálya.
Én drágállom ezt a Antenna házerősítő HA-023 -t , hirschman 22dB-s szabályozható 5000ft körül megy, és elég szokott lenni.
Amúgy fontos az erősítő??? az oszlopon lévő erősítőtől az első leágazásra vagyok........ na most a véleményeteket szeretném kérni... tudtam beszélni egy kábbelessel aki azt mondta a 4-es splitter helyett tegyek 3Db kettes splittert, mert hogy akkor kisebb a csillapítás "szerintem ez nem teljesen igaz.. de nem értek ehez" BTO akkor a lényeg az, hogy a Felül áteresztő szűrőt a modem és a splitter közé rakom igaz? Légyszi segíts, hogy milyen szűrőt és Splittert vegyek? mert nem szeretném ha szar lenne a dolog.
jó a Hirschmann is csak azé mán 50csatis átvitelre én profibbat ajánlok mert ha nő a csatorna szám nem lesz kereszt és intermodulációs hibája,vagy visszább kell venni az erősitést.
még az ! de már feni a fogát a DIGI kábel a városra.1990 óta antennázom cégesen előtte amatőrként Bécs fogdosásával foglalatoskodtam,amihez számtalan antennát épitetem,profi és paaszt modon.
na még 1x!
ha 5 vételi hely kell az internetes modemmel 1üt akko azé mán kell erősitő. általában az oszlopról 70/75 dB-s jel indul el a ház felé.-70dB az alsó frekiken 75dB a felső frekiken-. mindegy hogy hol vagy az erősitőhöz képest mert ,monjuk PL.98/103 dB az erősitő induló jele,akkor az első oszlopon monjuk 1db 4/26-s leágazó van ami annyit jelent hogy 4db leágja van 26 dB-s csillapitással,a köv oszlopon 4/23-s csillapitó van,és igy tovább a 4/14 leágazásig ,amely után ujra erősitő következik. kicsit lehet +3db-vel több a jeled mert a visszirányos hálón nem alkalmaznak mán ujabban 4/26 leágazást ha nem 4/23 van az erősitő mögött,de ez nem bizti.mert kérdéses hogy mikor lettt tervezve a hálózat és mennyire alakitották át visszirányosra. mert nálunk a 4/26 az igen sürün előfordul. hoppá kissé hosszú lett! igyunk!
oszlopon toszásnál munkásvédelmileg akko is kell a sisak!
ja 611/1 a müszerész szakmám.
1978-ban értem meg.
Mi 540 es kábelre huzzuk, ujítjuk a hálózatot, és sokszor duplázzuk a 26 ost és a 23 as leágazót is, és van hogy a 20 ast is. Így is a végén a 8T böl, vagy a 4T böl sokszzor 80dB fölött jön ki bár még csak 300MHZ-küldjük még, mert nincs kész a város cseréje.Főleg ha közel vannak az oszlopok, rövid a táv.Meg ahogy az utca adja.
540-s kábel 600MHz-n 5.5dB/100m veszteséges.300MHz-n KB oan 3dB/100m
50 csatornás-analog átvitelnél-már nem igazán ajánlatos 104dBmikroV felett hajtani az erősitőket,mert begerjednek.gyakorlati tapasztalat. nálunk az oszlop táv 40-50méter közt ingázik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |