Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sok felesleges adatot tartalmaznak. Használj képkezelő szoftvert (irfanview is használható) és méretezd át 1200x1600-asra, mentéskor vedd ki a pipát az "EXIF adatok mentése " elől. Meg fogsz lepődni mekkora lesz a fájlok mérete. 200-300 kbyte, és éles, és látható minden... Ha nem lenne méretkorlátozás mekkora helyre lenne szükség egy ekkora weboldalnak? Mert ezt valakinek fenn is kell tartani.
Ha több képet szeretnél ajánlom neked az ingyenesen használható FastStone Photo Resizert. Gyors, átméretez, feliratoz, elforgat, élesít... A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
Hali. Hogyan tudnám letölteni ezt a fájlt? (gondolom ott van automatikusan a pipa a 3. fájlon)
Nem tud vírust keresni... Kit érdekel ![]()
De imádom ezt a stickes netet. Ha le akarok szedni valamit akkor vagy egy örök élet mire lejön, vagy menet közbe megszakad. Figyelem sípszó következik: )sípszó)
Nem találok topicot, itt megkérdezem. .reg kiterjesztésű fájlt hogy tudok, hova kell betenni win xp, win7-nél. Köszönöm.
Tényleg. Fut is, köszönöm megoldva.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2014
Itt nem azzal van a gond, hogy nem tudom megnyitni (mert megtudnám), de eleve le se tudom húzni...
A múltkor pont fizika órán néztem meg valamit, mert a tanár nem tudta. Na erre varrjatok gombot.
Köszi. Működik a megnézés, szerkesztés jegyzettömbbel.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
Pontosan erről szóltak az előző hozzászólások: a diákok jó része nem tud disztingválni!
A viselkedéskultúra még csak távolról sem érinti meg őket. Egyébként ez nem csak napjainkra jellemző, mindig is így volt. Gondoljunk csak a Valahol Európában című filmre. A szülő nélküli vagy normális nevelésben nem részesülő gyerekek előtt nincs viselkedési minta, nem tudja mi a helyes, hogy viszonyuljon a többi gyerekhez, vagy az órán őt tanító tanárjához.
Kérdés, hogy belehaltál volna, ha azt a valamit a szünetben nézed meg? Vagy hazaérve, tanulás közben? Szerintem egy ember sincs a földön, aki mindent fejből tud. Néhány éve, mikor a villamosvezető iskolába jártam, első órán elmondták, hogy nincs mobilozás. Aki nem fogta fel, rövid úton kivágták, mint a macskát *. Ha a tanár nem tudott valamit, megígérte, hogy következő órára utána néz, s ezt meg is tette. Senki sem gondolta azért hülyének, mert nem tudta betéve a nagylexikon összes kötetét.
A másik, hogy nem lehet életeket az internetre alapozni. Mivel azt sem tudjuk, meddig lesz egyáltalán. A sok fent lévő hamis, pontatlan infóról nem is szólva. Mit csináltok majd, ha kimerül az elem, vagy elromlik, amikor a legjobban kéne? Egyre többen nem tudnak még számolni sem gép nélkül. És itt csak a legalapvetőbb összeadásra, kivonásra gondolok... A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
Hali. Van lehetőség felhasználókat keresni a HE-n ország szerint? Megnézném kik vannak még SKból, de nemtudom, van-e lehetőség ország szerint választani..
Én tudom hogy van még itt ember Szlovákiából, de nem tudom, hogy kiirhatom-e ide a nevét, ezért inkább nem írom ide. Majd jelentkezik, ha Ő úgy gondolja.
Többen is vannak, de természetesen nekik kell jelentkezni, ha el akarják árulni a titkot.
![]()
Ha pendrive-ról indítok egy operációs rendszert, akkor ugye a merevlemezen lévő nem törlődik?
Nem hát. Miért törlődne?
Mit tudom én, gondoltam hátha, és nem kéne hogy elvesszen az ami most van így inkább megkérdeztem. Köszönöm.
Nincs mit.
![]()
Jelentkezem. Én felvidékről vagyok.
Sziasztok! Ért itt valaki az IP kamerákhoz? Jött énnekem Kinából, egy ESCAM BRICK QD300 nevezetű kamera. Sikerült beállitanom, Internet Explorer segitségével látom is a 192.168.0.121:55111 IP cimen.
Szeretném beállitani az iSPY programba, ami hasonló a Webcam XP, 7-hez. De sehogysem sikerül. ![]() Aki tud, legyen szives segiteni, mert nagyon fontos. Köszönöm előre is. Üdv Tomi
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy újra munkahelyet fogok váltani, ezelőtt voltam ipari csőszerelő, tartályok és más hatalmas dolgokat gyártottunk, most jelenleg épületgépészeti szerelő vagyok, de ipari beütéssel, kazánok cseréle, légtechnika, fűtés, meleg víz stb... Most pedig úgy néz ki hogy szeszmérő gépeket fogok gyártani, javítani, és ha úgy van pálinkafőzőket gyártani, Jobb lesz mint az eddigiek, főleg így télen a valamennyire (10-15C fok) fűtött műhely miatt, eddig olyan időben dolgoztunk ami odakinn volt. Ez a szeszmérőgép 100% vörösrézből áll, lágyforrasztás, tűzi ónozás összeállítás stb, én szeretem az ilyen igényes dolgokat, a műszerek hivatalos műszerek lesznek, kalibrálva. ![]()
Sok sikert hozzá. Azt tudjuk, hogy nagyon precíz vagy. Szerintem ezek a világ legbombabiztosabb szeszmérői lesznek.
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
Igen, visszatértem, de ő keresett engem, ez a nem mindegy!
![]()
Ha van hozzá driver akkor használható.
Sziasztok. Kicsit feltöltögettem a raktárt, és kérdésem az lenne, hogy pl, potenciométereket, vagy kondenzátorokat hogyan tároljam? Inkább ,,ziplock,, tasakokban, vagy csak simán dobozkákba? Nem száradhatnak ki ezek idővel? Vagy oxidálnak..
A csomagolástól nem szárad gyorsabban, lassabban sem a kondi. legalábbis nem észrevehető mértékben. Oxidálás maró gőztől lehet, pld. ha vaskloriddal maratunk a műhelyben, szellőzés nélkül. Másképpen nem. Tároláshoz átlátszó neylonzacskó előnye, hogy látni mi van benne. Így sokkal könnyebb megtalálni valamit, mint dobozban, amibe nem látok bele, csak ha kinyitom.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
Milyen driver-re gondolsz? Ez nem USB-s, hanem LAN-os, azaz hálózaton működik.
Kösz az infót.
![]() Egyéb alaktrészre se kell így odafigyelnem? Elég ha csak nem maratok a zárt szobába, és nem használok semmi olyasmi maró vegyszert nem?
Sztatikus kisülésre kényes alkatrészeknél kell ügyelni, antisztatikus szivacsban, vagy alufóliában célszerű tárolni. Ez a lábakat rövidre zárja, nem alakul ki feszültség különbség a lábak között. Lábaik kézzel való érintése is tönkreteheti, ha fel vagyunk töltődve, és az alkatrészen keresztül kisülünk.
Ezek MOS, CMOS, alapú ic-k, fet-ek, és még van valahány speciálisabb erre érzékeny alkatrész. De nem igazán a tárolás árt, hanem a feltöltött kézzel, tárggyal való érintése a lábaknak. Normál helyiségben, szobában nem lehet tárolástól baja a szokásos alkatrészeinknek, amik mi használatunkban előfordulnak. Ha valami speciális tárolást igényel, az adatlapján szerepel, de ezek különlegesebb dolgok. Most hirtelen nem is jut eszembe ilyen. A tárolási hőmérséklet adatlapon szerepel, esetleg itt lehet probléma. -20 fok téli hideg árthat egyes dolgoknak. De általam gyártott készülékeknél állandó szabadban (-20 fokban is) nincs hiba. Még a karakteres lcd kijelzők is bírják sok éve, pedig azoknak ez már kockázatos. Csak párát, ebből adódó jegesedést ne kapjanak, az tör mindent. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |