Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Canon Pixma MP510 nyomtató táptüskéin a következő fesz-ek mérhetők időnként :30,4 és 22,9 V. készülék nélkül. Rádugom a nyomtatóra készülék nem kapcsol be. Gondol egyet aztán nulla a fesz üresen is. Megoldás tápcsere nélkül? Köszi
Szia!
Kondenzátor csere a tápban
köszi,, akkor is ha egyik sincs megpúposodva ?rajzod nincs hozzá, én nem találtam
Rajzom nincs de nem drága mulatság az elektrolit kondikat cserélni. Megér egy próbát mindenképp szerintem. Nem muszály púpos legyen ahoz, hogy "rossz" legyen.
Ok. Kaptam új tápot, sajna azzal sem indul el a nyomtató a bekapcs. gombra. Valószínű beljebb lesz a hiba.
Sziasztok!Van egy Canon Mp160-as nyomtatom ,amiben mar 2-3 alkalommal ujratoltottem a tintat,aminek kovetkezmenyekent az E5 hibakodot kaptam.Utananeztem a neten es probaltam "reset"-elni manualisan,de nem sikerult.Ezutan letoltottem az MPTool nevu programot amivel annyira haladtam,hogy a festekszint a szinesnel es a feketenel is 100%,ami azelott 0 volt!A bajok ott kezdodnek,hogy amikor ujrainditom a nyomtatot(ami eddig szerviz funkcioban volt),ismet 0(nulla)a festekszint es a hibauzenet (E5) vidaman villog tovabb! Ha valaki tud valami hasznos infot adni,megkoszonom! Addig is kosz,hogy"meghallgattatok"
Szia!
Végre volt időm! Szétszedtem az MP 610-et. kitisztítottan a fúvókákat fúvókatisztító folyadékkalÁtfújtam a benzinkútnál nagynyomású levegővel. Szépen kimostam a szivacsokat, kitörölgettem belül mindent, görgőket, stb. Összerakom. Bekapcsolom.... 5010 hibakód. Nyomtatóhiba!!! Ilyen még előtte sohasem volt?! Ki-be kapcsolom, ua. marad a hibakód! Megőrülök! Most mi legyen?
Szia, az 5010 a scannerre utal. valami miatt akad, vagy a lapos szalagkábel nem lett rendesen visszadugva.
Én nem hiszem, hogy a szétszedés valamit is segített, mert a fej elektronikusan volt hibás, sőt a magasnyomású levegő lehet, hogy a kegyelemdöfést adta neki. Korábbi nyomtatók robusztusabb fejeit lehetett így takarítani, de a mai FINE fejek nagyon érzékenyek. Nézd először meg a scanner kábeleit. Üdv
Köszi! Megnézem a szalagkábelt.
Találtam egy őrült videót egy mp610 használóról. Néha már-már én is így érzek... http://youtu.be/xsTiqTxN2WQ
Sziasztok! Ehhez én is közel jártam anno. (megnéztem a videót)
Írtad feljebb, hogy végignézted a topikot jó mélyen, akkor már képben vagy. Ez a türelmetlen forma, a videóban miért vett még egy kanont? Gondnok, ne menjen el a kedved a nyomtatóktól. Vannak beton biztos darabok is, nincs tintaevés, gari után szívatás, csíkozás, sárga villogás, stb. Itt a háló, lehet informálódni.
igen, előfordul ilyesmi. Láttam már bunkóval való hiba "elhárítást" is.
A mester viszont már szétkapta a nyomtatót, mert az egyik test kábel nincs bekötve, látszik a videón. Szerintem valami mást is elfelejtett bekötni, scanner táp vagy adatkábel. Sokan fordítva dugják be a laposkábelt, vagy bedugásnál felszakadnak a szalagkábel hajszálvékony érintkezői. Nem tudja kalibrálni a scannert és adja a hibakódot. Nem tudom most fejből, hogy nálad a 610-es nél van egy zár a scannernél, amit manuálisaan kell eltolni és úgy lehet a nyomtatót szállítani. védi a lámpát, hogy ne csúszkáljon ide-oda. Az is lehet még bezárt állapotban. Én már felejtettem úgy ezt a kapcsolót egy mp 830-nál. Egyébként nem vagyok oda a multifunkciós gépekért, mert ha egy valami elmegy benne, akkor az összes fukció oda van. Minden gép szériának van valami gyerekbetegsége. A régi chip nélkülieket már nem lehet sehol se megszerezni, de az azután gyártott első szériás gépekből, amik még a nagy cli-8 patronokkal mennek, az mp 830-as az egyik legjobb. a mechanika az ip 5200-as ra alapul. A csúcsmodelljük volt annak idején. elég hosszú életű gép. gyakori probléma a scanner kabel törése. Nekem van egy, félretettem hozzá 1-2 scannert halott gépekből. Egyébként a patron chip nélküli nyomtatókból az ip3000 ip 4000 szuper gépek. Mechanika örök életű. vagy későbbi modellek ip 4200 vagy mégjobb az 5200. Sajnos viszont hiába vannak top canon nyomtatók, ha a fejek egy idő után rövidzár miatt átégnek és tönkreteszik a panelt is. Én a nálam üzemelő canon nyomtatókban mindíg egy pár év után cserélem a fejet, így megelőzhető a korral járó elhullás. Ha elfogynak ezek a régi canon nyomtatóim, újat már nem fogok venni. Az MG széria egy vicc. silány mechanika, kis patronok és iszonyatos tintazabálás. Váltani fogok brother-re üdv
Nem tudom hová kell visszadugni a szkenner lapos kábelét? Help!
Közben megtaláltam a kábel csatlakozóját a panelen; egy csomó kábel eltakarta. Hát semmi változás. Minden ugyanolyan, mint amikor belekezdtem az egészbe: csíkosan nyomtat!
Fejcsere vagy kukába a nyomtatóval. Avagy keresek egy selejtet, amiben még jó a fej. Fogalmam sincs mi legyen?! Köszönöm a tippeket és a segítséget!
Sziasztok!
Van egy IP 4000-es nyomtatóm, ami egy pillanat alatt elveszítette a nagy fekete patronnal a kapcsolatot. A tesztoldal nyomtatásakor ki sem írja a 3e BK-t és nem is nyomtat feketén semmit. Sajnos a színesben eddig is csíkos volt, így leginkább dokumentum nyomtatásra használtam. Valami ötlet? Köszi!
Szia,
ha még a kis fekete patront jól nyomtatja, állítsd át magasfelbontású papírra, úgy a szöveghez azt a foto patront fogja használni. A fejjel nem tudsz semmit csinálni. Ha hirtelen esett ki a fekete, akkor megszakadt benne egy áramkör. Ha patron csere után esett ki, akkor lehet a patron is hibás. Üdv
sziasztok nekem annyi problémám van hogy van egy canon mp282-es nyomtatóm igaz tölthető patronokat használok benne de mi az oka annak hogy egy két képet normálisan kinyomtat és utánna meg ilyen mondhatni elég világos foltokat tesz bele vagy nemis tudom hogy irjam mintha hirtelen fény érné a fejet vagy valami,pl : az emberi arcok plusz elég sok szin nagyon fehéres lett
Sziasztok!
Problèma a következő egy canon mp 540 és nyomtatòt csak szkennelésre használok de tegnap óta nem csinàl semmit mert a magenta színű patronnal baja van. Üres de az nem is érdekes. Mit lehet tenni hogy hagyja figyelmen kívül?
Sziasztok! EGy Canon injekt pixma ip 300 mindig beáll patron csere állapotban pedig minden patron jó és tele van .Szerintetek mi a p. nem indul ,Egy ideig behúzta a papírt majd kidobta üresen.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
szia,
ip 3000?. Két ok lehet. Az egyik: a fedél lecsukását nem érzi, a másik, hogy a fej elszállt benne és azt hiszi, hogy nincs benne, várja a behelyezést. Adj ki neki egy nyomtatási parancsot és nézd meg, hogy hányszor villog sárgán, vagy milyen hibajelentés jön a monitoron. Üdv
Szia!
A parancs után is azt írja ki,hogy a fej patron csere pozícióban áll cseréljek patront, ezután azt,hogy működési hiba. Valószínű az lesz amit írtál fej hiba. kösz a tippet
Szia,
igen lehet fejhiba, de ha hiányolná a fejet, akkor azt írná ki hogy a fej nincs benne, persze okozhat egy rövidzár is vad dolgokat. Nekem is meghülyítette egy zárlatos fej az egész rendszert és össze vissza gyűrte a papírt, meg mindenféle üzemzavar jött. Ha kinyitod a fedelet, megindul 4-5 cm-t jobbra a fej majd visszaáll azonnal középre, vagy változatlanul középen marad? A fedél mikrokapcsolója a panelen van. ha kinyitod a fedelet, jobb oldalon alulról látsz rajta egy kis kiemelkedést, az nyom meg egy kart a házban. Egy ceruzával tesztelheted, hogy hallható egy kis kattanás, mozgatható a kar, vagy be van akadva. Ezzel ki tudod zárni ezt a hibát. kiveheted a fejet is és alulról nézd meg hogy a nyomtatott áramkörben látsz-e égett kis lukat vagy olvadt vonalakat, ha igen, akkor vége van. Üdv
Sziasztok iP 3600 nyomtatom van,lefuttattam a karbatartás programbol a tisztitás,fokozott tisztitást utána a fuvoka ellenörzést ahol szinmintákat nyomtat,ezt többször is megcsináltam.Elsöre csak az y és BK bol nyomtatott,aztán patron csere végül a C jelü 3 árnyalatu mintájábol a legerösebbet hol nyomtatja hol nemAmi egyáltalán nem megy az a PGBK bármit csináltam,igy feketét nem nyom egyáltalán.
Mi lehet a problémára az orvosság? Köszi elöre is a segitséget!
Megcsináltam de feketét nem nyomtat igy sem.Ha pl a Google keresö kiadja a találatokat azt nyomtatom akkor a teljes oldalt nyomtatja de csak ami nem fekete betüvel van...
Mikor kitisztitottam a fuvokákat,feltünt hogy ahova csatlakozik a nyomtatoban a soklábu érintkezök közül 2 el volt hajolva egyiket sikerült visszahajtani, a másikat is,de az vagy beesik vagy ha visszább huzom akkor lekonyul mintha nem tartaná semmi. Lehet ez a baj?Ha igen javitható?
Az bizony okozhatja... Lehet már le is törik a következő hajlításnál.
Nem tudom kapnál-e bele ilyen érintkezősort. Inkább bontóban kéne vadászni.
köszi a válaszokat,sajnos igazad van...most bontottam szét és azért lóg az egyik mert már letört.nem tudom egyáltalán érdemes e foglalkozni vele.
Nem valószínű hogy érdemes.
Vegyél egy Brothert. Nekem 5. éve megy egy színes multifunkciós, az sosem szárad be, mert naponta egyszer megjáratja magát picit automatikusan. Igaz így kicsit több tinta fogy, de legalább kitart a fej. Így havi 1-2 használat mellett sem kell aggódnom hogy beszárad. Olcsó bele az utángyártott, és szép a nyomata.
Sziasztok!
Tegnap kaptam egy ilyen nyomtatót, ki akarták dobni. Gondoltam megnézem mi baja a tápjának, de nem bírom szétszedni, vagyis gőzöm sincs hogy tudok hozzáférni. Szedett már szét valaki ilyen nyomtatót? Feszegetni nem akarom a burkolatát nehogy eltörjön, hátha lehet belé életet lehelni.
szia
Köszi a tippet,én is ugy gondoltam hogy leselejtezem.A Brothert nem ismerem de jó biztos.Utána nézek hol lehet venni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |