Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Ha tirisztor helyett triakot teszek be(bt137 800), nm kell változtatni semmin se, jól gondolom?
Tehetsz rá 12 voltos akkut,semmi baja nem lesz,de még működik 9 voltról is kissé kisebb teljesítménnyel,hogy mekkorával,ne kérdezd,nem látok rá vonatkozó adatot.Napelemet szabályzóval együtt lehet rákötni,ez tölti az akkut,szerintem 500mA áramot tudó már elég.
Elvileg jó lehet,próbáld ki,legfeljebb nem működik.
Szia!
Én ahogy kivettem a képekből, úgy látom, hogy 12V-os a napelem amit rákötöl és az tölt egy 9V-os akkut. A napelemrűl 85mA-t vesz fel a vp. működése és az akku töltése együtt, míg maga az akkuról üzemelve 50mA-t eszik a vp. Nekem így logikus a működése, de meglehet, hogy nem így van.
Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék segítséget kérni. Keresném az Aranykalász MGTSZ AVP III/1 villanypásztor kapcsolási rajzát vagy linket róla. Előre is köszönöm! Üdv.: Attila
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy most tervezem a NYÁK-ot az inverteres pásztorhoz... pár oldallal visszább van. A Cx értékét szeretném megtudakolni, hogy milyen megoldások születtek rá? Van egy rakás kondim, de kevés a 400V-os és µF-ba is kevesek. (1-2uF) Mivel nem akarok egy akkora méretű kondipakkot, mint maga az áramkör, így érdekelne olcsóbb és helytakarékos megoldás. Előre is Köszönöm!
Szia!
Van nyákterv az inverteres pásztorhoz, Pl: Bővebben: Link . Kondit meg akármelyik villanyász boltban kapsz pár száz forintért, villanymotorhoz való üzemi kondit keress. Az értéke változó, attól függ mekkora területet akarsz bekeríteni. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
Köszönöm! A NYÁK saját tervezésű lesz, mert az alkatrészek nem egyeznek meg.
Majd ha kész leszek, akkor felteszem ezt is.
Elkészült a kis aranyos. Határozottan "csap" le az áldozatára, saját magamon (véletlenül) kipróbáltam, hát nem lennék a jószág helyében. 12VDC-ről kb. olyan 250-300mA-t vesz fel. Néhány alkatrész módosítás történt, tettem még be egy glimmet is a kimenetre, hogy látható legyen az impulzus. A trafót kb. 40%-on hajtom, így jött ki kb. 280V rajta. Ez tölt egy 3µF-os kondit, amit egy zsiguli trafóra süt ki. Ezekkel az értékekkel kb. 25-28mm a szikra. Elég korrektre sikerült, már tegnap éjszaka óta megyen és nincs vele probléma. Mellékelek néhány képet is a kedvcsinálás érdekében.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
Tetszik!Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket,mert miért is ne tenné.Tegyél szikraközt a kimenetre védelmi célból.
Most képzeld el az enyémet,az inverter 460V-ra tölti a 16µF kondit és ezt süti rá a tirisztor a zsiguli trafóra.
Köszönöm! Van szikraköz hozzá, pont amiért Ön is javasolta.
Ezekhez az értékekre nem tudok mit mondani, az enyémhez viszonyítva csak annyit tudok hozzászólni, hogy "Drága kenyír"! Nem ki piskóta az a pásztor akkor. Esetleg beszélhetünk alkatrész adatokról, hogy miként sikerült ilyen izmosra? Még kísérletezem az enyémen is, de érdekelnének az ötletek, javaslatok.
Két oldallal visszább olvashatsz mindent.
CIROKL-nak írt válaszomat olvasd. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
Óóó tényleg. Elfelejtettem, pedig akkor olvastam is, de kiment a fejemből. A hatótávot, hogy kéne növelni? A gyári több km-esek mivel tudnak annyit? A trafóval lehetne ezen növelni? (gyútótrafóra gondoltam.)
Sajnos a gy. trafó határt szab,ezen már nem sokat lehet tuningolni.Én jó eredménynek tartom a 6 hektár bekerítésén nyert tapasztalatokat.Ez 5 szál vezeték,szálanként kb. 1500 méter,bizonyos távolságonként párhuzamosan kötve.Más trafóval biztosan más eredmény születhet.
Na igen, én is erre gondoltam, hogy a gyújtótrafó mondja ki a végét. Azon is gondolkodtam már, hogy esetleg tekernénk neki egyet, hátha beválna. Granpa nagy transzformátor mágus, szerintem Ő még tudna ehhez érdemben hozzászólni. Nem tudom még, hogy mi lesz a vége, de szerintem jó ötlet volna egy hosszabb távon működő trafót készíteni. Majd elválik, hogy mi lesz még egyenlőre kísérletezgetek.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
Üdv!
Én nem tudok ilyesmit építeni mert magát a panelt nem tudom előállítani, de egy nagyfeszültség generátorral nem lehet egyszerűen megoldani a dolgot? Amint a képen látom nem kell más hozzá csak vezeték. Közepes testű kutyához lenne.
Üdv..segítségeteket szeretném kérni..egyszerű villám háritót szeretnék csinálni a villanypàsztoromhoz.Mire kell figyelni?Mi kell hozzá?
Hogy ne vágjon a készülékbe...lehet venni gyáritis de nem akarok venni..ez olyan mint a szikra kőz védelemre szolgál..
Aki esetleg tudna segiteni megköszönnèm...mert nem szeretném hogy tönkre menjen mert huzos ára volt sajnos..
Èrtem..akkor tulajdonkèppen felesleges....még lenne kérdésem kb 500m karàmhoz 3-szàlon elèg 3db 1 méteres menetes szár horhanyzott?
Üdv..van egy equistop m1 villanypásztorom.Ehhez kell szikraközt alkalmazni?Mert hallani benne katogó hangot az már valami védelem lehet?
Nem adtak hozzá használati útmutatót? Aszerint kösd be.
Itt van pl. Ebben pedig van kép is. A "villámhárító" az csak túlfeszültség levezető, egy direkt villámcsapás szénné égetné az egészet úgyis. Megnézel egy gyárit, és annak megfelelően csinálsz egyet horganyzott lemezből pl.
Megnéztem az útmutatót de ebben nem irnak semmit a szikra közről..Esetleg valaki meg tudná mondani kell e rá?Mert azt tudom hogyan kell használni,de azt nem szeretném hogy tönkre menjen egy szakadás miatt mert ugye olyankor a nagyfesz nem tud távozni..
Szia!
Nem kell ezt így megbonyolítani. Egyszerűen teszel be egy szikraközt és kész. Ártani nem ártasz vele, csak megvéded a pásztort. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
Szia:Ha gyári pásztorról van szó én nem bántanám.A gyártó rakott volna bele szikraközt ha kellene bele mert nem mindegyikbe kell. Pl:ami nálam volt kb egy hete az gyári pásztor volt és abba is belső szikraköz volt amit nem lehetett látni csak egy kattogó hangot hallani.
Szia!
Igaz,de ha nincs benne, akkor tesz bele és kész, nem kell annyira megijedni.
Szia:Bocsi én nem akarom lebeszélni róla csak azt mondtam,hogy szerintem tök felesleges mert a kattogó hang amit hall benne az a belső szikraköz ami a nagyfesz résznél van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |