Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem, ebből keverik a festéket, amivel a kondenzcsíkot húzzák.
Igaz! A tehenek nem tudnak repülni, de a kondenzcsíkra szükség van. (Ezért pótolják repülőkkel, és ha már repülnek, akkor utast is visznek, mert úgy az utasok menetjegye fedezi a kondenzcsíkhoz szükséges kondenztej költségét.) Viszont ha egyszer megtanulnak repülni a tehenek, nem lesz szükség repülőre?
![]() De hogyan állítják elő? Hol kondenzál le a tejgőz a tehénben?
Ez egy bikafajta teje, csak a feleségüket kondenztehénnek hívják. Így ragadt a bikára is az asszony kondenz neve.
Hogy tágítsam a látókörödet, elárulom, hogy azok a repülőgépek, amik kondenzcsíkot húznak, nem visznek fizetős utasokat. Sőt, az utasnak kell DIY módon vezetni a gépet.
![]()
Tehát jön a bika, kisüti a kondenzátort a tehénen, és azután jön belőle a kondenztej.
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
Illetve, beszippantják és kvázi megtisztítják az égboltot...
![]()
Gondolom a kisütés sikere függ függ a tehén belső ellenállásától. És a bika ne legyen földelve, azaz a tehénen legyen, lábai ne érjék a földet.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni? Egy adott átmérőjű kerékből és egy meghatározott sebességből szeretnék kerék fordulat számot számolni. Előre is köszönöm!
Hali!
A legegyszerűbben talán valahogy így... Az átmérőből számolsz kerületet. a * PI (fontos, hogy méterben jöjjön ki az eredmény) A sebességet visszaszámolod, hogy percenként hány métert tesz meg a jármű (itt is fontos a méter alapú megadás). A megtehető távolságot elosztod a kiszámolt kerülettel, s kijön a percenkénti fordulat.
Ez most komoly?
Átmérő méterben x 3,14 = kerület méterben. A sebességet váltsd át m/s -ra, ha nem abban van. Ezután sebesség/ kerület = másodpercenkénti fordulatszám. Ha percenkénti kell, akkor x60.
Körmozgásról van szó. v=2rπ/T Ahol v sebesség, T periódusidő, r a kör sugara. A fordulatszám pedig a T reciproka, ami lehet 1/s, vagy 1/p. (Ha 1/s, akkor frekvencia, de itt gondolom most nem feltétlenül lényeges.)
NEM! Ez egy vicc volt... Szerinted? Gondolom nálad is vannak olyan dolgok amihez segítséget kérsz, a boltban sem szólnak le hogy milyen jogon kérsz az eladótól kenyeret! (Segítséget kérsz).
Köszönöm!
Számolgattam én de a kerületet mm-ben azért voltak olyan érdekes eredmények ![]()
Ne akadj ki ilyesmin. Ma már a gyerekek semmit sem tanulnak. Az iskola szinte csak időtöltés nekik. Alsóban mindent megtanítanak neki, de attól kezdve csak felejtenek. Semmi sem érdekli őket, csak a "buli". Még 10-15 év és gyakorlatilag elbutul a fiatalság. Tiszteletem a kivételnek, de ez ma már nagyon ritka.
Azért vagyunk páran akik nem az elbutult fiatalságot gyarapítják. Többek között én sem. Persze teljesen igazad van, ha látnád az osztályomat... Tele van hülyékkel. És érettségizős osztály, olyan is van aki nem ismeri az analóg órát! Ez van. Bár ez nem teljesen a fiatalság hibája. Inkább a szülőké akik engedték elzülleni a fiatalságot.
Igaz. Tiszteletem a tiéd. Mint írtam is. Egy szakközépben dolgozom. Ne tudd meg. Főleg a 13-14. évfolyam. Az életét kéne megalapoznia a tanulással, de nem. Szinte már összeadni sem tudnak. Olvasni már korábban sem.
Az osztályom vegyes osztály. Kevés érdeklődő volt az elektronika szakra (6 darab) ezért össze lettünk vonva a logisztikásokkal. Egy csomó idióta, hisztis, visítozós lány. Első nap elkéstek óráról mert kimentek cigarettázni.
![]() ![]()
Idézet: Hallottam már sok érdekes történetet, de ez új. „A szülő meg közölte, hogy ő annyira szereti a fiát, nem képes megbüntetni a rossz tanulásért.”
Ráadásul van is tippünk ki volt. Van egy a család ismerősének a gyereke aki egy évvel az érettségi előtt ment el erről az iskoláról és nem akarja megmondani miért ment el. Lehet hogy ő volt. Ezért nem szabad szélsőségekbe esnünk, ez nem csak a gyerek és nem csak a szülő hibája. Mind a kettő ugyan úgy hibás ebben. Plusz a mai társadalmi értékrend. Nem az a jó gyerek akinek jók a jegyei, aki sok mindenhez ért. Hanem az akinek minél több ,,tetszike" van a közösségi oldalakon. Amikor itt az iskolában megtudták hogy én nem vagyok tagja semmiféle ilyen ,,közösségi" oldalnak az egyik megkérdezte:
Idézet: „Ember vagy te egyáltalán?” Én meg feleltem: Idézet: „Nem, inkább állat vagyok, minthogy ilyennek a tagja legyek.” ![]() A patkány nem találta fel a patkánymérget. Az ember feltalálta az atombombát. Na ki az intelligensebb? Hmm...
Idézet: „A patkány nem találta fel a patkánymérget. Az ember feltalálta az atombombát. Na ki az intelligensebb? Hmm...” Ez jó! Gratulálok a mentalitásodhoz, csak így tovább. ![]()
Felénk az a mondás járja, hogy aki nincs fent a fészbúkon, az nem is létezik!
Erről ez jutott eszembe: Bővebben: Link
Ne haragudj, de ezt sem bírtam végignézni. Ugyanolyan szélsőség, mint a face.
Nem kell komolyan venni. Elsőre én is komolyan vettem, de az szinte biztos hogy ezt nem gondolták komolyan. Vagy nagyon remélem!
Kb. ilyen a helyzet mindenhol, de a másik oldalon is nagy a baj. A tananyagra gondolok, mennyisége abnormális. Fiam általános 8. osztályos. 8-15-ig suli, utána még kb. 3 óra otthoni lecke, tanulás. De van amikor este 20-21 órakor végez a suli utáni tanulással. Ez nem normális világ. Értelme nincs, hatása, hogy mindenki stresszes idegbeteg. Amit így tanulnak, 90%-át 3 nap múlva elfelejtik.
Annyiból megértem a nem tanulókat, hogy 15 óra után már egy gyereknek szórakozás kellene, nem pedig akkor kezdeni otthon a tanulást estig. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
Ha csak 15 óráig... Meg mire befejezed a tanulást, hulla fáradt vagy, de annyira élnél egy kicsit a hobbidnak, de elalszol az asztal felett. A 8. osztály első féléve az kegyetlen, én már tavaly átéltem, üzenem, kitartás neki. Jól sejtem, most megy középiskolába?
Igen, középsuli jön jövő évben. Egyenlőre jól tanul, de ilyen őrült időszakban előbb utóbb előjön szédülés, rosszullét, fejfájás. Összeesik lelkileg, feladja. Az osztály zöme ezért nem tanul úgy, ahogy kellene, mert már kimerültek. Nem tudom mit várnak gyerekektől akik ezt diktálják, de ők sem tudják mit csinálnak. Mármint ott legfelül.
Túl lehet élni, bár kell egy jó adag lelkierő hozzá, de nekem is sikerült. Ebben az időszaban nagyon is fontosak a jó jegyek, ezért hajtanak a tanárok is ezerrel. A második féléve ezerszer könnyebb lesz, csak addig kell kibírni. Én is nagyon utáltam, az a nyomorult felvételi, stresszelés hogy bekerülj a megfelelő suliba... Nem hiányzik.. Egy éve ilyenkor mér nem is tudtam hova akarok menni.
Az odáig oké, hogy a felvételi után már pihi van, de ne feled, a középiskola sem egy egyszerű téma. 9.ben azért küzdenek a tanárok, és a diákok is, hogy "Az istenért... Ezt sem tanították maguknak?!" mondatok megszűnjenek. De tulajdonképpen minden év elején ez van. Én tudom, harmadik éve ezt hallom a kicsiktől, és saját bőrömön is tapasztalom. Bár, egyre jobban le vannak maradva a mostani újak. Van olyan 9.-es nálunk, aki a Mechatronikai Szakközépben azt sem tudja, mi az az ellenállás, sőt, van olyan osztálytársam is (11. évf.) aki azt sem tudja, hogy kell feszosztót számolni. Na, az ilyen minek jön ide. Egyik tanárom szokta mondani: Tudom, ez a suli volt közel...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |