Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszönöm!
Ez valóban eszembe se jutott!
Én furatfémeztem. szerintem a hőmérséklet nagyon fontos, illetve a furatfém védelme még erősen kétséges, lehet szét kéne szedni a laminálót csökkenteni a nyomóerőt, mert momentán belepréseli a lukakba a fóliát, és előhívásnál ott kilukad.
A levilágítás hány perc nálad ? Nem lehet hogy a "túlvilágítástól "rideg a fólia és azért törik ki az előhívásnál ?
Sziasztok!
Van aki még dolgozik Alfasettel? Belebotlottam, Letraset néven keressétek.
Az ő kora már lejárt , nagyon munkás és nem éri meg én tavaly dobtam ki vagy 10 ívet , egy lézernyomtatóhoz ma már szinte bárki hozzáfér (ha máshol nem akkor a melóhelyen ) és vagy vasalod vagy levilágítod ....
De lehet, csak ugye ha nem furatfémezek, akkor nem olyan gáz ha nagyon bekeményedik a fólia, mert van hova tapadnia.
Furatfémet nem a fóliával kell megvédeni.
Hát akkor mivel?
Nekem még egyszer sem lukadt ki, pedig 0,6-tól 3mm-ig furatfémezek.
Kíváncsian várjuk a megfejtést
Én Paussal -és nyomdai filmmel is 45 s levilágítási időt használok , szerintem egy percnél több felesleges ..
Gulát és Papust kérdezem: a ti fúrótok kb. mekkora fordulatszámot tud?
Nem fogjuk megtudni mert némítva lett. (Elnémították nehogy kitudódjon a titok!)
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2014
Az enyém meg 10-29 ezret a saját szabályozójával Működik rendesen, igaz mostanában keveset van bekapcsolva.
Igen már megint a titkolódzás! Szerencse hogy nem sikerült neki ilyen féltve őrzött ipari titkot kifecsegnie
Sziasztok!
Mostanában eléggé elvagyok havazva. Multkor írtam a fólia nyomtatási problémámról, azzal még azóta sem foglalkoztam. Közben megérkezett kínából a forraszmaszk emulzió is. A fejlesztés sem állhat le, ezért szombaton tervezek nyákot gyártani. Érdekelne, hogy hogyan is kell ezt az amulziót használni. Van zöld, meg fehér. A fehéret ha sikerülne akkor alkatrészrajz rétegként alkalmaznám. Azzal tisztában vagyok, hogy vékonyan fel kell vinni a panelre. A következő lépések már ismeretlenek számomra. Köszönöm a válaszokat!
Itt leírtuk már a témában , legjobban akkor sikerül ha nyák szélére kensz egy csíkot a festékből leteríted egy befőzőcelofánnal az egészet ,természetesen a nyák egy papír lapra van téve és ezt az egész "miskulanciát " átengeded a hideg laminálón ezután a celofánra rárakod a gyártófilmet levilágítod majd a celofánt lehúzva acetonnal lemosod a panelt .
Szia! Értem, köszi. Szárítani/melegíteni nem kell? Levilágítani mennyi ideig kell?
Ez uv ra kötőfesték hiába szárítanád , a levilágítás lámpa és színfüggő (pl a fehér és a zöld 1 perc a kék az 5 )
Van itt olyan, akiknek tintás nyomtató + fólia vagy pausz bevált filmkészítésre? Ha nem is nyomdai minőségű, de jól takaró fekete nyomtatást, jó felbontású filmet lehet készíteni ezzel a módszerrel?
Eleinte kínlódtam hasonlókkal, mikor még csak tintás nyomtatóm volt.
A pauszra nyomtatva ha csak egy réteggel világítottam, csúnyán átvilágította a "fedett" részeket is. Aztán próbálkoztam ugyanazt kétszer kinyomtatva, egymással a rajzolatot fedésbe hozva maszkolni - így már használhatóbb volt , de a vékony sávok így is csúnyán jöttek elő. Aztán rájöttem hogy egy olcsó laser printerrel minden szempontból jobban jövök ki, és azóta nincsenek ilyen gondjaim.
Én 3 lézernyomtatóval próbáltam fóliára nyomtatni, mindegyik halvány volt. Ha fény felé fordítottam a fóliát, nagyon átvilágított a nyomtatott részeken is. Mindegyikben utángyártott toner volt, lehet, hogy az eredeti jobb, de nem hiszem, hogy túl nagy különbség van.
Ha már lézernyomtatód van, akkor javaslom a vasalásos technikát alkalmazni. Nem túl nagy ördöngősség...
Ne fóliára nyomtass hanem bőrpauszra!
Aztán fújd le pausklar sprayvel vagy LabelOffal. Esetleg gőzöld egy befőttesüvegben nitrohigítóval (bár nekem ez utóbbi nem működött).
Eredeti tonerrel is átlátszik, én ennek kiküszöbölésére egyszerűen kétszer nyomtatom ki a rajzot. Két réteget már nem világít át az UV fény. Fóliára nyomtatásnál én kikapcsolom az Eco (takarékos) üzemmódot, valamint normál papír típust állítok be.
Üdv: Kérdezném ehez mit szóltok, jó ez nyákra, Valaki már próbálta, mert ha jó akkor rendelnék belöle. Ezek:
Bővebben: Link köszike. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
Igazából ez a megsérült forrasztási maszk javítására szolgál (Solder Mask Repairing Paint). Ha visszaolvasol láthatod, hogy van aki befőzőcelofán segítségével alkalmazza.
Köszi . Végig néztem a képeken ,pedig ez van.
remélem látni.
Persze. Mondom van aki celofánnal megoldja. A nyák egyik keskeny oldalára egy csík festék. Rá egy db. celofán, alá egy papír és mehet be a hideg laminálóba. Majd rá a film és fotózás. Azután lehúzni a celofánt, lemosni a felesleget. Ezután jó alaposan bevilágítani.
Én maradok a fóliánál. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |