Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2375 / 3611
(#) Kovidivi válasza Gabó hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Vagy kint felejtetek "véletlenül" egy pénztárcát, és bekamerázzátok a környéket. Sima telefon is bőven elég, már azoknak is olyan jó a kamerájuk.
(#) gernerakos hozzászólása Okt 26, 2014 /

Üdv mindenki! Lenne egy nagy fájl, (8,9GB) amit le szeretnék tölteni. Ha firefox alól csinálom, akkor nem rendesen indul el a letöltés, hanem ugy, hogy nem ismeri a teljes fájl méretét, vagy több ezer gigának hiszi a fájlt. Mindkét esetben a letöltés sikertelen. Gugli króm egy idő után leállítja a letöltést, mert hogy az túl sokáig tartott. Hogy lehetne ezt mégis sikeresen letölteni? Fontos lenne, a válaszokat előre is köszönöm!

Csatoltam egy képet a firefox által produkált letölésekől.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014

hiba.png

(#) saraha válasza gernerakos hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Hali.FlashGet
(#) gernerakos válasza saraha hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Köszönöm, sikerült elindítani a letöltést, csak fejezze is be... De köszönöm szépen!
(#) botesz válasza Gabó hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

A plombált szerintem egy kicsikét drága állítgatás lenne...
(#) elektroncso válasza Massawa hozzászólására (») Okt 26, 2014 / 1

Én ezt nem értem, a képen fogyasztásmérők vannak. Mi közük van ezeknek az órákhoz?
(#) botesz válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Igen de köznyelven ott van mindegyikben az óra szó amúgy igen helytelenül főleg most amikor villanyórából (én is rosszul irom...) már csak digitálisat tesznek fel.
(#) elektroncso válasza botesz hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Halkan megjegyzem, tudom én, csak vicceltem. Azért van a hozzászólás végén ez .
(#) acoustic hozzászólása Okt 26, 2014 /

sziasztok.
Most készülök lézer nyomtatót vásárolni, és szeretném a véleményeteket kérni hogy melyik lenne a jó?
Ehez hasonlót nézegettem de nem tudok dönteni :HP LaserJet 3015 All-in-One

köszönöm.
(#) zsolt58 hozzászólása Okt 26, 2014 /

Hello
Valaki nem jon szerbiába?
Azért, mert kellene valami a HEstorebol!
(#) jani1987 hozzászólása Okt 26, 2014 /

Megáll az eszem. Kérdezem anyámat hogy a két távirányítóba való elemet hova tette. A válasz: a kukába. Pedig van neki gyűjtőhelye a suliba. Mért ilyen értetlenek az emberkék nem értem sokszor.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Gondolom anyád már nem jár suliba.
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Idővel rá lehet őket szoktatni, tapasztalat.
(#) kérdező válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Sajnos ez gyakori, bár pl. az én mamám pont fordítva, nagyon odafigyel ezekre. Még le is szidott, mikor a fénycsövet bevágtam a kukába. (Régebben volt) Bár azért nem a világ vége, ha az elem a kukába megy, de jobb ha a megfelelő gyűjtőbe dobjuk. Én az alkáli elemeket az iskolai gyűjtőbe viszem, mert elvileg kapnak érte valamennyit. A szén-cink elemeket viszont én magam dolgozom fel újra. (De csak a higanymenteset.) A cinklemezt lefejtem egy fogó segítségével, a szénrudat meg kitermelem. A cink mosás után megy a sósavba, és cink-kloridot állítok elő, ami forrasztóvíz. (Nem nyák-hoz, hanem szereléshez, stb.)
A szénrudakat kitermelem. Jók lesznek ívlámpába, stb. A mangán-dioxiddal nem tudok mit csinálni, megy a kukába, de igazából nem olyan vészes szerintem.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2014
(#) kérdező hozzászólása Okt 27, 2014 /

Sziasztok!
Csempét lehet valahogyan roncsolás mentesen bontani?
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

A széléről kezdve a fugát kikaparni azután alányúlni. Ha a közepéről kell kivenni akkor egy db sérülni fog. Azt neked kell eltörni.
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Jó ötlet, majd megoldom. Igazából egy régi de szép csempéről van szó, amit le kell bontani majd, de fel szeretném újra rakni. Ha alányúlok, a csemperagasztó nem szorítja nagyon oda? (Ha egy eltörik, az nem baj, nem mind mintás, azokat lehet pótolni.)
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Lehet, hogy úgy kell alányúlni, hogy a csemperagasztó a csempén marad és a vakolat enged. Azután egyenként lekapargatni a csempéről. nehéz munka, legyen vele szerencséd. Lényeg, hogy a fuga ne feszítsem mert akkor biztosan törik.
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Az is jó, ha rajtamarad a ragasztó, majd visszaépítéskor meg úgy teszem fel, hogy a régi ragasztó darabjai "összeforrnak" az újonnan felkenttel. (Jó nehéz lesz egy fürdőkádoldalnyit így lebontani, de megoldható. Egyébként csak évek múlva lenne erre szükség, de a lényeg, hogy lehetséges. )
(#) pjg hozzászólása Okt 27, 2014 /

Mivel szoktak üveget polírozni? Pl. autó fényszóró.
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Nem műanyag az az autóüveg? Mert a műanyag autófényszórókat polírozzák. Ehhez -műanyaghoz- autósboltban lehet venni ilyen készletet. Paszta, több féle durvaságú csiszolóvászon, egyebek. 5-6 ezerért láttam. A csiszológép megfelelően alacsony fordulatszáma lényeges, ha sok, olvad ragad a műanyag.
Gondolom ide paszta külön is van, ezt nem tudom. A csiszolópapírok külön is beszerezhetők, esetleg jóval olcsóbb lehet.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Ez szerintem üveg. Citroen Saxo. 90-ben gyártották.

Ha durván foltosan mattult, akkor műanyag valószínű. Egy nem látható helyen pisztolypáka hegyével érintve hőtűrését meg lehet nézni. Üveg nem, műanyag olvad.
90-ben gyártott valószínű üveg.
Vagy esetleg belül a foncsor korrodált, nem az látszik?

Úgy lesz. Holnap megnézem.
Nem foltos. Egyenletesen fakó. Lehet, hogy belül poros.

Sok féle szétszedhető. Összepattintva van körmökkel, és ragacsos tömítő az eleje üveg, illetve foncsor rész között. Ha üveg, akkor vagy por, vagy foncsor korrózió, de a foncsor korrózió nem egyenletes.

Nem lehet kifújni kompresszorral, hogy ne kelljen széjjelszedni?
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Okt 27, 2014 / 1

Égő kivéve, ott a nyílás. Még mosni is lehet, benyúlni konyhai üvegmosóval, csak utána száradjon tökéletesen ki. Pld. kompresszorral ki lehet szárítani.

Köszi. Először kiderítem, hogy üveg e, majd, hogy por vagy kopás.

Szívesen. Mosni csak akkor ajánlott, ha szárazon nem jön le a kosz.
(#) SzervízMacska válasza pjg hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Csak ne olajos kompresszorral, mert akkor fújhatod...
Következő: »»   2375 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem