Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, de ha nem éri meleg, akkor nem is keletkezik buborék=tükörsima felület+egy pár porszem...
ez is igaz. de amikor ráfujod akkor ott lesz a buborék és az kipukkan és nyomot hagy.
Nekem is buborékos lesz,de elő hívás után kijavítom alkoholos filcel. Maratáskor ott is tökéletes lesz.
Nálam még csak olyan volt hogy a buborék helyén vékonyabb lett a lakk réteg és kész, komolyabb dolog nem volt vele, még kijavítani sem kellet.
Nekem nem szokott buborékos lenni.
Én először a nyákot + a lakkot előmelegítem 50-100 fok között a sütőben, majd kiveszem és ráfújom. Ezek után visszarakom 5-10 percre, a lakk beszárítására. Ha van is benne valami hiba, akkor az termesztésen mindig olyan helyre esik ahol egy vékony vezetősáv fut és nem lehet kikerülni. De én ezek előtt finom csiszolópapírral felcsiszolom + super dollal felpolírozom. Így szinte garantáltam zsír és pormentes.
El szeretném mondani hogy minden buborék helyen zsír,szilikon ,vagy porszem van.A szilikont meg csak vegyi úton lehet eltávolítani. A zsír már takaríthatób.
Szilikon? Honnan kerülne rá szilikon? A zsír meg ok, de ha frankón le van tisztítva akkor is ott a bubrek.
Hát waze az egy ragályos" betegség".Ahol egyszer megjelenik az onnandtól kezdve "osztódik", s ragad mindenhova, észre sem veszed.Egy rövid leirás. Egy barátod ír neked levelet,az ő felsége adja a levélpapírt, a postás kihozza,a házinéni átveszi,a te "feleséged elolvassa,te mogfogod a nejed kezét, Innentől pöttyös a nyák,ugyanis a barátod felesége TAXIval ment haza aminek szilikonos volt a műszerfala. Sajnos ez a "vegyszer" ennél többet is túl él.
Sajnos igaza van, nem is bomol annyira (na, egy picit) :no:
Itt teszem fel a kérdést mert elvégre ide tartozik.
Mekkora hütő felületet alakítottál ki az UV Led alatt?
hali
tudom, h nem nekem tetted fel a kérdést, de az én ledeim alatt egy darab hűtőfelület sincs, és nem is melegszik annyira. igaz, én csak 250 mA-rel hajtom őket.
Nem kell neki nagy felület. nyáklapon simán kivitelezhető. pár négyzetcentis rézfelület és kész.
Sajnos szinte sehogy sem! Egyszerüen nincs időm ilyesmivel foglalkozni! Ebben az évben minden össze jött ami csak lehetett. De annyit mindhatok, hogy egy LED csak kis nyákokhoz elég! legalább 2 LED kell, hogy normálisan lehessen vele fotózni...
De a lényeg az, hogy müködik a dolog! Én párszor sikeressen alkalmaztam már. És tényleg bocsi, hogy félbemaradt a dolog... talán most télen majd lesz egy kis időm foglalkozni a témával!
ok! Nemgond, csak érdel (gondolom másokat is), h. mi a tapasztalatod.
Ezekszerint érdemes 2 - 3 - 4 LED-re számolni a felülettől függően.
Gondolat olvasó vagy.Tegnap éjfél körül az autópályán pont azon gondolkodtam hogy hogy jól át lettünk "q.va", ugyanis eSDI kolega megigérte a tutit ,mármint hogy bemutatja a munkáját. De látom ő is csúszik mint én is mindennel:nyes::nyes::nyes:
A mindennapos gondok az ő idejét is felemésztik.
Csak türelem :yes: . Biztosan lesz a projektből valami! :eljen: [off]Ha mégsem akkor is jó ez a "Fórum téma", gondolatébresztőnek. :dumcsi: :wave:
Jól mondod! nincs egy kis szabad időm sem... az elkezdett dolgok is ott állnak a polcon és várják, hogy befejezzem. Fogalmam sincs, hogy mikor lesz belőlük valami is....
Szerintem 4db LED-el egy egész pofás és jól működö fotó berendezést lehetne össze hozni... Csak az a 4 LED többe kerül mint egy Germicidcső. De a lényeg a lényeg. Müködik! És Szépen lehet vele fotózni! Csak IDŐ... IDő... Idő... idő... Az nincs mostanába sok....
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy meik fényforrás lenne a jó a NYÁK fotózáshoz? GE 512154 HGLI 125 higanylámpa 125W E27 (kb max 2000Ft.) Ez joo lenne? Olvastam olyat is hogy legvágják az üvegbúrát róla... de minek? ha rajta van akkor nem jó? Vagy csak a megvilágítás ideje hosszabb? Vagy ha UW-s fényforrás kell, akkor meik lenne a jo? Vagy mint már mondtam ez a higanygőzlámpa is joo? Lécci segítsetek,mert nem akarok feleslegesen egy "rossz" izzót venni! Köszi a segítségeteket. üdv Gab_bee
160W os HMLI égő is megteszi nem kell hozzá folytó E27es foglalatba való és egyből felhasználásra kész
Szia!
Én arc-szoláriumba való Philips-es fénycsöveket használok, kb 30 cm hosszú, 8W-os. 10 perc alatt kész a levilágítás, és nem gáz, ha néha belenézel A GE512154 számomra jónak tünik, kell még hozzá fojtó és egy indító áramkör is (ezt készen érdemes venni). De a nagy esküt azért nem tenném rá A burát azért kell letörni, mert elnyeli az UV fényt, így alakítja a lámpa UV fényét látható fénnyé
A HMLI-nek nem lehet letörni a buráját , mert akkor Game Over neki(elég az áramkorlátozó izzószál)
Az milyen a HMLI? Kb mennyibe van?
Akkor ez is megfelel? Ha megveszem ,akkor ez már egyből használható?
Lécci segítsetek, mert holnap megyek bol közelébe,és utánna csak max egy hét múlva tok megint menni!
A HMLI-ben van egy izzószál is, ezért nem kell bele fojtó.
Én próbáltam ilyennel, csak az 250W-os volt, de nem lett túl jó a fotózás Utána használtam orosz arcszolit (hgli + 2 fűtőszál áramkorlátnak), de egy ventillátort mindig mellé kellett tenni, mert nagyon melegedett. Most philips arcszolis fénycsöveket használok (ismerőstől kaptam) A conradosban ilyen van: http://www2.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/525000-549999/530697-da-01-de-UV-Roehre_8W.pdf Pesten Tungsram márkaboltban is lehet venni hasonló csövet TUNGSRAM Márkabolt 1073 Budapest, Király u. 43-45. Tel: (1)-268-0538
Hy! Nekem Erre! azt mondták hogy tökéletes lessz nyák megvilágítására... SZ.ted?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |