Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC táp javítása
ok,de lehet hogy egy pupos kondi miatt ne induljon? Minenesetre, ha lesz egy kis idom, kiszedem a lelket, mert fentrol meg csak meregetni sem lehet.
Hat pedig a FSP eseteben az volt. Egyik ic-nek a fele elszallt + egyeb lathatatlan dolgok.
Idézet: Abszolút lehet! „ok,de lehet hogy egy pupos kondi miatt ne induljon?”
Üdv Néktek!
Aki PC táp javításra adja a fejét, annak ajánlok egy olyan megoldást, amivel soha nem lesz tüzijáték. Mindössze tegyél sorba az egyik 220 Voltos ágba egy 250 Wattos izzót. Igy ha az telibe világít, akkor még rossz a kütyü. Ha csak pislákol, akkor ujjonghatsz!
Ecceru* megoldas, de bonyolult kivitelezni. Kissebb izzo nem felel meg? Ugyanis manapsag meg 100 w-osat is nehezen kap az ember.
*egyszerű! A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
Én egy 40W-osat használok - próbára bőven elég.
(ha valami zárlat van a panelon, a 250W-os izzón átfolyó áram komoly károkat is okozhat)
Sziasztok mágusok!!
Az egy éves pc tápomba kiment az üvegbizti,zárlat miatt. A nagyfesz részen találtam egymás mellett 4db diodát ami mind zárlatos . Kérdésem érdemes -e kicserélni őket vagy valami más alkatrész miatt lettek zárlatosok. A kondik jók ,tranzisztorok se zárlatosak. Előfordulhat ,hogy csak a diodák mentek ki. segitségeteket előre is köszönöm! üdv: komisa
Lehet, hogy pillanatnyi túlterhelés miatt ütött át a dióda, azután vitte a biztosítékot is. Ha mérve nem találtál más hibát vagy zárlatot, akkor cseréld ki a diódákat (ha rám hallgatsz akkor azok helyett a vacakok helyett egy normális graetz-et rakjál bele!). Cseréld ki a biztit is (ugyanakkorára!), majd egy sorbakötött 40W-os izzólámpán keresztül indítsd először.
Ha a próbalámpa a felvillanás után kialszik, jó munkát végeztél. Ha teljes fénnyel világít, akkor valahol még zárlat van - lehet tovább keresgélni.
Köszönöm a segítséget!!!
Még egy kérdés: van egy másik tápom amibe a diodák jók átrakhatom -e vagy csak ugyan olyanok kellenének? RL 257 -esek romlottak el ebben meg CT 923 .ok vannak
upsz találtam egy S4VB 20 85 -ös egyenirányítót
ezt betehetem vagy más fajta kell?
Szia, 1eves a tap, es maris meghalt? Nem volt garis mar? Nem irtad milyen tap,de: diodak helyett hidat csak akkor tegyel, ha vannak erre kialakitott forrszemek. Diodakat olcso kinai tapba min 4A-eseket, markas tapba 5A-eseket tegyel. Keress ra a neten az eredeti diodakra meg a hidra amit talaltal, es ha a hid kisseb mint 4A/400V ne tedd be.
sziasztok.
1 éves valmi kinai névtelen 420W-os a táp. HKC modell.sz420R . Beraktam az S4VB hidat ,"ugy hajtogattam a lábát jó helyen legyen a forrszemnek" ![]() meg egy 4A os biztit igaz 6.4A volt benne ,de ezt találtam olyat vagy van még egy 10A is az jobb lett volna?csak azért nem vettem belevalót mert hétvégén minden zárva. A lényeg most üresen megy a táp tökéletes . Délután visszarakom a gépbe. Majd kiderül teher alatt is megy-e ![]() köszi a hozzászólásotokat!! de szóljatok ha gondot okozhat a nem pont belevaló alkatrész. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2014
Sziasztok! Van nekem egy Gigabyte Superb B550 550W-os tápom, ami a mai napig tökéletesen működött. Játék közben egyszer csak újraindult, aztan a következő nagyobb terhelésnél megint, utána már boot közbe, most pedig be sem kapcsol, vagyis minden "villan" egyet és ennyi. A gép másik táppal tökéletesen megy, a tápot kitakaritottam, de hiába. Üresen sem indul el, csak megpordul a ventilátor . Pupos kondi nincs rajta) benne ..
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2014
Szia!
Nekem hétvégén járt így a benti gépem, hogy ki be kapcsolt. Púpos kondi seholse, de kicseréltem mindet és megjavult. Nézd át jól, hátha Neked is csak ennyi a baja.
Az előbb elindult, és ment 20 percet, majd megint be se kapcsolt.. mi lehet a baj?
Szia!
Olvasd el az előző hozzászólást!
Nincs mindig látható hiba, amit csak kicserélünk és minden jó. Nézd át jól azt a tápot! Nincs érdekes, "ciripelő" hangja?
De, világ életében ciripelt.. konkrétan hallható az fps játék közben.. de eddig bírta a nagy terhelést is (core 2 quad q6600 3.4 ghz-en + hd7850 1.1 ghzen +neon, ledek)
Én egy kondicserét bejátszanék, szerintem meg is gyógyulna.
![]()
Most például a gépről írok, igaz semmi sincs bekötve, ami felesleges, és a proci is gyári órajeleken megy, + nem is terhelem, de eddig megy..
Én is amúgy kondira gyanakszom már.. bár amikor kínt takarítottam, a 12V-os ágat 0,5 Ohm-al terheltem, kb 35-37 Ampert adott le, 12,1 V-volt.. 5V-ot ugyan ezzel, birta.. aztán meg van amikor üresen se indul. Melyik kondikat cseréljem benne? Mert van jó sok. Amik nem közvetlen meleg mellett vannak, azokat is kell? Pl a Standby 5V egy ezredet nem ingadozik. Az is gyanús nekem, hoy eddig egyszer sem, állt le, akár 100%-os proci használat + 100%-os videokártya terhelés mellett sem (crysis 3 maxon..) most megy a sima crysis-től ami alig pörgeti a gépet, leállt. Aztán már boot után is. Aztán el se indult. Hol ment hol nem. Ezért nem értem. Ha kondi csinálja, akkor most miért megy? 12V 11.9 (műszerrel) 5V az 5.1, a 3.3 pedig kereken 3.301..
Én a kimeneteken levő elkókat cseréltem ki mindet, nem néztem melyik milyen állapotban van. A gép nekem is ment, majd kikapcsolt. Aztán állandóan kikapcsolt, majd megint bírta... és végül egy hét után kb. eljutottam arra a szintre, hogy a bios-nál ki-be kapcsolgat. Én nem ragozom tovább a szót, tégy úgy ahogy jónak látod!
![]()
Mindenképp át lesz kondizva.
honnan, milyen márkájút vegyek, és ez kb mennyibe kerül? Ahogy néztem van vagy 5 kondi összesen.
Megnézed a cserélendő kondik adatait és hasonlót keresel a HEStore-nál, vagy máshol. Én személy szerint mindig megúsztam az ilyen dolgokat, mert rengeteg van itthon kondim és mindig találok a kérdéses kondi helyére megfelelőt.
![]()
Nekem is van rengeteg, csak a kérdés, jobbak e mint ami most van benne? :/ Meg nem biztos, hogy low esr-es..
A LOW ESR rá van írva, mint minden más. Érdemes újat beletenni, ha hosszabb távra tervezel. A legegyszerűbb megoldás szerintem az, hogy ha spórolni akarsz és gyakorolni, hogy kicserélgeted a kérdőjeles kondikat, majd ha a táp meggyógyult, akkor irány a bolt és zsír újakra kicserélgeted amiket előtte már kicseréltél.
Rendben, szombaton nekikezdek!
Köszönöm!
Rendben! Köszönöm!
Másik működő tápból szabad cserélnem?..
Persze.
Nem muszáj a puffereket pontos értékűekre cserélni, lehet nagyobb is kicsit, csak a fesz. ne legyen kisebb! Ha kisebb kapacitásút raknál be, akkor valószínű rángatná a kimenetet, így az kerülendő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |