Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   324 / 443
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Idézet:
„van átjárhatóság az 5.x és a 6.x alkatrész szerkesztésben”

Szia! Hogyan lehet megoldani? Szkriptekkel, ahogy a neten található leírás róla, vagy más módot is ismersz?
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Simán át kell másolni egyik mappájából a másikba a .lib fájlokat.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Ezzel csak az a baj, hogy a 6-os verziótól az Eagle XML formátumot használ, azt megelőzően pedig nem.
Egy-egy lib fejlécében ez áll:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE eagle SYSTEM "eagle.dtd">
<eagle version="6.0">
Hogyan nyitod meg az 5-ben másolással, amikor a gyártó is azt írja, hogy nem kompatibilis?
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Szia !

Neten nem olvastam róla (nem is kerestem) de láttam, hogy van a szerkesztőben script kimenet. 6.x-ből ki - 5.x-be be a script.. viszi a komplett alkatrészt.
Csak 1 alkatrészes lib-et próbáltam, de lehet amibe több is van, azt komplett konvertálja.
(#) niedziela hozzászólása Szept 30, 2014 /

Szia!

Próbálgatja valaki a 7.x verziót ? Nem hallani , olvasni róla itt semmit.
(#) kameleon2 hozzászólása Szept 30, 2014 /

Sziasztok! Van egy apró -de bosszantó kis hibám, amire nem tudok rájönni - mi az oka. A pcbgcode.ulp-vel készítem a nyákokat, így cnc-vel pár perc alatt kész. Azonban a fúrófájlokat mindig elrontja valamiért. Értem ezalatt azt, hogy például amikor fúrócserére visszamegy a nullponthoz - elfelejti felhúzni a fúrót a biztonságos magasságba. Ez - és az, hogy megfeledkezem időnként róla - túl sok fúróm életébe került már. Nem tudja valaki - hol lehet a gond? Már elég fárasztó minden egyes fájlt kézzel áteditálgatni. Még jó, hogy van egy kis programom, ami legalább vizualizálja a hibát, íme(kép). A képen ferdén 0mm magasságban látható pár csík - na ez a gond. Ha jó lenne a fájl, akkor csak fentról lógnának a kis vonalak mint karácsonykor a jégcsap díszek. Arra már rájöttem, hogy ott a bibi, hogy először állítja be az Z tengely kordinátáit és utána az X,Y-t. Ha az X,Y-t állítaná először - nem lenne ilyen gond. Kézzel is ezt gyomlálom, azaz átteszem egy notepaddal a Z kordinátákat az X,Y alá és eltűnik a hiba, mert az előtte beállított biztonságos magasságban megy a nulla pontra és csak utána engedi le a fúrót. Egy részlet, ami fúrókat tesz tönkre, végighúzza a felületen:
  1. G00 Z2.0000  
  2. M05
  3. G00 Z0.0000  
  4. G00 X0.0000  Y0.0000
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2014

furofajl.jpg

(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 2, 2014 / 1

Szia!
Én ilyen találtam Ebay-en: Bővebben: Link Megkönnyíti a beszerelést is, plusz praktikus is.
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 2, 2014 /

Szia! Jogos - én is gondolkodtam rajta, mert helytakarékosabb kivitel, csak az itthoni dolgokat vettem elsősorban figyelembe. Például azt, hogy PC-táp + kapcsoló + biztifoglalat sok műhelyben akad. Ettől persze tetszik, mint megoldás az általad linkelt is.
(#) gerry hozzászólása Okt 11, 2014 /

Üdvözlet! Biztos volt már téma, de a keresővel sehol sem találom és talán jobb is az ismétlés, hátha másnak is segít. Tehát csak annyi segítséget szeretnék, hogy ha lerakok a kapcsolási rajz szerkesztőben egy 74LSxxx IC-t, akkor az IC-nek miképpen jeleníthetem meg a VCC és GND lábait?
Köszönöm!
(#) kaqkk válasza gerry hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

invoki ikon....és igen már leírtuk 100*
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
(#) gerry válasza gerry hozzászólására (») Okt 11, 2014 /

Megvan INVIKE ikon és kiválasztom a megfeleő lábat utána OK és leteszem ahova akarom a szerkesztőben. Google a barátom!
(#) Birs Alma hozzászólása Okt 16, 2014 /

Sziasztok. Kis segítség kéne. Már van egy kész panelem. Az egyik ellenállást SMD-re. De ha felteszek a panelre egyet, akkor az az alkatrész oldalra kerül. Hogyan tudnám azt áttenni a hátoldalra. (Egy oldalas panelról van szó.) Kösz. L.
(#) kameleon2 válasza Birs Alma hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Baloldalt fölül van egy kis ikon - az is megfordítja, de a jobb klick, tulajdonságok, mirror is ugyanaz.
(#) Birs Alma válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Köszönöm! (Nem gondoltam volna. hogy úgy teszem át másik rétegre, hogy tükrözöm..)
(#) kameleon2 válasza Birs Alma hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Először - én sem ...
(#) mr.Cara hozzászólása Okt 23, 2014 /

Hello mindenkinek !
Tudna segíteni valaki abban , hogy az alkatrészkönyvtárban az összes helyen kingbright SA10-21 kijelző elbaltázva van berajzolva, és hogyan lehetne a lábkiosztást megváltoztatni ? A nyomtatási képben helytelenül számozták a szegmensek helyét (az egyes fölött a hatos van....tizes láb helyett)!
Akárhány lbr.-t (amit megnéztem) megnéztem mindben el van rontva! Piszokul zavar ! Köszi a segítséget !
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
(#) qvasz2 válasza mr.Cara hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Megnyitod azt a lib-et, ahol a kijelző van (nekem: display-kingbright), és ott a device gombbal az adott típust ( 7-SEG_ ). Ezután van egy connect gomb jobb alul, ott tudod újra összerendezni, hogy melyik láb, hányas számú legyen!
(#) kameleon2 hozzászólása Okt 23, 2014 /

Sziasztok! Egy jó ideje használom az 5.11.0-t és nem akarnék megválni tőle - főleg a még nem kész projektek miatt - a W7, 8, 10 sem vonzóbb az XP-nél. Azonban libeket már nem tudom a régebbi verzióhoz le tudok-e tölteni, mert azok már nem paszírozhatóak be ez alá. Tud valaki ilyen régi lib lelőhelyeket? Vagy XP alatt olyan verziót ami kompatibilis minden irányból (bár mindig félek az ilyen verzióváltásoktól - eddig csak ráfaragtam a csilivilire).
(#) niedziela válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Szia !

6.5 verz tökéletesen működik xp alatt, én is azt használom.
(#) mr.Cara hozzászólása Okt 23, 2014 /

Háát egy istenért sem tudom a forrpontokat áthelyezni ! A rajz szerinti lábkiosztás jó! Csak épp a fölső 6., 7., 9., 10. láb nem a megfelelő sorrendben van a nyomtatási rajzon...
Vagy is az alsó sori 1-es láb felett a pdf szerint a 10lábnak ( az lbr-ben a 6-os van ott), az alsó 2-es láb felett a 9-es nek kellene lenni (helyette a 7-es van beállítva az lbr-ben !)! Még jó, hogy a nyolcas a helyén van ! Leszedtem több libraryt is, de mind egyformán el van rontva! Tehát a lábak forrasztási pöttyeit kellene megcserélni, nem a lábkiosztás pozicióit.... ! Kösz ! Nem próbálkoztam egyáltalán az alkatrészszerkesztéssel ezért elég nehézkes a hozzáállásom.... Szóval megértést...!
Koszi ! Gábor
(#) qvasz2 válasza mr.Cara hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Valóban, nem a devicében rontották el, hanem a package-ban. Megnyitod a lib-et, package gomb, 10-21 kiválaszt. Bejön a tokrajz. Info gomb a hibás pad-re és javít, de egy lépésben nem lehet, mert nem lehet ugyan olyan nevű. Én úgy szoktam, hogy mögé írom: a hibás 10-est átnevezem 106-ra, a 9-est 97-re, a 7-es így már mehet 9-re, a hatos 10-re, majd vissza a hibás 10-hez, ami már 106 lett, most már mehet 6-ra. Ha végeztél save, lib becsuk, majd a rajzodon minden lib frissítést kell nyomni.
(#) kameleon2 válasza niedziela hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Szia! Nem volt gondod az átállással? Vagy már megszépítette az idő?
(#) qvasz2 hozzászólása Okt 23, 2014 /

elektrocad-től kérdezném: Hogy fordulhat ez elő? Ez egy gyári lib, telepítéskor rakja ki az eagle, nem utólag lett bele mókolva. Még soha senki nem akarta használni? És nem is egy nevenincs gyártó a kingbright sem, egyszerűen érthetetlen.
(#) niedziela válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Nem volt semmi, amúgy azt is megteheted, hogy más név alá telepíted, pl:Eagle65 könyvtárban, akkor párhuzamosan működik mindkettő, egymástól független.
Annyi változást fogsz tapasztalni csak, hogy lesz benne meander , és méretezési lehetőség.
Én mikor telepítettem, minden saját lib-et, projectet átmásoltam és annyi, minden működött elsőre.
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2014
(#) niedziela válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Szia !

Mivel rengeteg alkatrészt rajzolt, rajzoltak meg valakik, természetes, hogy hiba belecsúszik.
Ezért kell ellenőrizni, és vagy saját lib-et rajzolni.
Bocs, hogy bele szóltam
(#) mr.Cara hozzászólása Okt 24, 2014 /

Na csak sikerült kikínlódnom ! Ha valaki nem értette volna berakok egy mellékletet (ha sikerül ! )
Szóval eddig vakon megbíztam a CadSoft-ban, hát ez változott ! Ráadásul a hozzáadott .lbr-ek szépen göngyölítették az *** tovább. Nézhetem át a többi rajzomat! Hány ilyen "apró" hiba lehet még közte ? A baj csak, hogy valószínűleg tervezhetem újra az egyik már beültetett panelt is (7107-tel).
Köszi mindenkinek !
Gábor
(#) mr.Cara hozzászólása Okt 24, 2014 /

Ja a "kaméleon"-nak... Ha megnézed a pdf-et nálam két verzió fut... A 7-es amatőr módban (mindkettőt itthon és _csak_ hobbyzásra használom) és semmilyen fennakadást nem okoz (őtetet nem ikonból indítom). Amúgy túl sok változtatást nem erölködtek ki , vagy csak én nem használom azokat a funkciókat, a gombok lettek más szimbólumokkal ábrázolva...
(#) kameleon2 válasza niedziela hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Szia! Az ötlet kitűnő. Más szoftverekkel volt, hogy nem működött, de ha nálad bevált - megpróbálom. Már csak egy telepítőkészletet kell fellelnem akkor.
(#) bbb válasza mr.Cara hozzászólására (») Okt 24, 2014 /

Szia!

A max232-esekre is figyelj majd oda! Én a soklábú jószágoknál meg szoktam nézni az adatlapot, mielőtt vakon megbíznék bennük és volt már pár meglepi Kész szerencse, hogy nem egy saját alkatrészt terveztem már, így könnyedén javítom az ilyen galibákat, ha kell
Persze azt hozzá kell tenni, hogy amiket én használok, azok nagy részét magamnak kellett eddig megcsinálni, így alig 1-2 ilyen rontással sikerült eddig összefutni, de ilyenkor is inkább a kész alkatrészt be szoktam másolni a saját könyvtáramba és ott készítek belőle egy jó változatot ki tudja alapon (pl. itt a kijelzőnél is előfordulhat, hogy az őáltaluk megnézett adatlapon máshogy szerepel, mint a tieden és ezért csinálták "rosszul"). Vagy az szokott még meglepetést okozni, ha egy alkatrész ugyan abban a tokozásban különféle lábkiosztással is kijött.
Egyszóval oda kell figyelni tervezéskor arra, hogy mit használsz
(#) Moderátor hozzászólása mr.Cara hozzászólására (») Okt 24, 2014

Légy szíves a káromkodást mellőzni a jövőben!
Köszönöm.
Következő: »»   324 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem