Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor a fet zárlatos, vagy ki tudja, mi van a helyén.
Nincs vhogy fordítva, hogy a body diódája vezet? A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Néztem a diódája irányát (ami a tokban van) az is ok. D5-nek mi szerepe van?
Ameddig a fet ki van nyitva a diac impulzusa után, a kondit nem engedi feltöltődni.
L3-R7 kör nem szakadt? Abban az esetben egy ideig a fet vezetésben marad, nincs, ami kisüsse a gate kondit. Mérjél rá a gate-source átmenetre 230 nélkül, csak R7 ellenállást szabad mérned. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
G-S átmenetet mérve csak R7 értékét mérem elég érdekes egy probléma.
Ha D5-t kiveszem és úgy megpróbálom!?
Vedd ki azt a fetet vagy akármit és mérd meg.D5 én nem venném ki nem disznek van benne.
Az természetes, hogy R7-et méred, mert a gate trafó tekercse van vele sorban...
D5-öt ne bántsd. Ezek szerint nem indul be a rezgés, hiába nyit ki az alsó fet. Utána kellene nyitni a felsőnek, de ez nem történik meg. Jól van bekötve a gate trafó? Terhelés van elég a szekunderen? A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
"Fet" nélkül a kondenzátoron és a diak gate felőli pontján is 25v-ot mérek.
Akkor tovább amit a ferci mond.Kezdet vég megfelelő helyen.
Szerintem nem jó helyen mérsz... a gate-n nem mérhetsz 25 voltot műszerrel, mert akkor ellentmondásos lenne az eddigi méréseddel..
Le kéne, hogy söntölje az R7-L3 47 ohm.ja... Képzeld el, hogy a gate DC szempontból rövidzárban van a sourceval és csak impulzus lehet rajta 25 volt... egy TÜSKE, indításkor.. !!!! Utána pedig, ha a felső kinyít, akkor a trafó már vmi csúnya négyszöget tesz rá, de ekkor már menni kell, mint oszcinak.. Ha nem folyik elég áram kifelé, akkor az 1 menetes tekercs nem indukál elég feszt az alsónak, tehát leáll és marad úgy, ahogy. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
A berakott zenernek megfelelő feszre,de dvm el nembiztos azt mutatja.Még most sem monta meg mit rakott bele.Tranyó,igbt,fet?
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
DVM ide nem jó, az csak egy statikus állapotra való...
Ha minden külön okés, akkor a már leírtakat talán átnézi a fórumtárs..
IRF740-et raktam bele. Ha leterhelem a kimenetet úgysem változik semmi.
A másik dolog: C2 és C3 közös pontján a Graetz híd negatív pontján multiméterrel féltápfeszt kellene mérnen nem!? Mert Ott nulla voltot mérek.
Az természetes, mert az alsó feted nyitott.
Alap dolgokat nem veszel figyelembe. Vedd ki a gate-trafót és jelöld meg úgy, ahogy kell és rakd vissza helyesen. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Piros pöttyel jelöltem a tekercsek kezdeti potjait. Ezek helyesek?
Lehet... .. pár rajzon ellentmondások vannak.. az a lényeg, hogy az alsó és a felső fet gate így jó ( mert ellentétesen kell) és ha nem indul, csak az 1 menetet kell megforgatni menetirányra.
Skori rajzán nem... áramirány váltáskor nem lenne helyes polaritása a gate fesznek, ha egyforma..
Vannak átdolgozott rajzai ( ha..!! ), ahol hol így, hol úgy van. Ki tudja, ki variált bele.. - amit az előbb beraktam, az is az ő neve alatt futott, csak más képen. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Megnéztem igazad van,a lényeg hogy az egyik tekercs kezdetvégét cseréld fel.
Maradva a te rajzodnál, a diac nyitja az alsó fetet, az leteszi a gate trafó bal oldalát és a főtrafó "felső oldalát" negatívra, így + impulzus jut vissza szinkronban a gate-re és kinyit totál a fet.. amikor megszűnik ez az impulzus a gate trafó miatt, lezár az alsó fet, fordul az áram és ezért nyitja a felsőt, mivel akkor ott fog egyezni a feszültségek iránya.
Ezt értem, hogy így van, de vagy én vagyok hülye vagy nem tudom akkor mi van, mert most újratekertem a gate trafót, mindent ugy kötöttem be, ahogy kell és még mindig ugyanaz a helyzet.
Gate trafónak egy kicsi (3cm átmérőjű) gyűrűmagot használok.
A gate-k tekercsei igen. De miután ebben feszültség- és áramvisszacsatolás is van, mindegyik kivezetésnek meg van a saját bekötési módja.
Lehet, hogy az nem okés, kicsi az AL értéke... akkor pedig nyista elégséges nyitófesz!
Megmérted egyáltalán? 2-3.000 közötti kéne. 3 centi különben is óriási... tuti nem jó. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Jó lehet, csak esetleg a nagy vaskeresztmetszet miatt jóval alacsonyabb frekin fog működni. Baj akkor van, ha ez nem ferrit, hanem porvasmag... azzal esetleg egyáltalán nem fog menni. Kellene AL-t mérni.
Az is előfordulhat... de szerintem biztos valami 100-200-as gyűrű...
Csakhogy egyáltalán nem megy.. lásd az oldal alján.. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Bocs a hülye kérdésért, de Al értéket hogyan kell/lehet mérni.
Kicsi?Nincs otthon kompakt fénycső ami rossz?Szedd ki abból a gyürűt,az tuti jó.Ja hogy meg sem mérted amit tekertél?Hát így nehéz lesz ez a táp.
Ajjaj.... akkor kezdjük azzal, hogy egy L-mérő kéne... párszáz uH- 1 mH tartományban
2..300 uH-t kéne mérned a tizenvalahány meneteddel. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Induktivitás mérő és szkóp nélkül meg építeni ezt olyan mint a lotto,nincs esélyed.
Ez az a szitu, amikor van egy rajz és:
- nincs elolvasva részleteiben, - trafó és trafó között 1.000 és ezer választék van.. Palkó, olvasd el Skori cikkét elejétől végéig és ott minden le van írva biztos. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Elolvastam a cikket többször is, hogy felfogjam hogyan működik, nem megtetszett és gondoltam hogy akárhogy összerakom és majd megy.
Most egy olyan ferritmagra tekertem, amire rá van írva, hogy 1250 az Al értéke és meg sem moccan. Most kiszedek egy pc tápból egy 22es EI magot és arra megcsInálom. Ha úgysem akkor nem tudom hogy tovább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |