Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia!
Köszi a tanácsot.A flux-használatában még nincs gyakorlatom,de bepótólom.Én forrasztó pasztát használtam eddig szinte mindenhol.Most is azt kentem a processzorra körbe-körbe.Hajlítottam egy alakos páka csúcsot és óvatosan sikerült kimentenem az alkatrészt.
Nem merném utánad csinálni.
- A pillanat páka tranzformátora kapacitív csatolással is veszélyesen nagy feszültséget adhat a kontrollernek. - A fűtése maga a csúcs. Erre az "ellenállásra" kapcsol váltakozó feszültséget. A csúcs mentén feszültségesés alakul ki, a két végpontjánál jelentős feszültségkülönbségre kerülhetnek a kontroller lábai.
Szia!
Igaz.De a kontrollert már nem akarom sehova beépíteni.Nekem a lényeg az,hogy a nyák épségben megúszta.Holnap beleteszem az új dsPIC-et a kis pákával és megprobálom felprogramozni.Ami nem lessz egyszerű mert evvel a géppel még a dsPIC-et nemsikerült átprogramozni.Ez a mostani 64bites és windows 7 op. rendszerű és nemtudom jó-e hozzá a NET-rendszer mert a 3.5-öt nem akarja elfogadni.
Azt mondod a dsPIC annyira érzékeny?Ne fogdossuk,ne nyalogassuk,ha müszálas ing van rajtam akkor le kell földelnem magam mint egy néprádiót?Már hallottam ilyenről.Beépítésnél vigyázni kell?Elképzelhető,hogy a régebbi is ezért mondta fel a szolgálatot?
Hát a pillanatpákára biztos érzékeny. (nem volt róla szó,hogy pillanatpáka lesz használva) Leföldelni nem kell magad de érdemes a villamos hálózat dugaljban lévő nullázóját megérinteni fogdosása előtt és ne műszálas ruhában legyél ha lehetséges. Ha be van forrasztva akkor már nem annyira érzékeny.Programozásnál kétszer is nézd meg a helyes csatlakoztatást az ICSP-re mert elhal ha rosszul van rajt a programozó (főleg ha nem pickit ). Nekem a műhelyi gépemen Windows XP van és esküszöm rá jobban pörög mint ezek a Win 7-8-stb.
Szia!
Szerintem pillanat pákával vaóban müvészet lenne beforrasztani.De azért nem probálom meg.Szabályozós pákával forrasztom be,majd ahogy sikerül.Programozáskor szinte adja magát az összekapcsolás a programozó és a panel között szinte nincs 2cm-se.A PIC16F690 és a PIC16F886-os nál ez a felállás jól bevált.A fiam mondta,hogy talánn fel lehet telepíteni a gépre az XP-t is második op.rendszernek.Ez működhet?
sajnos a 3.5 net keretrendszer nélkül nem nem fut a programozó programja
Mindenképpen rá kell beszélni a wondows lelkére, de win7-re még aránylag egyszerű feltenni
És, hogy lehetne rá tenni Win 7-re?
Engem is érdekel!
hi vicsys once again your base hex also not working i burned other base hex file its working fan on fan off ir led on ir led off
Tisztelt fórumozók!
Tegnap felszerelvényeztem a dsPIC-et.Szerintem egybe van.A programozó felismerte.Csak most vagyok gondba,hogy melyik Hex-et töltsem fel.Legutóbb Kly V 10-es programja volt benne ami csak egy alap program.Viszont mikor rendesen feltelepítődött utánna,se módositani,se törölni,se átprogramozni nemtudtam.Lehetséges az,hogy annak idelyén én a Microchip C30 feltelepitésekor a 20 napos verziót töltöttem le és 20 nap után a támogatás megszünt.Vagy az lehetett a probléma,hogy programozáskor nem adtam neki külön 5V-ot a tápra? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
A legfőbb probléma, hogy a működéshez szükséges szűrés miatt a PICkit2 nem tudja megtáplálni a panelt, a Vdd tápon a feszültség nem fut fel időben. külső táppal próbáld meg. Egyébként, ha jó emlékszem Kly programja kiolvasásvédelmet aktivizálja és futás közben ellenőrzi, hogy aktív-e.
.Net 4.0 keretrendszerre még át lehet fordítani....
Nem csak a dsPIC -re kell gondolni, a forrasztópáka a forrszemekkel is fémes kapcsolatba van. A kapcsolódó áramkörökben is kárt okozhat.
Nekem windows 8.1 van fenn alapból a 4.5 tartalmazza de vannak különböző verziók némely verziónál két kattintással fel megy 3.5 és van olyan amire szinte lehetetlen feltenni.
A win 7 re simán fel lehet tenni ha a jogosult vagy rá csak nem a végén kell kezdeni
Win7 64bit -en a WS2010 -zel, any CPU -ra és .NET 4.0 -ra fordított verzió feltelepül és fut is....
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Szia!
Köszönöm a segítséget.Hogy,hogynem sikerült feltelepítenem az általad küldött Hex-et elsőre. Úgy,hogy labortápom nem lévén egy régi comodor táp 5V-os ágát használtam.Érdekesen működik.Vagy csak én tudok keveset a programról.Tudnál segíteni legalább a pontos idő és dátum beállításának a módjáról?URC22B-s távirányitóim vannak na meg a 16 gombos PIC16F84A-val.
Az óra címe 20 azaz 0x14.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
hi vicsys
remote is working base is working primary and secondary coil not working propeller turn 170(.4) base turn 120(.30) plz help me
quote:"remote is working, base is working "
Measured voltage of the rectifier bridge the + and - terminals? (In the rotor) You can use an oscilloscope? (Look at the FET gate signals) If the rpm low, there is no displayed! (You have to balance the rotor.)
Szia!
Köszönöm a segitséget.De valami mégsem kerek.Furcsa lenne ha elsőre sikerülne.A fényerőt tudom állítani de az időt és dátumot nem.Ha megprobálnám ujra programozni?Vagy ez is kiolvasás védelemmel rendelkezik?
Szia. Ha KLY mester programja van besütve keresd meg őt és kérjél tőle regisztrációs kódot.
(vagy mi a túrót) Nekem is küldött valami generált számsort és utána minden * lett . * Jó! A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Az RTC kap tápot?Van bent elem? Nincs lemerülve? Ha nem megy az RTC nem megy az óra sem meg a dátum sem!
Szia!
Új elemet raktam bele,és maradt minden a régiben.
Az órának ha jól emlékszem 13 vagy 14:xx-ről kéne elindulni nem 50-ről!
Szia!
Ez pedig azt teszi.Ezt töltöttem bele.Mindjárt elsőre el is fogadta a programozó. (#) Hp41C válasza kly hozzászólására (») Válasz • Jún 18, 2014 / Ha tényleg nem bánod: Propeller_cl...hex Millió entert kivettem. Kicsit odafigyelhetnél! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Ki kéne cserélni a belevalót akkor szerintem..kly programját tedd bele. Ha az van bent akkor Hp41C "módosított" verzióját..Próbálgasd! Nem tudom az enyém melyik verzió mert nem is üzemel most,műhelyem szó szerint romokban. már nem sokáig
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Szia!
Tehát szabadon törölhetem,illetve másikat tölthetek bele?Attól tartok,ha Kly programját feltelepítem utánna nemfogad el semmi mást.
Szia!
Ha ez sikerül,utánna a 3D led globe-hoz tudnál segíteni?
hi vicsys one last help clock is know in working condition but message is not displayed can you plz give one photo of remote with button marking which button is for message ,analog time, digital time , time setting thanks in advance
Sziasztok!
Szeretném megépíteni a 20x3mm propellert (csatolt lay), és szeretnék segítséget kérni a hozzá legmegfelelőbb bázis kiválasztásában. Nézegettem az USB-s bázist is, de nekem a base 12F683 pc motor v2 tetszett meg az egyszerűsége végett (megálitja a motort és nekem ez elég) kevés alkatrész így olcsóbb, de nem megy a fejembe a távirányító kérdés (hiába olvasom oldalról oldalra a fórumot akkor se áll össze). Kell egy távirányító a propellernek az addig oké, de kell egy amivel vezérlem a bázist is nem? Vagy ugyanazt a távirányítót meglehet tanítani vezérelni a bázist és egyben a propellert is? Továbbá van egy esztétikus kis távirányítóm, de már nincs meg az eszköz amihez használva volt. Ezt nem lehetne használni ide? KKobra említette, hogy Hp41C valahol mintha osztott volna meg erre a célra egy kis áramkört, ami vette a távirányító által sugárzott jelet, és ahhoz a jelhez átunna hozzá lehetett rendelni az óra programjában a számunkra megfelelő funkciót. Ilyen létezik? És a PC ventilátoros bázis, egy videofejmotorral, és egy már meglevő távirányítóval összerakható lenne ez az óra? |
Bejelentkezés
Hirdetés |