Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Akkor a MOS , CMOS ICkre kell ügyelnem csak
![]()
Köszi! Ez "csak" szimpla összeszerelés, sablonok, tervek alapján, de nagy értékű gépezet ez, igazából csak egy 4 részre osztott forgó dob aminek az űrtartalma 4L, ezt kell a lehető leg pontosabban megoldani, a térfogatot.
Neked való feladat. A precizitásod szinte túlzó.
![]()
Majd kiderül, ahogy láttam nem nagy ördöngősság, de jó pepecselős dolog, nem siettetnek, nem fogok megfagyni (3 telet már letoltam a kinti hidegben, nem kívánom senkinek, és még fetrengjél a hideg acélon). Azt azért nagy dolognak tartom hogy a munkaadó keresett meg, hogy nem-e tudunk meg egyezni, mikor voltam ott mutattam neki a PC vízhűtésemet és a Mini kazánomat rendesen el volt olvadva a bácsi (kb 55-60 éves lehet) de az is tetszik hogy nagyon barátságos és nem lekezelő.
Ezeket a munkáidat én is láttam már és szeptember óta én is bácsi vagyok ezek szerint.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
Üdv. Egy kérdésem lenne. Homályosan emlékszem egy fizikai dologra, neve nem jut eszembe. Egy csőben (átm.10cm) egy vékonyabb cső (átm.3cm) van a közepében, vele párhuzamosan. Tehát vastag csőben vékony cső. Ha a vékony csőben levegőt fújatunk a vastag csőbe, akkor a kiáramló levegő valamilyen mértékben magával viszi a vastag csőben álló levegőt. A vékony csőbe befújt levegővel lehet áramoltatni a vastag cső levegőjét. Megpróbálni nem tudom, mert se cső, se ventilátor nincs itthon.
Nem tudom igaz-e ha valaki tudna segíteni, megköszönném. A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
Nem cső, meg cső, hanem cső, meg fúvóka. (Pitot cső) A nagysebességű levegő a másik cső végénél vákumot kelt, ez szívja fel az anyagot, (pl. festékszóró) de a vákumot hasznosíthatod vákum szivattyúként, ill. mérheted a cső előtt elhaladó levegő sebességével arányos válomot.
Ha erre gondoltál.
Üdv. Egy időben ilyen módszerrel szedtük fel a CNC gép alá kiömlött hűtőfolyadékot, igaz jóval kisebb méretben. A külső cső egy kerti slag volt, a belső pedig egy kb. 5mm átmérőjű fúvóka. Még a folyadékot is felszippantotta kb. másfél méter magasra.
Pitot cső repülőgépen van, azzal mérik a gép levegőhöz viszonyított sebességét. De az nem így néz ki, gyakorlatilag egy, a hátsó végén bedugózott cső, amibe elöl "belefúj" a menetszél (torlónyomás).
Amiről varttina mester beszél, az pedig a "vízsugár" szivattyú. Legegyszerűbb módszer házilagosan kis vákum előállítására. De az elv más közegek esetében is működik, lásd eredeti kérdés.
Sziasztok! Tegnap voltam Kylie koncerten. Szuper volt, a hang, a show és persze a Díva. A fények pedig egyszerűen tökéletesek voltak. Külön tetszettek a ledsorok, mintha minden egyes ledet külön vezéreltek volna...
![]()
pucuka
Valószínűleg ez a "Venturi hatás" lehet amit keresek, csak nálam más kivitelezésben lenne. Köszönöm. varttina Akkor működik hasonlóra gondolok. Köszönöm. Gafly Tehát működik, Köszönöm. Fatüzelésű kazánunkból jön ki a füst, ajtónyitáskor mindig, néha csukott ajtónál is. Füstjárat, kazán teljesen szabad, kitisztított. Kazán füstcsőbe azzal párhuzamosan középre bevezetnék egy vékony csövet, ezen egy csőventilátor nyomná be a levegőt, kémény felé. Ha ez a befújt levegő húzná magával a kazán füstjét levegőztetését kifelé, nem jönne az ajtón. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
Nem lesz jó! A kémény tetejére tegyél egy szívó ventillátort.
A szívó ventilátor direkt ilyen célra létező valami, vagy én szerkesszek össze ilyet?
Kevés levegőt elég szívnia, annyit sem tudna az alábbi megoldás? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
Erre való a szélkakas. Igaz, csak szélben működik, de akkor van gond a rosszul megépített kéménnyel.
Olvastam valahol hogy már a kéményt sem árt hőszigetelni. Tudja valaki a miértjét?
Mert a hideg kéményfalazaton lecsapódik a füstből a pára. Átáztatja a falazatot, majd ha nem fűtesz az megfagy benne és rombol. A kéményt vagy hőszigeteled, vagy túlfűtöd. A füstgáz bőven 100 fok fölött lépjen ki a kéményből. Ez meg energia veszteség. Ez gázfűtés esetén érvényes. Mással nem fűtök. Nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
Szerintem azért mert a padlástérben a kémény hideg, a felszálló meleg füstből a kátrány lecsapódik a kémény hideg falára, és kihűlés után üvegszerűen kemény réteget képez. A mi kéményünknek is ez lett a veszte. Tavaly tél elején teljesen el volt dugulva a kéményünk. Még most is havonta át kell húzni rajza a takarítót, mindig kijön belőle egy kis kanna kátrányos korom. Mostanra már kezd kitisztulni. Többek között ma is kétszer áthúztuk apámmal a takarítót rajta. Tavaly jó öklömnyi kátránytömbök potyogtak a kéményből.
Minél melegebb a kiáramló füstgáz, annál nagyobb a huzat. Ez főleg a begyújtás után fontos, amikor még hideg a kémény, mert a füst könnyen visszaáramlik a kályhán keresztül.
Csak azért kérdezem srácok mert nemsoká építek egyet és ez ráadásul a fal külső részén épül. Ergo a szabadba. Melyik a legolcsóbb szigetelési megoldás?
Kell bele béléscső és a bélés, meg a tégla közé üveggyapot. 3-5cm vastag.
Jó kis falusi fával. Amúgy még nincs kész és a kép optikailag hibás képet ad.
A kátrányosodás ellen nagyon jó védelem a gyakori és alapos tisztítás. Nálunk sajnos ez maradt el. Mivel eredetileg nem volt takarítónyílás a padláson ezért csak alulról nyomtuk el felfelé a takarítót. Felülről csak akkor lehetett ha az ember kiment a tetőre. Mivel ez a cserepek megbontása nélkül lehetetlen volt ezért nem volt rendesen takarítva a kémény. Az eredmény nem maradt el.
Szerintem annyi pénz nincs erre a projektre. Az elmúlt pár száz évben elég jól működött a tégla kémény. Persze ha az épületen belül kezdődne még jobb volna.
Ez igen. Egész nagy széndarabok.
Nálunk is sok mocsok összegyűlt a kéményben, mikor még a faluban laktunk. Persze a kéményseprő azt mondta, látott már olyat is, hogy ő maga elcsodálkozott. Műanyagot égetett egy szomszéd rendesen, meg panelokat. Annyira eltömődött a kémény, hogy alig lehetett fűteni. Egyébként nem árt egy szénmonoxid érzékelőt venni, (vagy csinálni) akinek tüzelőberendezése van. (Kályha, kazán, gázgazán esetén is, mert a szén monoxid szagtalan, és sokat megmérgezett már.) A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
Az a baj hogy ez nem széndarab, üvegszerűen kemény kátrány. Leejtem a földre és nem törik össze.
Nálunk esélye sincs a szén-monoxidnak. Olyan rések vannak az ablak és a tokja között hogy helyenként a kisujjam is kifér. Igazi fa, sajnos elvetemedtek az ablakszárnyak. 15 év sok idő. A kazánházon is van szellőző ventilátor. Persze jó volna, de nálunk a kazánház a pincében van hiába jelezne nem hallanánk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |